VALÈNCIA-BARÇA (DISSABTE 30, 21.00 H)

Xavi cohabita a partir de Mestalla amb una traumàtica ferida europea

Xavi cohabita a partir de Mestalla amb una traumàtica ferida europea

EFE/Alejandro García

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Xavi li toca a partir d’ara conviure amb la tremenda i traumàtica ferida europea. Una ferida de difícil cicatrització que l’acompanyarà durant els pròxims mesos, obligat el tècnic a demostrar que el seu Barça ha après de «la bona castanya» que li va proporcionar ser enviat per l’Inter i el Bayern a les catacumbes d’Europa.

Una ferida oberta en un projecte que exigia resultats immediats donada l’enorme inversió econòmica executada (200 milions en fitxatges en tot just vuit mesos) a més del risc assumit per la venda d’actius del club (les famoses palanques) per quedar-se fora dels grans del continent quan ni s’ha acabat l’octubre. Una ferida que es visualitzarà aquesta nit a Mestalla, el primer test després de l’enèsim bany de realitat del Bayern.

«Hem fet autocrítica, sobretot en els partits de l’Inter i el Madrid. Dins tenim un diagnòstic clar. A l’equip li falta més pausa, més calma, més tranquil·litat, en som conscients»

Xavi, tècnic del Barça

«Hem fet autocrítica, sobretot en els partits de l’Inter i el Madrid. Dins tenim un diagnòstic clar», ha comentat l’entrenador sense donar pistes sobre les causes concretes tot i que sí que va reconèixer que al seu equip «li falta més pausa, més calma, més tranquil·litat, en som conscients».

«El Barça dels migcampistes»

I després l’entrenador ha volgut posar el focus en què «el Barça és més dels migcampistes que no ens pensem» quan, curiosament, el seu equip es bolca, sobretot, en els extrems.

«Dins no tenim dubtes»

 Amb Xavi necessitat de trobar respostes per a un equip que va amb pas ferm a la Lliga (28 punts de 33 possibles), tot i que segueix tan traumatitzat com sempre en la Champions. Dubtes que apareixen ara perquè la setmana tràgica (l’empat contra l’Inter que era gairebé l’adeu definitiu a la Champions i la derrota en el clàssic) ha minat la credibilitat de tothom.

Des del tècnic, qüestionat perquè la seva gestió en els grans partits no ha donat resultat, al president, irritat perquè la seva aposta per les palanques no ha tingut impacte immediat. Mentre el Madrid està feliç sense Cristiano (campió de Lliga i de la Champions), el Barça no sap viure sense Messi, una garantia, almenys, per arribar als vuitens de final.

«Hi ha amistat i noto la confiança total del president, n’estic encantat. Ens fa molta confiança»

Xavi, tècnic del Barça

«Dins no tenim dubtes», va pregonar aquest divendres el tècnic insistint a «no desviar-se de la idea» just quan més turbulències hi ha per «la patacada», així ho va definir Xavi, europea. La pressió sobre ell augmenta. Encara més. No fa falta que l’hi digui ningú. Ell, profund i savi coneixedor del club i, per descomptat, de l’entorn, és conscient del territori que trepitja.

Augmenta perquè el president, que va canviar el seu discurs per primera vegada aquesta temporada després del 0-3 del Bayern apel·lant al fet que es viu «un procés de reconstrucció en què hi hauria alts i baixos», s’ho mira amb summa atenció. Escruta sigil·losament. I cada cop més.

«Suport total de Laporta»

Notícies relacionades

«Hi ha amistat i noto la confiança total del president, n’estic encantat. Ens dona molta confiança», va revelar el tècnic, conscient que Mestalla permetrà saber la primera resposta a la ferida. «Els resultats arribaran i si no arriben doncs vindrà un altre entrenador, és llei de vida», va argumentar gairebé amb to conformista Xavi, que avui afronta una nit fonamental per guanyar temps si derrota el volcànic València de Gattuso («és un equip valent, ofensiu», va dir) o tornarà a trepitjar territori pantanós si la crisi europea es trasllada a la Lliga, cosa que fins ara el Barça ha sabut evitar.

«Els resultats arribaran i si no arriben, doncs vindrà un altre entrenador, és llei de vida»

Xavi, tècnic del Barça

Un equip extremadament fiable quan s’enfronta a rivals mitjans o petits però que després s’encongeix perillosament contra els grans: Madrid (derrota), Inter (derrota i empat que va ser una ‘derrota virtual’), Bayern (derrota i derrota). D’aquí ve la urgència per trobar un diagnòstic fiable i no caure en una depressió esportiva que enterri la il·lusió despertada en un projecte que a casa reuneix més de 80.000 fidels, desconcertats al veure dos Barça. El pobre, acomiadat de l’Europa rica, i el de la Lliga, que persegueix el Madrid.