LAPORTA: «ÉS UN DIA HISTÒRIC»

Gavi, després de la seva renovació fins al 2026: «Sempre he volgut triomfar aquí»

Gavi, després de la seva renovació fins al 2026: «Sempre he volgut triomfar aquí»

Reuters

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Centenars de nens i nenes s’asseien en un Camp Nou gegant que obria, de forma inusual, les portes un dijous a la tarda. Volien assistir a l’esdeveniment de la renovació de Gavi, un jove talent de 18 anys, fins al 2026, blindat amb una clàusula de rescissió fixada en 1.000 milions d’euros.

Una clàusula que també garanteix la continuïtat de Pedri, Ansu Fati i Araujo, pilars del futur del Barça. Del futur que ja és present. «Estic molt content per la renovació. Ho he somiat des de petit. Sempre he tingut clar que volia triomfar aquí», ha dit el centrecampista. «Soc molt feliç per aquest dia», ha afegit.

Gavi no estava sol. Els seus pares, la seva germana, el seu agent (Iván de la Peña) i milers de persones a la grada del Camp Nou, un vell estadi que viu els seus últims mesos, amb les grues que intervenen en la seva més que necessària demolició.

Un temple al qual el jove sevillà, nascut a Los Palacios, el mateix poble que va crear Jesús Navas (Sevilla) i Fabián Ruiz (París SG), mirava des de feia sis anys fins que Koeman li va obrir la porta de bat a bat. Va trencar tots els rècords de precocitat amb el Barça i l’Espanya de Luis Enrique.

«És un dia històric. Ens està mirant el present, el present immediat i el futur del Barça»

Laporta, president del Barça

I la tarda d’un dijous laborable, impulsat per la força d’aquest enèrgic i talentós futbol, el club va haver d’obrir l’estadi. La seva família es va asseure a la banqueta visitant, al costat d’Iván de la Peña. Va sonar l’himne blaugrana, vestit de blau marí i camisa blanca, sense corbata, escortat pel president Joan Laporta, que no deixava d’aplaudir-lo amb entusiasme.

«És un dia històric. Ens està mirant el present, el present immediat i el futur del Barça», ha remarcat el president. «Vull agrair-li aquesta renovació. Gavi és paradigma de talent, paradigma d’esforç, d’un jugador que va i va, sempre va a més. M’encanta el seu esperit», ha dit Laporta durant un acte que amb prou feines ha durat un quart d’hora.

Ell, mentrestant, estava nerviós –més que quan juga–, tímid i fins i tot inquiet, mirant a la grada amb un somriure contingut, com si no es cregués el que estava vivint. Acaba de fer els 18 anys i ja té la potestat per signar el seu primer contracte professional.

Notícies relacionades

Va arribar amb 12 anys i va viure'n un a Barcelona amb la seva família, que se’n va tornar a Sevilla perquè Gavi volia viure a La Masia. Una cop va firmar el contracte, Laporta li va aixecar el braç dret davant les milers de persones que havien anat al Camp Nou, com si fos el guanyador d’un combat de boxa. Després, el president va entregar al futbolista el seu nou carnet de soci del club.

En poc més d’un any ha passat de jugar amb el Juvenil a ser titular indiscutible amb el Barça. I amb Espanya. «Intento portar-ho amb la màxima naturalitat», ha confessat el jugador. «La Masia m’ha ajudat molt amb aquest tema, és única. S’ha de viure allà. Des de petit m’han ensenyat a ser humil i treballar. Vull agrair-ho a tots, cuiners, tutors, ‘staff’... A tots».