VISITA A ANOETA (DIUMENGE, 22 H)

Xavi voldria que el mercat de fitxatges ja s’hagués tancat

L’entrenador del Barça retarda la convocatòria a l’espera que Koundé pugui ser inscrit però necessita que hi hagi sortides de jugadors

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb una baixa confirmada, la de Sergio Busquets sancionat, i amb diverses incerteses, totes relacionades entre si, ha preparat Xavi Hernández la visita a la Reial Societat d’aquest diumenge (22 h). Té pensat qui exercirà de migcampista (els aspirants són Franck Kessié, Frenkie de Jong i Miralem Pjanic), però encara no sap si podrà alinear Jules Koundé.

I no ho sap perquè el Barça encara no ha pogut inscriure el central francès. Depèn, va reconèixer l’entrenador, que «hi hagi sortides» de jugadors per rebaixar el límit salarial que impedeix donar d’alta nous jugadors. Koundé és l’únic que falta per entrar a LaLiga. Necessita, per tant, que hi hagi baixes per poder comptar amb el defensa i altres futbolistes que desitja incorporar.

«Doncs sí, voldria que ja s’hagués tancat el mercat de fitxatges», admetia Xavi, cansat i fart de la sensació de provisionalitat que planeja en la feina quotidiana. Del Barça i de tots els clubs. «Prepares un partit amb un jugador i a mitja setmana pot marxar», exposava d’exemple, manifestant-se partidari que el termini de fitxatges es tanqués amb l’inici del primer campionat que es posés en marxa. Amb la Premier, va comentar.

Koundé espera baixes

Notícies relacionades

Xavi desitjaria alinear Koundé però necessitaria que Umtiti i Braithwaite haguessin marxat ja. Saben des del maig que no es compta amb ells. Els traspassos de Memphis a la Juventus i d’Aubameyang al Chelsea reduiran la massa salarial que permetrien la inscripció immediata de Koundé, al punt que podria disputar el partit contra la Reial; no sembla tan immediat el tancament de les dues operacions. Ni de bon tros la venda de Sergiño Dest.

«De moment, no se n’ha anat ningú. Aubameyang i Memphis els podem utilitzar. Si després hi ha ofertes, les podem valorar i moure fitxa per a un costat o un altre al mercat»

Xavi Hernández / Entrenador del Barça

«No sabem què oferirà el mercat», va dir Xavi, assumint que el Barça és vulnerable als vaivens del futbol internacional, sense poder decidir per si mateix. «De moment, no se n’ha anat ningú. Aubameyang i Memphis els podem utilitzar. Si després hi ha ofertes, les podem valorar i moure fitxa per a un costat o un altre al mercat», reflexionava el tècnic. Xavi també aprofitarà els 12 dies que queden de marge per incorporar un lateral dret, un d’esquerre i Bernardo Silva, el centrecampista portuguès del Manchester City.