MERCAT ENCARA OBERT

Xavi ja té Kounde i diu que «encara pot passar de tot en el mercat»

El tècnic del Barça deixa obertes totes les opcions de fitxatges després que LaLiga hagi anunciat la inscripció del defensa.

Xavi ja té Kounde i diu que «encara pot passar de tot en el mercat»

Quique García / Efe

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A cinc dies perquè es tanqui el mercat (l’1 de setembre) «encara pot passar de tot» al Barça, afirma Xavi Hernández. El punt d’entusiasme, per veure’s alliberat del jou del límit salarial, és superior al disgust per la sensació de provisionalitat que té com entrenador per no saber amb quins jugadors pot comptar i en quin nivell de compromís en funció de si es troben segurs a la plantilla o no.

Però el que ja ha passat és que el Barça ha inscrit Jules Kounde. LaLiga anunciava a la tarda que el defensa francès passava a incorporar-se oficialment i reglamentàriament a la plantilla del Barça. Després de transcorregudes dues jornades en què no havia donat el beneplàcit, al·legant que el Barça no havia corregit el desfasament salarial, va aprovar la inscripció. L’única variació, des de la negativa a l’acceptació, havia sigut la sortida de Samuel Umtiti al Lecce, malgrat que el club blaugrana continuarà fent-se càrrec, en principi, de la fitxa del futbolista.

Xavi estava content, la vigília de rebre el Valladolid que entrena Pacheta, de qui va dir, tot just obrir la roda de premsa, que «la gent de l’staff som admiradors de Pacheta», pel seu atreviment, l’alegria i el mètode de treball que fa servir, perquè li havien garantit la inscripció de Koundé. Pel que sembla, els executius de LaLiga s’han llegit, rellegit i interpretat la documentació que va entregar el Barça sobre els ingressos obtinguts, i consideren que el club ja no té restriccions.

Tots els escenaris oberts

Per això Xavi va aventurar que «poden passar moltíssimes coses en el mercat», malgrat que ell voldria que ja s’hagués acabat. «Contemplo tots els escenaris: el millor, el menys bo i el pitjor», confessava, deixant la porta oberta a qualsevol entrada i sortida de futbolistes.

N’hi ha que estan en venda des de fa mesos, com Dest i Braithwaite, que encara no han trobat destí. N’hi ha, com Frenkie de Jong, Memphis i Aubameyang, que eren susceptibles de ser traspassats perquè portessin diners que sufraguessin altres reforços. Hi ha objectes de desig que són quimèrics, com és el cas de Bernardo Silva, per la proximitat del tancament del mercat i l’altíssim preu que demana el Manchester City.

La prioritat del lateral dret

Però en les futures altes es mantenen altres dubtes, com els fitxatges de dos laterals, un dret i l’altre esquerre. De Marcos Alonso (Chelsea) se n’ha deixat de parlar. El bon paper d’Alejandro Balde, que està jugant «amb molta personalitat», ha propiciat que ja no sigui tan prioritària l’adquisició d’un defensa esquerrà. Ara ho és la del dretà, malgrat que en aquesta demarcació poden jugar Sergi Roberto, Araujo i fins i tot Kounde.

Notícies relacionades

«Nosaltres no adulterarem la competició, i menys en la situació en què estem», deia Xavi sobre el canvi de criteri de LaLiga respecte al Barça, cosa que hauria de cedir la decisió final de fitxatges i traspassos a l’opinió purament tècnica de Xavi.

«En part sí», admetia l’entrenador. «La prioritat és l’interès futbolístic, però ens movem en funció de les dues variants, la salarial i l’esportiva», afegia, fruit de la comunió d’opinions que hi hagi amb Mateu Alemany i Jordi Cruyff, els dos principals executius de l’àrea esportiva, en les pròximes hores.