REUNIÓ AMB EL TÈCNIC

Piqué deixa de ser prioritari per a Xavi

El tècnic ja li ha comunicat que la temporada vinent no tindrà l’estatus de titular

El defensa no vol sortir del Camp Nou però està disposat a abaixar-se el sou

Gerard Piqué.

Gerard Piqué. / MARCELO DEL POZO (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Gerard Piqué havia sigut un pilar indiscutible per a Xavi des que el tècnic egarenc va arribar a la banqueta del Camp Nou. Però això ja s’ha acabat. L’entrenador, segons ha avançat Mundo Deportivo, li va dir fa dues setmanes al seu excompany que la temporada vinent no tindrà aquest estatus. Malgrat això, el defensa li va remarcar que no només no té la intenció d’anar-se’n de Barcelona, sinó que pretén lluitar per ser a l’onze inicial.

Als 35 anys, va completar una temporada excel·lent, rendint a alt nivell, complint amb escreix al camp el que s’exigeix a un futbolista de la seva planta i categoria. No obstant, fora del terreny de joc les seves actuacions no resulten tan convincents fins al punt que s’ha convertit en incòmode tema de conversa entre el cos tècnic i l’àrea presidencial del Barça sobre com gestionar-ho. 

La complexitat de la personalitat de Piqué, acostumat a guiar-se pels seus propis criteris i les seves pròpies necessitats personals i empresarials, ha generat diversos episodis de malestar fins i tot amb Xavi Hernández. Fonts pròximes al cos tècnic explicaven a aquest diari que l’entrenador li havia demanat ser més bon exemple, adequar-se a les pautes de conducta del grup, rebaixar el seu perfil de vers lliure, imprescindible per a un entrenador novell que busca unir i compactar la plantilla. No s’ha sortit del tot amb la seva. Piqué sempre ha considerat que sap compartimentar, que pot compaginar perfectament les seves múltiples aficions amb el màxim rendiment sobre el terreny de joc.

Dos anys de contracte

El problema del Barça amb Piqué és també que li queden dos anys de contracte, més enllà de la prima de fitxatge. Xavi li va assenyalar durant la xerrada que van mantenir que el seu salari és una gran llosa per al club i la planificació de futur. Això, i els problemes físics que ha patit en el tram final de la temporada, són els elements que van fer que el tècnic li retirés la confiança.

Notícies relacionades

El defensa va insistir que intentarà demostrar que continuarà sent el millor central de l’equip, vingui qui vingui. No deixa de ser significatiu que, malgrat comptar amb Eric, el renovat Araujo i el fitxat Christensen, es continuï dient que el Barça busca primeres espases en aquesta demarcació com Koundé i Koulibaly. Una cosa que no sembla quadrar gaire si la continuïtat de Piqué estigués assegurada.

El defensa, amb problemes en la seva vida personal com és ben notori, sembla decidit a seguir. Segons MD, li hauria traslladat a Xavi la seva disposició d’abaixar-se el sou per ajudar a reforçar l’equip. Es pot recordar que tots dos comparteixen representant, Arturo Canales.

Temes:

Gerard Piqué