LA PERILLOSA ESQUERRA DE KOSTIC

Així juga l’Eintracht, rival del Barça a l’Europa League

Així juga l’Eintracht, rival del Barça a l’Europa League

Reuters

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

L’ Eintracht, el rival del Barça als quarts de final de l’Europa League, és un equip que viu amb vertigen. I si no, només falta preguntar-l’hi al Betis que ho va viure primer al Benito Villamarín quan va perdre el partit i, potser, l’eliminatòria i després a Frankfurt.

Acostuma a fer servir un sistema tàctic híbrid basat en una línia de tres centrals, on cohabiten un jove brasiler (Tuta, 22 anys), un austríac expert (Hinteregger, 29) i un prometedor defensa francès, d’origen camerunès, sorgit d’Auxerre (N’Dicka, 22).

Tres enrere, dos laterals que són, en realitat, jugadors que van d’extrem a extrem (Knauff, 20, i Kostic, 29), encarregats de donar vol a la idea d’Oliver Glasner, un entrenador austríac, de 47 anys, que no fa ni una temporada que és a l’Eintracht.

Tot queda sustentat sobre les expertes mans de Kevin Trapp, que va ser porter del París SG quan va ser sacsejat pel Barça de Luis Enrique la primavera del 2017 amb aquell 6-1 que seria, curiosament, el final del trident, perquè Neymar va marxar mesos més tard al Parc dels Prínceps.

És Filip Kostic, com ho pot acreditar el Betis, el principal capital ofensiu del conjunt alemany, que té dos creatius futbolistes (el danès Lindstrom, 22 anys, i el japonès Kamada, 25) que escorten el colombià Rafael Santos Borré (26), un golejador de pas fugaç per Atlètic i Vila-real abans d’anar-se’n al River Plate argentí, pas previ al retorn a Europa per la porta alemanya.

Kostic és, no obstant, el tresor més gran de l’Eintracht, i queda com a reminiscència d’aquella etapa daurada en què va formar el serbi una connexió balcànica amb el croat Ante Rebic (ara al Milan) i el també serbi Luka Jovic (nou suplent del Madrid), dirigits llavors pel també croat Niko Kovac, que va deixar la banqueta.

«El Barça és un dels noms més importants del futbol europeu. Però per dir-ho sense embuts: si passes contra el cinquè d’Espanya, també pots fer-ho contra el tercer»

Oliver Glasner, tècnic de l’Eintracht

Tots van marxar de Frankfurt. Tots, menys Kostic, a qui el club, aferrat al contracte que l’uneix fins al 2023, no li va permetre abandonar l’equip, cosa que ha provocat moments de tensió en la seva relació amb la junta. Ara, és el far com va acreditar contra el Betis, transformat en el jugador més perillós.

Va marcar el 0-1 al Benito Villamarín i va servir la falta que va provocar el cruel final a Frankfurt amb el clamorós error de Rui Silva quan passaven 20 segons dels 120 minuts esgotats ja de la pròrroga. Aquesta esquerra conté verí cada vegada que entra en contacte amb la pilota.

«No restar gelats»

«El Barça és un dels noms més importants del futbol europeu», ha reconegut Glasner, obligat a fer dues conferències de premsa un divendres que ha passat a la història del club. Quan passava la mitjanit ho va fer per analitzar l’increïble empat amb el Betis que li va obrir les portes dels quarts de final de l’Europa League.

Unes hores més tard s’asseia davant els periodistes per analitzar el duel que lliuraran a Leipzig i la cita amb el Barcelona de Xavi. «Però per dir-ho sense embuts: si passes contra el cinquè d’Espanya, també pots fer-ho contra el tercer», ha remarcat l’entrenador, que no ha donat mostres d’excessiva preocupació per enfrontar-se al Barça.

«Estamos contents. L’equip i la ciutat es mereixen aquest atractiu rival. És important que no restem gelats, sinó que acceptem aquest obstacle», ha dit Glasner, que ha difós un missatge de màxima ambició.

Notícies relacionades

 «Volem anar a semifinals. Durant l’aturada internacional, ja ens centrarem més en el Barcelona. Ara és important trobar el focus per al Leipzig», ha afirmat el tècnic.

«És un desafiament, potser el millor rival possible. Però vam veure que el Galatasaray ja els va donar problemes. Nosaltres també volem això», ha afirmat Markus Krösche, director esportiu de l’Eintracht, convençut que el Barça podrà seguir un camí idèntic al Betis.