MEUNIER, BELLERÍN....

Xavi pressiona per tenir el lateral dret que necessita

Xavi pressiona per tenir el lateral dret que necessita

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Al Barça se li acaba el temps. L’1 de setembre es tanca el mercat estiuenc i Xavi continua sense tenir el lateral dret que reclama per completar la defensa. La llista de candidats es va escurçant: Thomas Meunier (Dortmund, 30 anys) i Héctor Bellerín (Arsenal, 27) emergeixen ara com a grans candidats després de la negativa de César Azpilicueta (Chelsea, 33) a venir al Camp Nou i els problemes per contractar Juan Foyth (Vila-real, 24).

Xavi tampoc disposa del lateral esquerre (Marcos Alonso és l’escollit) per injectar més competència a Jordi Alba, que ha perdut la condició de titular per la irrupció del jove Alejandro Balde. El tècnic espera que arribi aquest especialista per al flanc dret de la defensa.

Primer, les sortides

Però abans necessita que Mateu Alemany, director de futbol, desbloquegi les sortides de Braitwhwaite, que vol ser l’únic amo del seu destí; Aubameyang, si es concreta la seva marxa al Chelsea; Memphis, a qui la Juventus ha tancat abruptament la porta; Abde, pretès pel Valladolid, i per descomptat, de Dest.

El lateral nord-americà és l’únic especialista a la banda dreta que té Xavi a la plantilla. Però el tècnic no compta amb ell. No l’ha ni convocat en les tres primeres jornades i ha optat per improvisar solucions en aquesta zona: Araujo va fer de lateral dret contra el Rayo i la Reial Societat, rol encomanat a Kounde davant el Valladolid hores després que fos inscrit en la Lliga.

«La intenció que té el club és reforçar la posició de lateral dret», va admetre Xavi obertament dissabte passat. Però des d’aleshores continua sense arribar. Estava tot pactat amb Azpilicueta, el capità del Chelsea. Però llavors no tenia recursos financers, sobretot en l’encaix del ‘fair play’ salarial per inscriure’l.

I Foyth es lesiona

El navarrès es va cansar d’esperar i va trucar a Xavi i a Alemany per comunicar-los que seguia a Stamford Bridge. El forat a la banda dreta del Barça s’agreujava perquè l’interès per l’argentí Juan Foyth no es va concretar a causa de les elevades pretensions del Vila-real.

A més, el defensa s’ha lesionat i estarà entre vuit i deu setmanes de baixa. O sigui, tota la primera part de la temporada, posant en perill la seva presència al Mundial de Qatar amb la selecció ‘albiceleste’ que dirigeix Scaloni.

Notícies relacionades

S’esgota, per tant, el marge perquè el Barça trobi una solució definitiva per a una posició estratègica. Xavi no vol haver de reciclar Araujo ni Kounde, destinats a governar l’eix de la defensa, a aquesta demarcació de lateral, per molt que tingui el recurs de Sergi Roberto, que ha aparegut sempre en la segona part, oferint un bon rendiment, però amb el problema afegit que ve d’estar 10 mesos sense competir amb regularitat.

Per això la urgència de Xavi. Per això el tècnic apressa Alemany a fitxar un lateral dret pur. Meunier (30 anys) encaixa en aquest retrat de defensa expert i amb ofici, tot i que el Barça ha de resoldre els problemes amb el Dortmund, que no vol acceptar la seva marxa.