PIQUÉ, QUATRE PARTITS DE SANCIÓ

Lewandowski, castigat amb tres partits per la seva expulsió a Pamplona

Lewandowski, castigat amb tres partits per la seva expulsió a Pamplona

Reuters

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (FEF) ha sancionat Robert Lewandowski amb tres partits per la seva expulsió a Pamplona. Piqué, després dels insults que va proferir a Gil Manzano, ha sigut castigat amb quatre partits. Sanció que mai complirà perquè ja s’ha retirat del futbol.

Xavi es queda sense el davanter polonès contra l’Espanyol en el retorn a la Lliga després del Mundial de Qatar (31 desembre, Camp Nou). Tampoc el tindrà davant l’Atlètic al Metropolitano (8 de gener) ni tampoc en la visita del Getafe al Camp Nou. El Barça prepara un recurs per a aquesta dura sanció a Lewandowski que el deixarà sense davanter centre en la tornada del campionat.

El Barça recorrerà

Els tres partits a Lewandowski queden desglossats de la següent manera. Un ha sigut per l’expulsió per doble groga (va veure les dues targetes en tot just 11 minuts quan no s’havia jugat mitja hora de partit contra l’Osasuna) i dos per «menyspreu o desconsideració» al col·legiat Gil Manzano, quan, marxant cap al túnel dels vestidors, va fer un gest tocant-se el nas. El Barça recorrerà aquest càstig.

Notícies relacionades

Un gest que el davanter polonès va indicar després que anava per a Xavi i no per a l’àrbitre. Però el Comitè de Competició no ho ha entès així i per això el castiga amb tres partits. A Piqué li han caigut quatre partits per «insults, ofenses verbals i actituds injurioses» quan va abandonar la banqueta en el descans del partit i va anar a buscar Gil Manzano, a qui va increpar fins arribar al túnel dels vestidors, on va acabar sent expulsat.

La redacció de l’acta arbitral ha sigut fonamental perquè Lewandowski sigui castigat amb tres partits. «Una vegada expulsat i quan es dirigia cap a la sortida del camp, el jugador va fer dues vegades un gest de desaprovació de la decisió arbitral, consistent a tocar-se el nas amb el dit, i apuntant després amb el polze cap a l’àrbitre. Quan es disposava a abandonar el terreny de joc, va repetir de nou el gest mirant cap a l’àrbitre assistent número 1 i davant del quart àrbitre», havia escrit Gil Manzano.