24 AGOST, 21.00 H

Unzué: «Volem omplir el Camp Nou amb el Barça-City per a la lluita contra l’ELA»

Unzué: «Volem omplir el Camp Nou amb el Barça-City per a la lluita contra l’ELA»

Jordi Cotrina

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Estem aquí per anunciar oficialment que el 24 d’agost a les nou del vespre es jugarà un partit amistós i benèfic entre el Barça i el Manchester City amb un objectiu clar: recaptar el màxim possible, que es donarà a la Fundació Luzón per lluitar contra l’ELA.» Així ha anunciat Juan Carlos Unzué l’enfrontament que porta el títol d’«un gran partit per a una causa». 

S’hauria d’haver jugat fa un any, però la pandèmia el va retardar. «Tant de bo es pugui omplir el Camp Nou. I volia dir que això ha sigut possible pel compromís i la paraula de dos grans clubs», ha dit referint-se a Joan Laporta, president del Barça, i Rafa Yuste, vicepresident esportiu, i Ferran Soriano, CEO del City, i Txiki Begiristain, secretari tècnic del club anglès, juntament amb Pep Guardiola, el tècnic.

«Percebre que des del minut u hi va haver un sí sense cap dubte és una cosa impagable per a mi. Això ho vaig sentir en aquell moment», ha dit Unzué, que fa dos anys va anunciar que patia ELA, justament a l’Auditori 1899 del Camp Nou, on es presentava el partit amistós. «Podem donar una imatge al món extraordinària, amb la recerca sobre l’ELA», ha dit Laporta.

«El futbol no és negoci, el futbol és de les persones, és compromís. Us vull agrair tot el que feu per mi», ha indicat Unzué, precisant que «una part de la recaptació anirà a Tricals, una plataforma europea a la qual Espanya i Anglaterra pertanyen i que treballa per intentar aconseguir un tractament o una cura per a l’ELA a través d’assajos clínics».

L’objectiu, segons ha indicat Unzué, és «portar més assajos clínics al nostre país i que es puguin fer en altres ciutats per evitar que els malalts s’hagin de desplaçar». Per això, l’exporter del Barça i Osasuna, entre altres clubs, ha insistit en la necessitat que el 24 d’agost s’ompli el Camp Nou. «És el dia per donar, per poder ajudar-nos. Es crearà també una fila zero perquè cadascú pugui donar els diners que pugui i també un compte de Bizum».

«Hi posarem tota la tralla, portarem Bernardo Silva i 10 més»

Guardiola, tècnic del City

Després d’un emotiu discurs inicial d’Unzué, ha pres la paraula Laporta. «Ens dones l’oportunitat de mostrar el nostre compromís amb la societat per recaptar diners per a la Fundació Luzón. Una cosa és que tinguem amica al City, però nosaltres vam fer un 0-4 al Madrid i ara volem guanyar el campió de la Premier. D’amistós, ¡res de res!», ha dit el president blaugrana.

«Hi posarem tota la tralla, portarem Bernardo Silva i 10 més», ha remarcat Guardiola responent a les paraules de Laporta. «Et donem les gràcies per pensar en el City i donem les gràcies al Barça per posar el Camp Nou. Viatjarem després d’un partit de la Premier, ens instal·larem a Girona, on hi ha cargols i molt bon menjar, i després baixarem al Camp Nou».

Vindrà el City amb Haaland. «Parlaré amb els meus jugadors per explicar-los qui és Juan Carlos. I els explicarem el per què. És un partit perfecte a l’inici de temporada per preparar-nos en un escenari com aquest. Estic convençut que estarà ple, segur que s’omplirà», ha argumentat el dirigent.

«Sé que Xavi estarà molt motivat», ha comentat Laporta sobre aquest enfrontament que es veurà el 24 d’agost. «En aquella roda de premsa de fa dos anys encara podia caminar, ara necessito la cadira de rodes, fins i tot a casa. En qualsevol distància necessito ajuda, però tinc la sort de tenir la meva dona, els meus fills, a tots. La malaltia progressa lentament, com em va dir el doctor Rojas, però no para. Però em sento amb una energia i una força mental millor fins i tot que fa dos anys. Tan bé o millor que anys enrere, quan podia fer un altre tipus de vida».

Notícies relacionades

Després, ha indicat Unzué, que «la vida val la pena i es pot viure de moltes maneres», a més de recalcar que «es pot ser feliç en una cadira de roda». Una energia que captiva allà on va. «Ens transmet una força i una lliçó de vida, la família té un mèrit extraordinari. Cada vegada que parlo amb Juan Carlos aprenc. Ens dones forces. Si aprens, estàs viu i et sents útil».

Les entrades ja estan a la venda a la web oficial del Barça. I, per acabar l’acte, Laporta ha entregat a Unzué una bufanda amb els colors del Barça i del City, que s’ha posat al coll, escortat com estava Unzué per Laporta (a la dreta) i Guardiola (a l’esquerra).