El rival de la Lliga

Denis Suárez i Mingueza: dos exblaugrana invisibles al Celta

  • L’interior gallec, enfrontat amb el president, viu al marge de la plantilla després de no trobar una sortida al mercat d’estiu. El defensa, que va tenir un nefast debut davant l’Espanyol, només ha disputat 28 minuts en tres trobades.

Denis Suárez i Mingueza: dos exblaugrana invisibles al Celta

@DenisSuarez6

4
Es llegeix en minuts

El Celta visitarà aquest diumenge el Camp Nou amb dos exblaugrana a les seves files. Tots dos figuren a la plantilla, però viuen en l’ostracisme per diferents motius. Denis Suárez, enfrontat amb el president Carlos Mourinho, ja no tornarà a jugar al club de Vigo. Óscar Mingueza, mentrestant, va tenir un desafortunat debut contra l’Espanyol en la primera jornada i amb prou feines ha tingut oportunitats.

No juga Denis Suárez i al Celta no hi jugarà mai més, segons va anunciar irritat Mourinho. No hi ha cap marge de solució entre Denis, antic jugador del Barça (2016-2019), i el president del club gallec. L’últim partit del centrecampista es remunta al maig passat.

Barallat amb la directiva

Des d’aleshores, viu al marge de la plantilla, atrapat per un clima irreconciliable, barallat amb la directiva pel ‘cas Bryan Bugarín’, un nen de 12 anys que va deixar la pedrera celeste per fitxar pel Madrid, que compartia agència de representació amb Denis. A partir d’aquí va arribar el cisma. El caos.

Des d’aleshores, l’estiu passat, ni rastre de Denis, un jugador que va traçar una ruta singular (va sortir sent un nen del Celta per anar-se’n al City), frenat ara en el moment clau de la seva carrera. Té 28 anys. I ha desaparegut de la gespa. Se l’ha vist, per exemple, en una imatge penjada per la seva dona Nadia Avilés en les últimes hores a les seves xarxes socials en la qual se’l veu com si fos un repartidor d’un conegut restaurant de menjar italià. Molt al seu desgrat, té temps per a tot. «Denis Suárez, repartidor a domicili», va dir ella, fent broma.

Acaba contracte el 2023

Per a tot, menys per jugar a futbol. La seva veritable passió. Per això, suplica que els aficionats vagin a la ciutat esportiva del Celta. Aquest és l’únic moment en què se sent realment un futbolista de veritat. «Quan veniu a veure’ns és l’únic dia que em deixen entrenar amb l’equip tot el temps», va publicar Denis Suárez a les xarxes a l’agost.

Després, va desaparèixer de nou de l’escenari, tot i que no se separa de la pilota. No juga esperant l’arribada del mercat hivernal a la recerca d’una sortida. Si no, li tocarà esperar fins al juliol del 2023, quan expira el seu contracte.

Tutor de Gabri Veiga

Coudet, l’entrenador, va explicar que Denis, el nen que trencava els testos de plantes que hi havia a la seva casa de Salceda de Caselas, un petit poble de Vigo (no arriba ni als 10.000 habitants) mentre la seva mare estava treballant en la perruqueria, exerceix ara de guia de Gabri Veiga, el nou prodigi celtista.

Mingueza, mentrestant, ha tingut en l’arrencada de lliga una participació merament testimonial, notablement inferior, fins i tot, a la que tenia el curs passat amb el Barça. El defensa va deixar el Barça per disposar de minuts amb el Celta, però no ha aconseguit salvar la competència d’Aidoo en el perfil dret de l’eix de la defensa i té per davant Hugo Mallo en el lateral dret, una posició que per a ell és secundària.

Contrast dolorós

La dada és demolidora: els 28 minuts repartits en tres trobades que suma Mingueza contrasten amb els 225 que a hores d’ara de competició havia jugat el curs passat amb el Barcelona, malgrat perdre’s llavors els dos primers compromisos de lliga per una lesió muscular. L’aposta pel Celta no ha donat en aquest cas el resultat desitjat. 

La visita del Betis a Balaídos va donar, per primera vegada en el que portem de curs, certa oportunitat de lluïment a Mingueza. Ariel Broggi el va treure a la palestra a causa de les molèsties d’Hugo Mallo, l’únic dels defenses titulars el rendiment dels quals es discuteix, i el català va aportar seguretat quan el Betis va esclatar a la recerca de l’empat.

Oportunitat en el lateral

Notícies relacionades

Res a veure amb les seves anteriors compareixences, purament testimonials i marcades per l’infortunat penal a Joselu a l’últim segon de l’afegit en el duel inaugural de LaLiga contra l’Espanyol. La idea de Coudet de blindar el marcador amb un tercer central se’n va anar en orris en un sospir.

El tècnic celeste li va donar posteriorment 7 minuts contra el Cadis amb el partit ja resolt, amb el qual les oportunitats han sigut massa escasses com per esperar que destaqués. El lateral dret sembla la seva opció més plausible tenint en compte que Mallo està lluny de ser el que era i, sense ser un especialista, Mingueza sembla haver avançat Kevin en la rotació.