DECISIÓ DE LA JUNTA

El Barça retirarà l’abonament del Camp Nou als socis que no vagin a cap partit

El club posarà la localitat a Seient Lliure si l’aficionat s’absenta 10 partits

El Barça retirarà l’abonament del Camp Nou als socis que no vagin a cap partit

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després del ridícul organitzatiu del partit contra l’Eintracht de Frankfurt, el Barça ha decidit intervenir en l’assumpte per evitar que l’equip tornés a jugar a casa com si fos en el camp contrari. Elena Fort, vicepresidenta blaugrana, ha explicat els acords que ha adoptat la junta directiva a fi que no es repeteixi la vergonya de l’Europa League i per intentar fomentar l’assistència al Camp Nou i el Palau Blaugrana.

La principal mesura que va acordar Joan Laporta i el seu equip en el congrés de dimarts va ser treure l’abonament als seguidors barcelonistes que no l’utilitzin. «Els que no assisteixin a 10 partits seguits durant la temporada, el club farà el Seient Lliure invers: el posarà a la venda a menys que el soci avisi 72 hores abans. En el cas del Palau seran 6 partits», ha assenyalat Fort. «Als que no vagin a cap partit se’ls retirarà l’abonament», ha afegit la vicepresidenta de l’Àrea Institucional i portaveu de la directiva. 

Els abonats que no vagin la temporada vinent ni tan sols a una trobada es quedaran sense abonament per al curs 2023/2024. En la mateixa línia, però en sentit contrari, la junta vol premiar la fidelitat: així, els barcelonistes que vagin a animar l’equip en més del 85% dels partits que es disputin en feu blaugrana tindran avantatges en descomptes d’entrades, desplaçaments i productes de les botigues del club.

3.000 no hi van ni cedeixen

«Volem tornar a omplir el Camp Nou», ha apuntat la vicepresidenta, i ha instat els fans que «no puguin anar el cedeixin a un familiar, amic o el cedeixin al Seient Lliure».

El Barça ha detectat que en els últims anys, fins i tot abans de la pandèmia, entre 2.500 i 3.000 blaugrana ni alliberaven seient ni anaven al Camp Nou. El mateix passava amb 1.200 abonats al Palau. La temporada que ve, a més de la tornada del Seient Lliure, es posarà fi a les excedències dels abonaments, per la qual cosa es cobraran tots a partir del 14 de juliol. «Tenir un abonament és un privilegi», ha incidit Fort, i ha instat a la «corresponsabilitat». La portaveu de la directiva ha explicat que, de cara a la temporada següent, amb el trasllat a Montjuïc, tornaran les excedències.

Abonament digital, entrada nominal

El club impulsarà l’abonament digital, que no serà obligatori, només per als que ho sol·licitin, i el soci podrà compartir-lo amb un amic o conegut a través d’una ‘app’ del club. La junta creu que aquest mètode desincentivarà la revenda. «Les entrades seran digitals i nominatives en totes les competicions, no només en la Champions.» Després de la invasió alemanya, el Barça ja va aplicar aquest sistema en l’anada de la semifinal de la Champions femenina contra el Wolfsburg. De moment els controls que es facin en l’accés a l’estadi seran aleatoris i només per als que comprin entrades. Fort ha considerat que aquestes mesures evitaran que torni a passar la situació de l’Eintracht.

Aquell dia hi havia doble negre per al barcelonisme; hi havia 30.000 alemanys al Camp Nou per 50.000 culers. Laporta va revelar que les entrades de 14.000 socis i abonats van acabar a mans alemanyes. «Hi ha 7.400 socis que van comprar entrades amb el descompte del 50%, era 22 euros amb descompte i van acabar en mans dels alemanys», va denunciar llavors el president barcelonista. Una cosa que, amb les entrades nominals, s’hauria de poder impedir.

Cens i canvis de nom

Notícies relacionades

A partir del setembre o l’octubre, el Barça iniciarà un cens de socis per saber quants continuen vius i evitar la picaresca. L’última actualització a consciència de l’univers barcelonista que es va fer va ser el 2012, que va donar un total de 144.756 socis.

Finalment es facilitaran els canvis de noms dels abonaments: ja no farà falta estar en llista d’espera del club, com passava fins ara i en què hi ha en aquest moment 13.000 persones inscrites. A més, la junta directiva de dimarts va aprovar que rebaixés de cinc a quatre anys l’antiguitat com a socis dels que vulguin optar a un seient al Camp Nou o al Palau Blaugrana. El canvi de nom continuarà sent gratuït fins a segon grau de parentiu, mentre que per a la resta d’aficionats n’hi haurà prou amb desemborsar tres temporades del cost d’abonament a fons perdut (fins ara eren sis).

Temes:

Barça