BÀSQUET

El Barça, amb l’ai al cor pel tendó de Aquil·les de Mirotic

Va acabar amb molèsties el curs passat i segueix un tractament, tot i que l’entitat assegura que no hi ha trencament.

El Barça, amb l’ai al cor pel tendó de Aquil·les de Mirotic

FCBARCELONA

2
Es llegeix en minuts

Nikola Mirotic va acabar la temporada passada amb molèsties al tendó d’Aquil·les que mantenen el club amb l’ai al cor. Segons la web Telesport, podria estar sis mesos de baixa i el Barça hauria contactat ja amb l’exblaugrana Chris Singleton per ser el substitut de l’estrella blaugrana.

Singleton, que després de jugar a l’Efes turc estava negociant el seu fitxatge amb l’Estrella Roja de Belgrad, va estar la temporada 2018-2019 al Palau Blaugrana. El seu rendiment no va estar a l’altura de les expectatives que va generar el seu fitxatge. Des del club neguen aquesta informació tot i que reconeixen que Mirotic va acabar la passada temporada amb molèsties al tendó d’Aquil·les esquerre. L’ala pivot està seguint un tractament, monitoritzat pel club. Tot i que asseguren que no hi ha ruptura, demanen molta cautela.

Si es confirmen els sis mesos de Mirotic suposaria un cop duríssim per al conjunt de Sarunas Jasikevicius. L’ala pivot hispanomontenegrí, el jugador més ben pagat d’Europa i que va ser l’MVP de la fase regular de la passada Eurolliga, havia sigut l’únic que havia rendit al seu nivell al final de temporada.

Mirotic, que no va dubtar de qualificar la campanya passada de «fracàs» després de caure contra el Madrid a la final four de l’Eurolliga i a la final de la Lliga, tornava a ser el puntal del projecte barcelonista. Ara caldrà veure qui assumeix, en la seva absència, el lideratge de l’equip. I també no només quant temps estaria finalment fora dels camps sinó com torna després d’una lesió que sempre és delicada.

Cop a la planificació

Les seves molèsties són un contratemps enorme en el procés de reconstrucció que havia emprès la secció barcelonista aquest estiu. A més de la sortida de Davies cap a Milà, el club blaugrana ja ha dit adeu a Roland Smits, Nigel Hayes i Dante Exum. I també negocia l’adeu de Pierre Oriola i Nick Calathes, a qui encara li queda un any i que està pactant la sortida.

En el capítol d’altes, Juan Carlos Navarro ja ha lligat quatre reforços: Nikola Kalinic, Oscar da Silva, Jan Vesely i Satoransky.

Notícies relacionades

Vesely està cridat a ser, en absència de Mirotic, el referent ofensiu. L’ex-NBA arriba lliure procedent del Fenerbahce turc, club on havia jugat les últimes vuit temporades. En l’última Eurolliga, Vesely va fer una mitjana de 13,6 punts, 6,1 rebots i 18,2 de valoració. El pivot arriba per suplir la marxa de Brandon Davies, una de les grans decepcions del tram final de l’últim curs.

Satoransky, compatriota de Vesely, viurà la seva segona etapa al Palau. El base (30 anys i 2,00 metres) torna després de marxar el 2016 a l’NBA. Da Silva, jove ala pivot alemany (23 anys i 2,06) que arriba procedent de l’Alba Berlín, i l’aler Kalinic, que deixa l’Estrella Roja per tornar a l’ACB, completen la llista d’altes a l’espera de veure què ocorre finalment amb Mirotic.