GREU PÈRDUA PER AL BARÇA

Araujo s’opera aquest dimecres a Finlàndia

El central uruguaià passarà pel quiròfan del doctor Lasse Lempainen per curar-se de «l’avulsió de l’adductor de la cama dreta»

Araujo s’opera aquest dimecres a Finlàndia

@realmadrid

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’un llarg cap de setmana de reflexió, Ronald Araujo s’ha decidit operar. Es va lesionar dijous amb l’Uruguai i aquest dilluns ha optat per passar pel quiròfan per curar-se de «l’avulsió del recte anterior de l’adductor llarg de la cuixa dreta» que es va produir en el primer minut de l’amistós que la selecció celeste disputava contra l’Iran. El defensa ha acceptat el suggeriment del cos mèdic del Barça, després d’una reunió amb el doctor Ricard Pruna i Xavi Hernández, l’entrenador.

Va sortir Araujo de la ciutat esportiva sense una determinació definitiva després d’escoltar les explicacions de Pruna i la va madurar unes hores més, fins a concloure que opta per l’operació que garanteix una recuperació de la lesió més ferma que si fes només una rehabilitació convencional. Va escollir un futur millor que un present il·lusionant, tot i que incert després del contratemps, que implicava acomiadar-se, virtualment, de participar en el Mundial de Qatar.

Per començar, s’acomiada dels 12 partits que disputarà el Barça entre l’1 d’octubre, a Mallorca, i el 9 de novembre, a Pamplona, contra l’Osasuna. Dotze partits en 40 dies, entre els quals es troben els dos contra l’Inter a la Champions, que seran decisius en la classificació del grup, com el del Bayern, i el clàssic contra el Reial Madrid.

Després ve la cita del Mundial, que se li escapa de les mans tret que protagonitzi una recuperació meteòrica i Diego Alonso, el seleccionador de l’Uruguai, li reservi una de les 26 places de la llista per si pogués reaparèixer durant el torneig, ja que tampoc pot comptar amb Diego Godín, l’excentral de l’Atlètic, afligit d’una tendinitis rotular que li ha impedit jugar des del 6 d’agost.

Notícies relacionades

De ser l’al·licient de la temporada a una possibilitat improbable passa a ser el Mundial per a Araujo. El pronòstic de baixa amb un tractament conservador, s’estimava pròxim als dos mesos; passant pel quiròfan s’allargarà més temps, que no es coneixerà per precisió fins que hagi sigut operat. La llarga absència d’Araujo, que no tornarà a vestir la samarreta del 4, s’agreuja per a Xavi al coincidir amb la de Jules Kounde, que també es va lesionar jugant amb França. Kounde té una ruptura al bíceps femoral de la cuixa esquerra i el pronòstic és que estigui de baixa entre tres i quatre setmanes.

Araujo viatjarà a Finlàndia per ser operat pel doctor Lasse Lempainen, que ja ha tractat diversos jugadors blaugrana. Els últims a passar pel seu quiròfan a Turku van ser Ousmane Dembélé, el juny del 2021, d’una desinserció del tendó distal del bíceps femoral del genoll dret, i Sergi Roberto, al desembre, d’una ruptura al recte femoral de la cuixa dreta.