ACTUALITAT BLAUGRANA

El FC Barcelona inicia les obres per adequar l’Estadi Olímpic de cara a la temporada 2023-2024

El FC Barcelona inicia les obres per adequar l’Estadi Olímpic de cara a la temporada 2023-2024
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El FC Barcelona ha anunciat aquest dijous que ha iniciat les obres a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per adequar el recinte –en el qual haurà de jugar durant la temporada 2023-2024 a causa de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou– a les necessitats del club i als requisits de LaLiga i de les competicions internacionals en les quals participa. El cost de la remodelació s’estima en uns 20 milions d’euros.

Segons l’acord que van oficialitzar el conjunt blaugrana i l’Ajuntament de Barcelona al juny, el Barça podrà fer ús del recinte des d’agost del 2023 fins al maig del 2024 i també podrà utilitzar-lo per a necessitats puntuals o entrenaments de l’equip femení.

Quant a les obres, el club va indicar que ha començat pels treballs del terreny de joc canviant-ne el sistema de drenatge, reg i tractament de l’aigua, i que també s’està adaptant a les dimensions necessàries establertes. A continuació s’iniciaran els treballs generals de condicionament del recinte en relació amb els vestidors, les grades de premsa i les zones d’‘hospitality’, així com la instal·lació de sistemes de competició i la retransmissió televisiva.

Pla del transport

El FC Barcelona va recordar que la cessió d’ús acordada amb l’ajuntament inclou des del terreny de joc i les grades fins a altres espais auxiliars, com la grada de premsa, els vestidors i les zones d’aparcament interior, entre d’altres.

De la mateixa manera, per garantir un bon accés del públic a l’Estadi Olímpic, l’ajuntament i el FC Barcelona han treballat un pla que reforça el transport públic i la mobilitat sostenible i han dimensionat uns serveis extraordinaris de manteniment i seguretat per garantir el menor impacte possible a la muntanya. En aquest sentit, aquest dijous, la comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el conveni que preveu aquestes actuacions.

D’aquesta manera, es reforçaran els serveis del funicular i s’habilitaran llançadores d’autobús des dels principals accessos en transport públic. En cas necessari per a l’horari del partit, també està previst ampliar l’horari del servei del metro.

Millora de la il·luminació

Notícies relacionades

D’altra banda, per fomentar la mobilitat sostenible a la muntanya, també s’habilitarà un carril bici entre la plaça d’Espanya i Miramar i tres noves estacions de Bicing. També es millorarà la il·luminació dels principals recorreguts a peu en horari de partits i s’estabilitzaran els camins per als vianants entre el transport públic i l’estadi.

L’ajuntament, l’empresa de Serveis Municipals de Barcelona B:SM i el FC Barcelona han treballat perquè l’activitat del club sigui compatible amb la resta d’usos culturals, esportius i cívics de l’Anello Olímpic i la resta d’equipaments de la muntanya de Montjuïc. En tots els casos es farà el possible per no coincidir amb cap altre esdeveniment previst al Palau Sant Jordi o a l’Esplanada Olímpica, va puntualitzar el club.