EXIGENT CITA CONTRA EL VILLARREAL

Xavi abraça els capitans del Barça: «Sempre sumen»

L’entrenador blaugrana afirma que té clar el model de joc i que només hi cal continuar insistint perquè l’equip millori

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els capitans del Barça van quedar assenyalats després que Xavi Hernández remarqués els errors que havien costat els últims mals resultats, i l’entrenador va voler abraçar-se a ells, simbòlicament, per restar la responsabilitat que hagin pogut tenir en les ensopegades. Busquets va ser l’autor d’un d’aquests errors, el que va costar el primer gol en el clàssic davant el Madrid, al no impedir que Toni Kroos fes la passada que va facilitar l’escapada de Vinícius i amb el gol de Benzema.

«‘Busi’ continua sent important a l’equip, és un home clau en l’engranatge, és el capità i sempre suma. ‘Busi’ i els capitans sempre sumen», va afirmar Xavi per desmentir les insinuacions sobre el presumpte mal ambient que poguessin crear les seves suplències, en particular les de Gerard Piqué i Jordi Alba. Sobre ells també va dirigir el focus algun directiu de la junta al confirmar que cap d’ells ha volgut rebaixar-se el sou per pal·liar la crisi econòmica del Barça. Piqué va quedar assenyalat amb la seva passivitat en el primer gol de l’Inter al Camp Nou (i en el tercer) i Alba va ser substituït immediatament després de perdre dues pilotes en l’agònic final de partit davant el Celta.

Notícies relacionades

No obstant, Xavi va restar dramatisme a les crítiques que poguessin rebre. Al Barça cal tenir la pell dura, va venir a dir. «Quan perdem, tots quedem exposats: els jugadors i l’entrenador. Sempre s’assenyalen dos o tres jugadors i l’entrenador, és normal», va dir perfectament coneixedor després de tota una vida al Barça, interrompuda només durant un parèntesi a Qatar. El mateix es podria dir de Busquets, Piqué i Alba, tres jugadors del planter i amb més d’una dècada al primer equip.

«El que veig a dins és el que em fa sentir positiu. L’ambient del vestidor és molt sa i tothom va a l’una», va assegurar l’entrenador, que també està satisfet del desplegament de l’equip, en general. Les seves idees tàctiques es mantenen inalterables. «Juguem amb el meu model tàctic sempre. De vegades surt bé i de vegades no, però cal continuar insistint-hi i continuar creient-hi», afirmava, assumint que al Barça li urgeix canviar la dinàmica negativa que va començar amb un mal partit contra el Celta, un d’irregular contra l’Inter que va costar l’eliminació virtual de la Champions i la caiguda final al Bernabéu que li va costar el liderat.