FUTBOL FEMENÍ

El Barcelona goleja el Bayern (3-0) al Camp Nou i ja és líder a la Champions

Les blaugranes aconsegueixen la tercera victòria consecutiva a Europa i són les primeres de grup

Jordi Cotrina

3

Aquest cop el Camp Nou no va viure un rècord d’assistència que marcarà una època, però el partit entre el Barça i el Bayern –amb 46.967 aficionats–  sí que formarà part de la història de la Champions com el duel amb més espectadors d’una fase de grups. Fins ara, el rècord pertanyia al París Saint-Germain, que va aconseguir reunir 18.344 seguidors en l’enfrontament contra el Reial Madrid al Parc dels Prínceps.

El Bayern li va plantejar al Barça el partit –o la primera part– més difícil de la temporada. Les vigents subcampiones de la Bundesliga, número 5 del rànquing FIFA, són una de les candidates a la Champions i ho van demostrar al Camp Nou en un duel al que arribaven empatades a punts amb el Barça. Però el conjunt de Jonatan Giráldez va exhibir els seus galons i va golejar (3-0) les alemanyes per posar-se líder de grup.

Aitana, líder

Aitana, líder Aitana Bonmatí va tornar a ser la capitana sense braçalet de l’equip. Va recuperar, va marcar i va liderar els atacs de les blaugranes durant el partit. La futbolista, amb el dorsal ‘14’ de Johan Cruyff  a l’esquena, és la líder indiscutible del Barça. I se la va veure corregir alguns ajustos a la nouvinguda  Keira Walsh mentre la resta de l’equip es preparava per treure un córner.

El Camp Nou va rugir des del principi i va aconseguir empetitir un rival d’altura com és el Bayern Munic. Geyse Ferreira va aprofitar aquesta por inicial i va protagonitzar ocasions clares des del primer minut del partit. L’atacant brasilera va demostrar qualitat tècnica i superioritat física davant Viggósdóttir. Però Grohs va anul·lar gairebé totes les seves temptatives de gol. Les alemanyes van anar de menys a més en el primer temps, però igual que a les blaugranes els va faltar encert en fase ofensiva.

Una de les ocasions més clares del partit va ser la d’Aitana, que va rebre el rebuig d’un córner a la frontal de l’àrea, i va veure com el seu xut sortia uns centímetres per sobre de la porteria.  El Barça va perdre força i ritme mentre avançava el primer temps, i el Bayern va guanyar territori i domini, tot i que no va ocasionar perill a Sandra Paños.

Geyse, tres gols en tres partits de Champions

Geyse, tres gols en tres partits de ChampionsDesprés del descans, les blaugranes van ser un altre equip. Van deixar enrere les dificultats de la primera part i van manifestar la seva millor versió. Geyse Ferreira va marcar en el primer minut de joc i el Barça va tornar a ser reconeixible. Rolfö li va cedir la pilota a Crnogorcevic des del lateral de l’àrea i l’atacant va assistir de cap a la brasilera, perquè marqués el primer gol del partit, i el seu tercer gol en la Champions en els tres partits disputats fins ara.

Amb el gol, va arribar el millor Barça del matx. Rolfö, un altre cop, va arrencar des de la banda i va assistir Aitana, que demanava desesperadament la pilota a l’altura del punt de penal. I la migcampista va fer el segon, amb aparent facilitat, al primer toc. I, com si de la victòria final es tractés, va celebrar el seu gol al Camp Nou.

Les blaugranes buscaven amb afany el tercer gol, i va arribar en una rèplica del gol d’Aitana. Geyse va evidenciar velocitat a la banda i va deixar Claudia Pina sola contra tres defenses del Bayern, que van pecar de cautela i no van fer oposició a la blaugrana, que va marcar a plaer el tercer des de fora de l’àrea, amb una pilota amb efecte que va fer aixecar els gairebé 50.000 aficionats del Camp Nou.