’L’HOLANDÈS VOLADOR’

El Barça llança el seu primer NFT després de l’escàndol d’Ownix

Sotherby’s subhastarà a Nova York la setmana que ve l’obra d’art digital, que immortalitza el mític gol de Cruyff a l’Atlètic

El Barça llança el seu primer NFT després de l’escàndol d’Ownix

FCB

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El 4 de novembre el Barça va anunciar que es llançava a l’arena dels NFT. Però un parell de setmanes després cancel·lava l’acord després que l’empresari Moshe Hogeg, amb qui el club va firmar un acord de comercialització d’NFT a través de l’empresa Ownix, fos arrestat a Israel per sospites de frau milionari amb criptomonedes i per delictes sexuals. El Barça, que va trencar el pacte perquè els fets produïts «atempten contra els valors que promou» l’entitat, ha llançat vuit mesos després el seu primer NFT, que se subhastarà a Sotherby’s.

Experiències VIP

Els NFT són actius digitals, a disposició de seguidors de tot el món, que reproduiran diferents moments emblemàtics del club, a través de diferents subhastes que es faran al llarg de la temporada. El primer, titulat ‘In a way, immortal,’ recrea el mític gol de Johan Cruyff contra l’Atlètic, que ha passat a la història com el de l’’holandès volador’. La primera subhasta serà a la casa Sotheby’s de Nova York la setmana que ve, el 29 de juliol. El comprador s’emportarà també algunes experiències VIP, com ara accés als entrenaments blaugranes.

Notícies relacionades

«Estem molt satisfets de presentar Johan Cruyff a la nostra primera obra mestra del FC Barcelona, ‘In a way, immortal’, per l’enorme influència que el Johan va tenir tant al FC Barcelona com a club com en la manera en què es juga el futbol modern», ha valorat Joan Laporta. «Poder reflectir-ho d’una manera tan artística és un gran homenatge a Johan Cruyff, a aquell moment icònic i a tot el llegat i el patrimoni històric del FC Barcelona».

El president barcelonista ha enaltit que «la nova estratègia NFT del club ens ofereix una oportunitat única perquè la marca Barça segueixi creixent i consolidant-se».

Temes:

Barça