El Bayern acomplexa el Barça exhibint superioritat

Jordi Cotrina

El Bayern acomplexa el Barça exhibint superioritat

L’equip de Xavi tampoc dona la talla en el comiat. Va repetir els errors defensius i va ser executat en dos atacs letals d’un equip al que no va incomodar.

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

 El Barça marxa aviat de la Champions i es va acomiadar de molt mala manera de la seva participació a casa, al Camp Nou. Va guanyar al pitjor del grup, que encara no ha puntuat, i la golejada al Viktoria (5-1) salvaguarda el tercer lloc i l’accés a l’Europa League: va empatar contra l’Inter, amb qui havia de lluitar per la classificació i va caure derrotat, clarament derrotat, contra el representant de l’aristocràcia a la qual un dia, ja llunyà, va pertànyer el Barça.

No va ser res més que una altra dutxa de realitat, de les de raig intens i gelat. El futbol va deixar al seu lloc el Barça i converteix en xerrameca barata totes les lectures que s’han fet sobre el veritable nivell de l’equip: inferior al dels equips de la Champions. Ha perdut contra el Bayern (dues vegades), l’Inter i el Madrid.

El Barça abandona el torneig tan prematurament com aviat va començar a pair la derrota, amb un gol en el primer atac (m. 10) i la rematada a la mitja hora sense que l’equip de Xavi ni tan sols hagués xutat contra el marc d’Ulreich, el suplent de Neuer. Tampoc hi eren Müller ni Sané. Nagelsmann no els va necessitar. Ningú els va trobar a faltar. El màxim esforç dels blaugranes, innnegable, irreprotxable, només els va permetre combatre amb dignitat. Van marxar impotents, plenament conscients de la seva inferioritat com equip.

El triomf de l’Inter va reduir al mínim la rellevància del resultat, amb prou feines a l’orgull esportiu de vèncer el pitjor rival europeu de la història (un dels pocs equips, juntament amb el Liverpool, amb qui el Barça té un balanç negatiu) i els diners que reporten els tres punts, els 2,8 milions que haurien fet feliç Eduard Romeu, el vicepresident econòmic, tenint en compte el daltabaix que suposa l’eliminació.

Superioritat física i estadística

La superioritat estadística del Bayern (10 victòries en 14 partits) es va veure en la futbolística. El present avala el passat. El conjunt alemany va jugar amb una claredat d’idees pròpia d’un gran ja madur al que li és igual el camp on sigui. El Camp Nou va viure la millor ratxa d’imbatibilitat de la Champions. Ara, amb Xavi al capdavant, només n’ha guanyat un dels sis que ha dirigit el míster egarenc.

Més ràpids, més forts i més alts eren els onze del Bayern i, a més, van ser més savis movent la pilota i van exhibir més destresa. El 4-2-3-1 que van dibuixar es va revelar tan ofensiu com qualsevol altre sistema: tot depèn de la seva aplicació i l’esperit que s’instrueix per desplegar-lo a la gespa.

El mantra que el Barça no va merèixer perdre a Munic va deixar de tenir cap validesa. Ni com excusa, vist el que va passar a l’Estadi, en la paritat de condicions, amb baixes i lesionats en els dos bàndols i amb una menor motivació igualada: uns estaven classificats i els altres eliminats.

El factor camp, amb una afició de comportament irreprotxable, amnèsica amb el 0-2, ni tan sols va poder compensar la diferència de com n’és d’àmplia la distància actual. Va servir, això sí, perquè l’equip no abaixés els braços i anés a mort a cada duel, tot i que els perdés un rere l’altre. La rendició hauria provocat una catàstrofe que espanta només de pensar-hi. Només hi va haver 800 persones menys que van desistir de veure el Barça eliminat (84.016) respecte els que van acudir diumenge contra l’Athletic (84.817).

Notícies relacionades

Hi va haver errors individuals, és clar. Com en tots els partits. Bellerín va trencar les dues vegades la línia del fora de joc que va habilitar Mané i Choupo-Moting en jugades nascudes a la banda contrària. Dos atacs ràpids, mortals, que van obrir en canal la defensa blaugrana, en sengles un contra un amb el davanter amb Ter Stegen.

Tot just anul·lar-se el 0-3 per fora de joc, Xavi va introduir dos canvis i va retocar el sistema que tan bé havia funcionat contra l’Athletic amb Pedri d’extrem. Va retirar el canari i Busquets i va ordenar un doble pivot Kessié-De Jong amb Ferran per davant en el vèrtex d’un imaginari triangle. Ni així es va alterar el Bayern, que es va desplegar, a més, amb una entrega digna d’admirar.

FC BARCELONA 0 - BAYERN 3

Actualitzar

Fa 519 dies

M.94. Gol de Pavard en la última acción del partido. El Barça, sin rematar entre los tres palos. Hasta aquí la narración del FC Barcelona- Bayern.

Fa 519 dies

M.92. Disparo muy desviado de Gnabry.

Fa 519 dies

4 minutos de añadido.

Fa 519 dies

M.90. Córner a favor del Barça. Despeja el Bayern.

Fa 519 dies

M.87. Falta de Pablo Torre sobre Mané.

Fa 519 dies

M.83. Despeja Frankie una ocasión de Ryan Gravenberch

Fa 519 dies

M. 82 Cambio en el Barça. Sale Lewandowski y debuta Pablo Torre en la Champions.

Fa 519 dies

M.80. Ter Stegen frena una ocasión clara de Müller.

Fa 519 dies

M.79. Cambio en el Bayern. Entra Stanisic por Mazraoui

Fa 519 dies

M.74. Falta de Ryan Gravenberch sobre Kessie.

Fa 519 dies

M.73 Gravenberch bloquea un intento de disparo de Ansu Fati.

Fa 519 dies

M.72. Disparo de Mazraoui directo a Ter Stegen.

Fa 519 dies

M.70 Disparo de Ansu Fati que se va por la derecha de Ulreich.

Fa 519 dies

M.69. Fuera de juego de Mané.

Fa 519 dies

M.67. Doble cambio en el Barça.Eric por Koundé y Ansu por Dembélé

En el Bayern sale Mussiala. Entra Gravenberch

Fa 519 dies

M.64. De Ligt frustra una ocasión clara para Ferran Torres.

Fa 519 dies

M.62. Cambio en el Bayern

Sale Choupo-Moting por Müller y Upamecano por Pavard

Fa 519 dies

M.58 Doble cambio en el Barça

Entra Ferran Torres por Busquets. Y Raphinha por Pedri

Fa 519 dies

M.57. Asistencia de Marcos Alonso a Lewandowski, al que le arrebata el balón la zaga del Bayern.

Fa 519 dies

M.56. Gol anulado a Gnabry.

Fa 519 dies

El balance de los últimos partidos es muy negativo para el Barça. 14 goles en contra y 0 a favor. El último tanto de los azulgranas fue en el 2-8. El último lo anotó Luis Suárez.

Fa 519 dies

M.52. Disparo de Sergio Busquets muy arriba tras una gran jugada de Pedri.

Fa 519 dies

M.51. Córner para el Bayern.

Fa 519 dies

M.48. Koundé rechaza un balón para Choupo-Moting, que se hubiese quedado prácticamente solo con Ter Stegen.

Fa 519 dies

M.47. Falta de Kessie sobre Kimmich.

Fa 519 dies

M.45. Cambio en el Bayern. Entra Sabitzer y sale Goretzka.

En el Barça, Pedri y Kessie cambian de banda.

Fa 519 dies

Comienza el segundo tiempo en el Camp Nou.

Fa 519 dies

Han acudido 84.016 espectadores al Camp Nou.

Fa 519 dies

Saviola, sobre la eliminación en Movistar. "El equipo tenía expectativas que fuera distinto el partido. Son cosas que pasan. La Champions es muy complicada. Los equipos están ahí porque por algo son los mejores de sus países. Ojalá que el equipo se recupere y esté preparado para La Liga"

Fa 519 dies

El Camp Nou corea "la UEFA es una mafia" tras la corrección del VAR.

Fa 519 dies

Descanso en el Camp Nou.

Fa 519 dies

M.45. El VAR anula el penalti favorable al Barça.

Fa 519 dies

M.44. El colegiado analiza la acción en el VAR.

Fa 519 dies

M.43 Penalti a favor del Barça. Falta de De Ligt sobre Lewandowski.

Fa 519 dies

M.42. Bellerín salva bajo palos el tercero del Bayern.

Fa 519 dies

M.40. Sin peligro para Ulreich. El Barça no está logrando superar al Bayern en ataque. Todavía no han disparado entre los tres palos.

Fa 519 dies

M.39. Falta de Goretzka sobre Dembélé.

Fa 519 dies

M.37 Falta de Upamecano sobre Busquets.

Fa 519 dies

M.30 Gol de Choupo-Moting

Mané le asistió entre dos defensas azulgranas, Bellerín y Koundé, y Choupo superó sin problemas a Ter Stegen.

Fa 519 dies

M.30. Falta de Frenkie sobre Kimmich.

Fa 519 dies

M.26. El Bayern vuelve a frustrar el ataque de Dembélé, que intentaba asistir a Pedri.

Fa 519 dies

M.24 Buena jugada de Balde, pero despejó la zaja antes de que llegase el balón a Dembélé.

Fa 519 dies

M.21 Falta de Kimmich sobre Frenkie.

Fa 519 dies

M.19. Nueva oportunidad de Choupo-Moting, que acabó enviando el balón fuera. La defensa azulgrana está dejando demasiados espacios a un Bayern con mucho potencial ofensivo.

Fa 519 dies

M.16. Amarilla para Mazraoui tras bloquear a Pedri.

Fa 519 dies

M. 13. Córner a favor del Barça que despeja Ulreich.

Fa 519 dies

M.9 Gol de Mané.

La superioridad mostrada por el Bayern, no ha tardado en dar resultados. Un pase largo de Upamecano, con la zaga y Ter Stegen adelantado, que recibió Mané y que ni Bellerín ni el guardameta pudieron evitar.

Fa 519 dies

M.4 El Bayern aprieta al Barça en los primeros minutos de partido. Ya ha llegado varias veces al área de Ter Stegen, aunque sin crearle problemas al guardameta.

Fa 519 dies

M.1. Choupo-Moting se queja de la espalda tras un choque con Marcos Alonso.

Fa 519 dies

Comienza el partido en el Camp Nou.

Fa 519 dies

El Camp Nou abuchea el himno de la UEFA antes del comienzo del partido.

Fa 519 dies

Xavi en Movistar, antes del inicio del partido. "La situación es incómoda. Tenemos que demostrarnos que podemos competir contra un equipo como el Bayern"

Fa 519 dies

Saltan al campo los futbolistas del Barça y del Bayern.

Fa 519 dies

Cinco minutos para que inicie el partido en el Camp Nou, un estadio lleno pese a que será un partido de puro trámite tras el resultado del Inter. Los jugadores de ambos equipos están en el túnel de vestuarios.

Fa 519 dies

La eliminación del Barça

El Inter necesitó siete minutos para certificar su pase a cuartos. Y el Barça se ve anclado en el pasado. En el mes de octubre, con nuevos fichajes pero con los mismos objetivos. Esta es la realidad el equipo hasta final de temporada.

Fa 519 dies

Mateu Alemany, en Movistar: "Tenemos que aprender de ello. No merecimos perder en Múnich y en Milán el arbitraje fue incomprensible. Estos partidos acaban determinándolo todo. Hoy tenemos que ganar por prestigio y para que el público se vaya, dentro de las circunstancias, contento".

Fa 519 dies

Final en el Giuseppe Meazza

El Inter dependía de si mismo y no dejó la oportunidad de alcanzar los octavos de la Champions. El Barça se queda fuera de la competición antes de enfrentarse al Bayern.

Fa 519 dies

Lukaku pone fin al sueño del Barça

El delantero del Inter puso el 4-0 en el marcador, a tres minutos del final, haciendo real la pesadilla azulgrana.

Fa 519 dies

Faltan 40 minutos para que comience un FC Barcelona- Bayern sin transcendencia tras este 3-0 favorable al Inter. Ter Stegen ya está calentando en el Camp Nou.

Fa 519 dies

La apuesta de Xavi por Dembélé

El técnico ha mostrado una nueva imagen del extremo francés. Fue el mejor ante el Athletic, participando en los 4 goles del Barça (anotó y dio 3 asistencias). Estas son las claves de la evolución de Dembélé.

Fa 519 dies

El Inter sentencia (3-0)

Dzeko anota el tercero del partido y diluye la última esperanza de los aficionados culés. El atacante italiano deja sin opciones al Viktoria en el penúltimo partido de la fase de grupos.

Fa 519 dies

"¿Milagro? Es una pequeña esperanza"

Xavi Hernández mostró esperanza en la rueda de prensa pese a los números del Viktoria Plzen: "No debemos bajar, tenemos que seguir el camino y demostrar que podemos competir ante el Bayern para ganar el partido porque tras el clásico hemos cambiado la dinámica"

Fa 519 dies

Alineación confirmada del Bayern:

Ulreich; Mazraoui, Upamecano, De Ligt, Davies, Kimmich, Goretzka, Gnabry, Musiala, Mané y Choupo-Moting.

Fa 519 dies

Superioridad del Inter

El conjunto italiano no ha dejado casi opciones al Viktoria en los primeros 50 minutos de partido. Los goles de Mkhitaryan (m.34) y Dzeko (m.41) dejan en mala situación a los azulgranas. En el segundo tiempo, un disparo al poste, ha podido significar el 3-0.

Fa 519 dies

Xavi depende del Viktoria Pilsen, el segundo peor de la Champions

El Barça de Xavi, que se ha casi autocondenado. Los números del equipo llevan a la desesperanza: Cuatro partidos, cuatro derrotas, cero puntos de 12 posibles, solo tres goles a favor y 18 encajados -tras el 2-0-.

Fa 519 dies

Las claves de Marcos López:

1.- El Barça de los 4 centrocampistas. No cambia de traje Xavi. Mantiene el modelo táctico que ya usó ante el Athletic cohabitando Frenkie de Jong y Busquets, escoltados por Pedri. El cambio es la entrada de Kessié por Gavi.

 

2.- Marcos Alonso, de central. No estaba acostumbrado el exdefensa del Chelsea a actuar en el eje de la zaga. Venía para ser el lateral zurdo, pero le ha pasado por delante Balde. Alba sigue de suplente. Y Marcos Alonso forma pareja con Koundé, mientras Bellerín ocupa el lugar del lesionado Sergi Roberto en el flanco derecho. Descansa Eric García.

 

3.- Raphinha, suplente. Ha perdido su sitio el brasileño. No entra en los planes de Xavi, quien lo ha dejado en el banquillo en los tres últimos partidos (Villarreal, Athletic y Bayern). No juega de titular desde el clásico en el Bernabéu donde ofreció un pobre rendimiento. Lewandowski y Dembélé no se tocan.

Fa 519 dies

¿Qué necesita el Barça para pasar a octavos?

Comienza el segundo tiempo entre el Inter y el Viktoria Plzen. El Barça necesita como mínimo el empate para poder pasar a la siguiente fase. Estas son las combinaciones que necesitan los azulgranas para llegar a octavos.

Un empate del Inter y una derrota o dos derrotas de los italianos, siempre que les superen en el  'average'.

Fa 519 dies

Alineación confirmada del Barça:

Bellerin y Kessie, titulares

Este es el once de Xavi:

Ter Stegen; Bellerín, Kounde, Marcos Alonso, Balde; Busquets, Kessie, De Jong; Dembélé, Pedri y Lewandowski.

Carregar més