SETMANA 2 DEL BARÇA 22-23

Tot continua igual per a Xavi, excepte Trincao a Portugal

Tot continua igual per a Xavi, excepte Trincao a Portugal

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Segona setmana d’entrenaments del Barça de Xavi i tot continua igual. Tot, excepte Trincao, a qui el tècnic va conèixer en la primera setmana ja que la temporada passada estava cedit al Wolverhampton. Ha tornat l’extrem a Portugal i els assumptes capitals de la planificació esportiva del nou projecte blaugrana continuen sense desencallar-se.

No ha arribat encara Lewandowski, al qual s’espera demà. Però a Munic i no a Barcelona. El Bayern arrenca avui la seva pretemporada amb el davanter polonès formant part del grup ja que la segona oferta del Barça (40 milions fixos més 10 en variables) no l’arrenca de la capital bavaresa. 

Azpilicueta i Marcos Alonso, les ales escollides per Xavi per reformular la seva defensa des de l’experiència i l’ofici per tenir rendiment immediat i servir de suport estructural i emocional als joves com Araujo, Pedri o Ansu Fati, continuen treballant amb el Chelsea pels Estats Units.

A Leeds s’ha quedat treballant en solitari Raphinha, l’altre extrem que persegueix el tècnic de Terrassa per refundar l’atac i subministrar de pilotes Lewandowski si Laporta, a través de Pini Zahavi, agent del polonès, eleva l’oferta. Almenys, fins a 50-55 milions fixos per un golejador que complirà 34 anys el pròxim 21 d’agost. Però Xavi el necessita per ja mateix. Ahir, si hagués sigut possible perquè resulta poc menys que imprescindible. Mentre no arriba, el jugador serà un més del Bayern, qui amenaça de fer-li complir l’any de contracte que encara els uneix. 

Situació de provisionalitat

Un més, però en el Barça, és Frenkie de Jong, que va obrir la porta del vestidor de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí com si res hagués passat. Per a ell tot continua igual perquè no vol abandonar el Camp Nou, per molt que el United del seu compatriota Ten Hag insisteixi en aquest traspàs.

«¿Frenkie? Mai parlo de jugadors que tenen contracte amb altres clubs. No respondré», va dir aquest dilluns l’entrenador de l’equip anglès des de Tailàndia on està fent la pretemporada. «¿Quants fitxatges? Continuem buscant jugadors al centre del camp i en atac», va afegir Ten Hag, qui va recalcar que «Cristiano Ronaldo no està en venda perquè forma part dels nostres plans».

En idèntica situació de provisionalitat es troba Xavi, que desitjava iniciar l’estiu amb el seu veritable projecte. Però les dificultats no deixen d’aparèixer diàriament. Aquest dimecres debuta a Olot en el primer amistós de la pretemporada i l’essencial continua sense resoldre’s.

No només l’essencial –peces que canviarien, i de forma notable, el rostre de l’equip i l’ànima de la plantilla– sinó també en el capítol de sortides, una cosa imprescindible per a l’entrenador perquè està treballant amb jugadors que no entren en els seus plans.

Les sortides continuen encallades

Tots els descartables, excepte Trincao, van acudir a la ciutat esportiva. Mingueza, a qui l’oferta del Monza, acabat d’ascendir a la Sèrie A italiana, no el sedueix. Umtiti, pretès a l’inici pel Rennes, però després descartat. Riqui Puig, del qual es desconeix el seu futur immediat, esgotada ja fins a l’última carta de Xavi. Neto, que demana la carta de llibertat perquè al fons de la taula de negociació l’espera el Celta. I Braithwaite, que reitera el seu desig de complir els dos anys de contracte que li queden, malgrat l’interès de clubs de la Premier de segon nivell.

Tots es van vestir, una altra vegada, de blaugrana, com ja van fer la setmana passada Pjanic o Collado. Van passar algunes proves mèdiques i es van entrenar a la tarda, mentre Memphis, un altre que no té garantida la seva continuïtat, passejava el seu ampli somriure per Sant Joan Despí, supeditat com queda al ball de davanters que s’hauria de viure en el Barça.

Notícies relacionades

Si es fitxa, de nou, Dembélé (fa cinc anys van ser 105 milions + 40 en variables; ara seria de 0 euros) i acaba arribant Raphinha, el davanter neerlandès suposaria una «palanca econòmica» interessant per a la junta de Laporta. No tan poderosa com la que significaria executar la venda al United de Frenkie de Jong, entorn, almenys, dels 80 milions, però Memphis, que acaba contracte el 2023, podria finançar amb 20 milions una tercera part del que costaria l’encara extrem del Leeds.