EL 7è DAVANTER PER A XAVI

La Juventus accelera per emportar-se gratis Memphis

La Juventus accelera per emportar-se gratis Memphis

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va arribar amb Koeman i se n’anirà amb Xavi, que ja li va comunicar fa diverses setmanes que tindrà pocs minuts. Memphis està tancant la seva sortida al ‘calcio’, a la Juventus, que se’l vol emportar gratis, sense abonar ni un sol euro al Barça. El neerlandès, que va firmar fins al 2023 pel club blaugrana, és l’últim de la completa llista de davanters que han acabat al Camp Nou en els vuit últims mesos.

Al gener van aparèixer Ferran Torres (55 milions més 11 en variables) i Aubameyang (a cost zero procedent de l’Arsenal). I aquest estiu Xavi ha aconseguit que la direcció esportiva, liderada per Mateu Alemany, li porti Lewandowski (45 milions) i Raphinha (58), i ha obtingut també el refitxatge de Dembélé. A més, Ansu Fati ja està recuperat. És a dir, sis atacants estan davant de Memphis, titular indiscutible als Països Baixos que dirigeix Louis van Gaal.

No hi ha lloc per a ell, malgrat que va ser el màxim golejador de l’equip la temporada passada amb 13 gols (12 en la Lliga i un en Champions), els mateixos que va firmar Auba en tot just cinc mesos. Memphis volia quedar-se al Camp Nou, però el seu espai vital al Barça ha desaparegut en molt poc temps. Dissabte, per exemple, no va jugar ni un minut davant el Rayo. Xavi va utilitzar cinc davanters dels set que té. Ferran Torres tampoc va participar en el debut de lliga, tot i que havia rebut l’alta mèdica divendres després d’un mes de baixa.

Xavi haurà de manejar aquesta àmplia nòmina, tret que Aubameyang acabi acceptant la possibilitat de tornar a la Premier, ara amb la samarreta del Chelsea, on es retrobaria amb Tuchel, el tècnic que ja va tenir al Dortmund.

Negociant la liquidació

Fa dies que la Juventus negocia amb els agents del neerlandès, sempre amb la premissa de no haver de desemborsar ni un sol euro. Memphis va arribar gratis al Camp Nou procedent de l’Olympique de Lió, ajustant el seu salari a temps pandèmics, i gratis vol volar cap a Itàlia per coincidir a l’atac amb Vlahovic, la gran inversió de la ‘Vecchia Signora’ ja que va pagar 81 milions al gener a la Fiorentina.

A més, la lesió muscular de Di María, que també va arribar a cost zero procedent del París SG, ha accelerat encara més l’interès d’Allegri, el tècnic italià. Estarà gairebé un mes de baixa, així que desitja tenir Memphis al més aviat possible a Torí.

Abans, però, els agents de l’encara davanter blaugrana han de resoldre els termes de la liquidació, en què voldria cobrar una quantitat per marxar, una cosa que Alemany no està disposat a acceptar.

Recorrent les grans lligues

Notícies relacionades

Mentrestant, en la Premier continuen mirant amb interès el desenllaç d’aquest cas, ja que el Chelsea, en cas que no s’emporti Auba, i el Tottenham estan pendents del futur de Memphis. Un davanter que, amb tot just 28 anys, ha recorregut les grans lligues europees.

Va començar amb el PSV Eindhoven als Països Baixos, se’n va anar a Anglaterra on el seu pas va ser tan ràpid com irregular amb el Manchester United (dos anys) i va fer un pas enrere a l’anar-se’n a França amb l’Olympique de Lió (quatre temporades) abans que Koeman el portés al Camp Nou. Un any tan sols, perquè han arribat tants davanters (quatre) en tan poc temps (vuit mesos) que ja no queda lloc per a ell