FINAL DEL MERCAT

El Barça ultima el fitxatge d’Aubameyang i es queda amb Dembélé

4
Es llegeix en minuts

«Mateu m’ha dit que sembla que ho farem. Mateu està fent miracles», va proclamar un eufòric Joan Laporta abans que el Barça, en el temps límit del mercat, negociava l’arribada de Pierre-Emerick Aubameyang, el davanter gabonès (32 anys) que ha sigut descartat per l’Arsenal.

Al quedar lliure del club londinenc, el Barça podria inscriure’l quan hagi tancat els últims detalls del seu acord personal per un any i mig, tot i que la data límit perquè entri a la llista de la UEFA per a l’Europa League és el pròxim 2 de febrer.

Amb nou, tot i que Xavi preferia tenir Morata, però ni l’Atlètic ni el Juventus van accedir a l’operació, i també amb Dembélé. El francès s’ha negat a acceptar totes les vies de sortida que li oferia el Barça, especialment a la Premier.

Però ell no se n’ha volgut anar al Chelsea ni tampoc al Tottenham, per això esgotarà els últims cinc mesos de contracte amb una gran pregunta per a Xavi: ¿Què s’ha de fer amb Ousmane? Tot i que el club blaugrana no descarta fins i tot concedir-li la carta de llibertat.

Aubameyang firmarà per un any i mig, tot i que el Barça volia que només ho fes fins al juny. L’Arsenal va voler desvincular-se del seu antic capità, per això es va acabar presentant amb la carta de llibertat, cosa que va obligar el club blaugrana a ampliar el compromís més del que tenia previst.

Tot i que el dia final del mercat del Barça va estar marcat per la tensió i la incertesa. Estava prevista, per exemple, una revisió mèdica a les cinc de la tarda a l’exdavanter del club anglès, però es va acabar fent a la nit.

A les oficines de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, Mateu Alemany, el director de futbol del Barça, estava, mentrestant, dirigint les operacions. El temps li queia a sobre. Va estar acompanyat en tot moment per Jordi Cruyff, director de ‘scouting’ internacional, tot i que la seva figura, a poc a poc, comença a prendre pes a l’organigrama esportiu del Barça, controlat, això sí, per Alemany.

Acabat l’entrenament vespertí, el primer d’Adama Traoré com a jugador blaugrana, Xavi i Òscar Hernández, el seu germà i segon entrenador, acudien al despatx d’Alemany, mentre Laporta assistia a la gala del diari ‘Mundo Deportivo’, on es premiaven la blaugrana Alexia Putellas com la millor esportista juntament amb el piragüista Saúl Craviotto. «Sembla que es farà, sembla», pronosticava Laporta des de l’estrada. «Quan acabi la gala anirem a firmar», va afegir el dirigent, mentre Alemany i Jordi Cruyff continuaven negociant.

Una negociació que es va complicar en les últimes hores. Aubameyang venia per a sis mesos i, al final, ha firmat per un any i mig. ¿Per què? Perquè l’Arsenal volia trencar qualsevol vincle contractual amb el seu antic capità, cosa que va provocar una frenada en les converses. El davanter estava disposat a rebaixar-se, i molt, el salari fins al juny. Però no acceptava fer-ho més temps, per això es garantia recuperar una part del seu sou en la temporada vinent 

.

Xavi volia estar informat al moment del desenllaç de les negociacions, un cop va assumir que Dembélé es quedava. El FC Barcelona no va aconseguir convèncer el davanter francès perquè fes les maletes i abandonés el Camp Nou. «¿Dembélé? Hem plantejat diverses solucions i l’última és que marxi a un club anglès», va recalcar Laporta, assumint que «l’ha d’acceptar el jugador».

Però Ousmane s’ha sortit amb la seva. No se’n va enlloc. Ni va contemplar la possibilitat d’acabar al Tottenham o Chelsea, clubs que s’havien interessat per ell, com va admetre el mateix Laporta. La llum del despatx d’Alemany, ubicat a la zona alta de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, continuava encesa perquè l’hora límit li queia a sobre. I no és cap exageració, repetint així el mateix procés tens que es va viure a l’estiu quan Griezmann va marxar cedit a l’Atlètic de Madrid i va aparèixer Luuk de Jong des de Sevilla, també com a cedit.

Notícies relacionades

S’acostava la mitjanit de dilluns a dimarts, just a temps, això sí, en cas d’anunciar el fitxatge d’Aubameyang, la quarta incorporació del convuls mercat hivernal on el Barça ha anat a buscar al mercat de la Premier. Del Manchester City va venir Ferran, del Wolverhampton va aparèixer Adama i de l’Arsenal ha sigut captat Aubameyang en l’últim sospir.

Però només tres d’aquests reforços podrà inscriure el club blaugrana a la UEFA per disputar l’eliminatòria contra el Nàpols aquest febrer. Per tant, en sobra un.  Qui no creu que sobri és Dembélé, a qui el Barça ha empès per totes les vies possibles perquè marxés. Ell va a la seva. De regat en regat sense moure’s del Camp Nou. I la pregunta és:¿el farà jugar Xavi?