«LES TRINXERES ENS MATEN», AVISA

Font continua sense veure el pla de Laporta i alerta del risc sobre el model de propietat

Font continua sense veure el pla de Laporta i alerta del risc sobre el model de propietat

@sialfutur

2
Es llegeix en minuts

Amb l’excusa d’haver participat, o haver-ho intentat, en la profunda reforma estatutària que emprèn la junta de Joan Laporta, el seu antic contrincant Víctor Font ha repassat els primers 16 mesos de la seva gestió. Ha corroborat, amb el temps, que l’actual president no tenia «un pla» i això ha provocat que hagi anat fent cops de volant al capdavant del club.

Font s’ha presentat per exposar les seves aportacions a la reforma dels estatuts amb què pretén blindar el model de propietat del Barça, que creu que està en risc amb la imminent venda d’actius, el primer, amb la cessió del 10% dels drets televisius. L’empresari no vol ser un opositor a Laporta i, en qualsevol cas, exercirà una oposició moderna, sense necessitat d’intervenir quotidianament a criticar el president, que seria l’«oposició clàssica».

«El silenci no vol dir que estiguis acord amb tot el que ha passat», ha dit Font. «No em fa feliç veure quanta raó tenia», ha recordat Font, a l’apel·lar de nou a l’analogia que va fer en la campanya al qualificar el Barça com «un tren que va a 200 km/h i està a punt de xocar contra una paret. Entrar a governar el club sense un pla era una temeritat», ha insistit.

«Fuga de talent»

Font ha al·ludit sovint a l’absència del pla de Laporta i a l’existència del seu. Ha procurat reprimir les crítiques i estendre un halo de comprensió cap a la gestió del president, tot i que cregui que no està acompanyat dels millors.

«El Barça no és una empresa, i menys familiar, i hi ha d’haver un mínim de talent en una institució com aquesta»

Font, excandidat a la presidència del Barça

Notícies relacionades

«Està improvisant, amb cops de volant, com a conseqüència de la falta d’un pla, i això deriva en una fuga de talents», ha comentat, potser al·ludint a Ferran Reverter, el director general que va marxar. Tot just va durar un any. «El Barça no és una empresa, i menys familiar, i hi ha d’haver un mínim de talent en una institució com aquesta», ha comentat

Per Font, la millor decisió de Laporta ha sigut fitxar Xavi Hernández i introduir el vot electrònic al club, i ha estès la mà al president. De fet, s’ha declarat tan cruyffista radical com ell. «Jo estic a favor dels ismes, els que ens mata són les trinxeres».