L’ÚLTIM FITXATGE

Aubameyang firma fins al 2025, amb opció de sortida pactada el 2023

Aubameyang firma fins al 2025, amb opció de sortida pactada el 2023

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El fitxatge dePierre-Emerick Aubameyang pel Barça es va fer sobre el límit del mercat hivernal. Quedava un minut per a les dotze de la nit del dilluns 31 de gener quan la federació anglesa va enviar al Barça la documentació que acreditava que el davanter gabonès, de 32 anys, quedava lliure de l’Arsenal. «Soc aquí culers, ¡Força Barça!», va dir el davanter en el vídeo amb el qual el Barça el va presentar, tot i que abans ja havia sigut inscrit en la Lliga.

I dimecres, ja completament tancat el mercat hivernal, el club blaugrana anunciava de forma oficial la contractació del nou que ha de resoldre els problemes ofensius del Barça de Xavi. Firma fins al 2025 i no fins al juny com inicialment pretenia el Barça, però al reduir-se notablement el salari en aquests primers sis mesos s’ha vist obligat a ampliar-li el contracte.

En aquest acord fins al 2025, que contempla una clàusula de rescissió de 100 milions, s’ha pactat una opció de sortida el 2023.

El tècnic havia apostat pel fitxatge de Morata, però ni la Juventus, que acaba d’aconseguir Vlahovic per 81 milions d’euros, ni Atlètic, propietari dels seus drets, van accedir a l’operació. Arriba Aubameyang amb la carta de llibertat sota el braç i es converteix en el tercer davanter centre que trepitja el Camp Nou en els nou últims mesos.

Kun, Luuk, Pierre-Emerick...

El maig del 2021 es va anunciar el fitxatge del Kun Agüero. Venia del City i també amb la carta de llibertat, però es va haver de retirar del futbol el desembre per uns problemes cardíacs. L’últim dia del mercat estiuenc (també a les 23.59 h, però del 31 d’agost) es concretava la cessió de Luuk de Jong, procedent del Sevilla mentre Griezmann enfilava el camí de tornada a l’Atlètic de Madrid.

I al límit del mercat hivernal es va pactar el reforç d’Aubameyang, també lliure i barallat com ve, a més, amb Mikel Arteta, el tècnic que li va retirar el braçalet de capità de l’Arsenal, que va anunciar dimarts a la nit «un acord mutu» per desvincular-se del davanter.

Encara sense haver sigut presentat oficialment, el gabonès, que no ha participat en la recent Copa de l’Àfrica amb la seva selecció perquè va patir coronavirus i després se li van detectar uns problemes cardíacs, ja ha treballat a la ciutat esportiva del Barça amb els seus nous companys. Necessita posar-se a punt físicament al més aviat possible.

Notícies relacionades

Després del seu conflicte amb Arteta, l’últim partit que ha disputat Aubameyang es remunta al 6 de desembre passat en la derrota davant l’Everton. Però només va jugar cinc minuts quan va substituir Lacazette. El seu balanç en aquesta primera part de la temporada amb l’Arsenal es resumeix que va jugar 17 partits en els quals ha firmat set gols.

A Xavi li toca ara aprofitar aquesta setmana d’entrenaments per poder utilitzar-lo diumenge al Camp Nou en una cita clau per al Barça. Apareix l’Atlètic de Madrid (16.15 h) i una victòria blaugrana el col·locaria ja directament entre els quatre primers, i accediria a la zona Champions, el gran objectiu d’aquesta temporada. Però Aubameyang, que va anotar 92 gols en els seus 165 partits amb l’Arsenal, ara fa gairebé dos mesos que no competeix.