QUATRE PARTITS, QUATRE DERROTES

Viktoria Pilsen, un cant a la desesperança del Barça

Viktoria Pilsen, un cant a la desesperança del Barça
3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No és cap exageració. El Barça de Xavi, que s’ha gairebé autocondemnat pels seus errors propis (falta de punteria a Munic, caos tàctic a Milà unit al «vergonyós arbitratge», denunciat pel tècnic amb arguments raonables, i embogit duel amb l’Inter al Camp Nou), està en mans del segon pitjor equip de la Champions.

Ho diuen els números i ho certifica el joc, trist, insípid, rústic i fins i tot antiquat del Viktoria Pilsen, que ha d’ajudar avui a Milà els blaugrana a no precipitar-se a l’abisme de l’Europa League. Però el futbol del líder de la Lliga txeca transita per la mediocritat quan surt a Europa.

Només el Rangers ho ha fet pitjor

Quatre partits, quatre derrotes, zero punts de 12 de possibles, només tres gols a favor i 16 d’encaixats (-13), un desastrós balanç només superat pel Rangers escocès, que no ha esgarrapat ni un sol punt (porta 0) en el grup A tot i que el seu balanç és molt més dramàtic encara: Un gol marcat i 16 de rebuts (-15).

Al Viktoria s’encomana el Barça després d’haver provocat la resurreció esportiva de Simone Inzaghi, el tècnic de l’Inter. Fa tres setmanes estaven preparant la liquidació per a l’entrenador italià, sotmès a una tempesta de crítiques perquè el seu equip no xutava.

Però aquell xut de Çalhanoglu des de fora de l’àrea, unit al desgavell tàctic del Barça en la primera hora de partit, i l’infame arbitratge de la mitja hora final van canviar el panorama. Ara, després del 3-3 del Camp Nou, és amo del seu destí. «És una finalíssima», va pregonar ahir Inzaghi, que després de ser llançat a la foscor no vol desaprofitar l’oportunitat d’aconseguir una victòria que el porti directament als vuitens.

«Només nosaltres crèiem en això quan va sortir el sorteig d’aquest grup tan dur. Ens falta només l’últim pas perquè si no a Munic serà molt dur», va afegir el tècnic interista. No li falta raó.

Ni el Barça va imaginar en la penúltima jornada posar-se als peus del Viktoria, que domina al seu país (quatre victòries i un sol empat en els cinc últims partits de Lliga, amb quatre punts d’avantatge i un partit menys que l’Slavia de Praga), però és irrellevant fora.

I torna Lukaku

A més, l’Inter recupera Lukaku, després de gairebé 60 dies de baixa. Una altra amenaça per a aquesta dèbil defensa txeca, foradada com revela la mitjana de quatre gols encaixats per partit. El problema no està només enrere. El Viktoria en dispara poc. I malament. Tot just 40 xuts ha firmat l’inofensiu conjunt txec. Només 11 a porteria. O sigui, un cada 32 minuts, cosa que redueix encara més el marge d’esperança per a un desconsolat Barça.

«Hem de millorar molt i intentar marcar un gol per fer-li el partit com més incòmode possible», va apuntar Václav Jemelka just abans d’aterrar a Milà, expressant un desig a què s’uneix tot el barcelonisme. «Tant de bo turmentem a l’Inter i finalment sumem punts», va revelar el jugador txec.

Notícies relacionades

A Xavi, en cambio,ni li van quedar ganes de llançar un missatge d’ànim a l’equip que juga avui per ells dues hores abans en el Giusseppe Meazza. «Ja només falta que els hagi de dir alguna cosa...», va afirmar el tècnic blaugrana amb un somriure que amagava indissimulada resignació i, per descomptat, fins i tot fatalitat perquè el destí no està a les seves mans. «Estic per dirigir el Viktoria Pilsen... ¡Ja el que em faltaba!…».

El que li faltava al Barça de les palanques, amb Lewandowski convertit en gran estrelles, és dependre d’un equip que no ofereix cap garantia, per molt que el futbol amagui desenllaços perversos. «Vaig notar la reacció de l’afició del Barça, però nosaltres juguem per al Viktoria. No ens aturarem en totes les coses que es diuen», argumenten des del vestidor txec, mentre Bílek reclama al seu equip que sigui «audaç».