EL «VIRUS FIFA»

Araujo, Kounde, De Jong i Memphis tornen lesionats a Barcelona

Tots quatre han patit contratemps musculars amb les seves seleccions i es perdran diversos partits del Barça

Araujo, Kounde, De Jong i Memphis tornen lesionats a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els detractors dels partits de seleccions tenen un motiu més per ser crítics amb les competicions internacionals. Els aficionats del Barça han comprovat, amb estupor, que en el primer episodi de partits han caigut, de cop, quatre jugadors. Ronald Araujo, Jules Kounde, Frenkie de Jong i Memphis Depay van haver de ser substituïts per lesió i tornen a Barcelona sense participar en el segon compromís dels seus països.

El cas més greu és el d’Araujo. El defensa uruguaià té «una avulsió del tendó de l’adductor llarg de la cuixa dreta», segons el comunicat mèdic del Barça i es podria arribar a perdre fins i tot el Mundial de Qatar amb l’Uruguai. El club no estableix cap termini de recuperació, però es podria allargar fins als dos mesos de baixa. Tot i que avancés terminis, Araujo es perdrà els 12 partits que disputarà el Barça en 40 dies: entre l’1 d’octubre (Mallorca-Barça) i el 9 de novembre (Osasuna-Barça).

El comunicat mèdic de Kounde tampoc aventura quant temps serà absent dels terrenys de joc. Al tractar-se d’una lesió «al bíceps femoral de la cuixa esquerra» es poden preveure un mínim de tres setmanes. En funció, per descomptat, del grau de ruptura que s’hagi produït. En qualsevol cas, comença a estar en dubte, sinó descartat per un criteri de prudència, per al clàssic contra el Madrid (16 d’octubre). De cop, Xavi Hernández perdia els dos principals candidats a la posició de lateral dret per marcar Vinícius.

Notícies relacionades

De Jong i Memphis també van ser substituïts en el partit que enfrontava els Països Baixos contra Polònia. El migcampista ja no va sortir en el segon temps per unes molèsties musculars no especifiques, però Memphis va patir una punxada al bíceps femoral de la cama esquerra que augura un pronòstic semblant al de Kounde: al voltant de tres setmanes d’absència. Per fortuna, Robert Lewandowski va sortir indemne.

La tranquil·litat de Sant Joan Despí es va trencar de cop. El club feia ufana de no haver registrat cap lesió muscular en els dos mesos que fa que s’entrena el grup i just el primer dia en què entraven en acció els internacionals del Barça (18 futbolistes s’han incorporat a les seves respectives seleccions), en queien quatre de cop. La maledicció adquiria aparences d’irrealitat quan Araujo es lesionava abans de complir-se el primer minut de l’amistós Iran-Uruguai.