ACTUALITAT BLAUGRANA

¿Quants diners perd el Barcelona per l’eliminació en la Champions?

  • L’eliminació del conjunt blaugrana de la màxima competició continental suposa una gran ensopegada, no només per a les aspiracions esportives del club, sinó especialment per als seus comptes financers

¿Quants diners perd el Barcelona per l’eliminació en la Champions?

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça haurà d’emprendre el camí de l’Europa League per segon curs consecutiu després de quedar fora, de nou, de la Champions League en la fase de grups. Un problema important per als comptes del club blaugrana, ja que arribar als quarts de final de la màxima competició continental era el gran objectiu, perquè els ingressos derivats compensessin la quantitat pressupostada. Ara, la situació canvia considerablement i el Barça sortirà perdent en tots els escenaris possibles d’ara endavant. L’objectiu clar, minimitzar les pèrdues.

L’aposta en ferm que va fer l’entitat l’estiu passat –mitjançant la venda d’actius del club– amb fitxatges d’altura com Robert Lewandowski o Jules Kounde, entre d’altres, havia fet recuperar la il·lusió entre gran part de l’afició culer, però ara ha quedat en paper mullat després de sumar un punt de sis de possibles davant l’Inter de Milà i que els italians complissin al Giuseppe Meazza davant el Viktoria Pilsen (4-0). El partit davant el Bayern a l’Spotify Camp Nou va ser un tràmit amarg (0-3).

Pèrdues de 40 milions d’euros

Amb la calculadora a la mà, les pèrdues del Barça per no classificar-se per a la fase eliminatòria de la màxima competició de clubs s’acosten als 40 milions d’euros. Superar la fase de grups hauria suposat un ingrés de 9,6 milions. En cas de sortir vencedor en els vuitens de final, el club català hauria percebut 10,6 milions més, cosa que permetria arribar als 20,2 milions.

A aquests ingressos –que ja no entraran a les arques blaugranes– s’hi han de sumar les pèrdues derivades del repartiment de televisions i patrocinadors, a més de la recaptació dels partits com a local, el reclam de la qual seria amb tota probabilitat més alta en la Champions League per la presència de rivals més atractius per al públic.

El mal menor

Notícies relacionades

El millor dels casos, és a dir, que el Barça es proclamés campió de l’Europa League, permetria reduir part del mal econòmic. Alçar la segona competició europea suposaria un ingrés net de 14,6 milions d’euros. La realitat, tanmateix, és que l’eliminació en la Champions League fa que els comptes de l’entitat catalana surtin perjudicats en qualsevol hipotètic escenari futur.

L’única alternativa ara és remar a contracorrent sabent que el mal ja està fet. L’equip de Xavi no té més remei que mirar de minimitzar la patacada financera.

Temes:

Futbol