EL LÍMIT SALARIAL BLAUGRANA

Alba garanteix «el compromís» dels capitans del Barça

Laporta assegura que està agraït als futbolistes per haver accedit abans a rebaixes salarials

Alba garanteix «el compromís» dels capitans del Barça
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els capitans del Barça asseguren que ajudaran el club a solucionar els greus problemes econòmics que afecten l’entitat, sobretot pel que es refereix a l’excessiu cost salarial que impedeix fer qualsevol fitxatge. Aquesta ajuda hauria de passar per accedir a una rebaixa de sou, com ha insinuat el club. «Jo estic disposat a ajudar», va garantir Jordi Alba, un dels quatre capitans i una de les fitxes més altes, convençut que els altres tres portadors del braçalet (Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto) també ho faran.

«No hi ha d’haver dubtes sobre el nostre compromís», va insistir Alba, insinuant que accediria a una revisió del seu contracte, que acaba el 2024. «El que he de parlar amb el club ho parlaré en persona, com va dir Busquets», va afegir el defensa, conscient de les dificultats per les quals passa el club. Roberto va firmar divendres un nou compromís per un any amb una rebaixa del 60%. Piqué, amb contracte fins al 2024, subjecte a la disputa d’un nombre de partits, també es va diferir el sou i en les dues pròximes campanyes serà el més ben pagat de la plantilla. El de Busquets acaba el 2023. Tot i així, la suma dels quatre contractes suposa una llosa insuperable per inscriure fitxatges ja compromesos, com els d’Andreas Christensen (Chelsea) i Franck Kessié (Milan).

«Si no podem fitxar caldrà tirar de la pedrera. Aquesta és la idea del club i, per a mi, la decisió que ha de prendre», va explicar el lateral esquerre, que aquesta temporada no tenia cap substitut. Només podia ser-ho Alejandro Balde, i el jove del planter ha encadenat diverses lesions. El cos tècnic intenta contractar Marcos Alonso, del Chelsea, perquè competeixi amb Alba, però no pot negociar amb el Chelsea perquè encara no ha aconseguit rebaixar el límit salarial (l’últim indicatiu de La Liga assenyala que el Barça partia amb 144 milions d’excés). Si no ve Alonso, haurà d’ascendir Balde, segons la tesi d’Alba, que va donar per segura la reedició de la foto dels quatre capitans el pròxim estiu.

Preparats per vendre De Jong

Notícies relacionades

La nova rebaixa salarial serà la segona que acceptarien els capitans, va assegurar Joan Laporta. El president va explicar en una trobada de penyes a Astúries i Cantàbria que ell i la seva junta «sempre els estarem agraïts», ja que al reduir la seva fitxa van poder disminuir una porció de les despeses del club. «El gest va ser molt important i ningú més enllà dels capitans el van fer», va remarcar. Samuel Umtiti, per la seva banda, va ampliar el seu contracte fins al 2026, amb el mateix sou, perquè el Barça pogués fitxar en el passat mercat d’hivern.

La reducció de la massa salarial ha d’anar unida ara a un augment dels ingressos superior a l’aconseguit en la passada campanya. «El sanejament passa per dues opcions: la venda d’un percentatge dels drets televisius de LaLiga i la venda d’un percentatge minoritari a BLM, que és propietat del club», va comentar Laporta sobre les dues mesures econòmiques que se sotmetran a votació a l’assemblea del dia 16. «També estem preparats en cas que calgui vendre algun jugador important», va afegir, en al·lusió, sense citar-lo, a Frenkie de Jong, el futbolista més cotitzat de la plantilla a excepció dels intransferibles Pedri i Ansu Fati.