DOS PARTITS SENCERS EN UN ANY I MIG

La vida continua igual per a Riqui Puig

  • Passen els anys, passen els entrenadors i continua sent l’eterna promesa que veu com altres talents li passen al davant. Només ha jugat dos partits sencers en un any i mig.

  • Gavi ha jugat en cinc mesos gairebé tant com ell en quatre temporades i a Granada Xavi va preferir Álvaro Sanz, malgrat arriscar-se a una alineació indeguda.

La vida continua igual per a Riqui Puig

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passen els anys, passen els entrenadors i Riqui Puig continua sent l’eterna promesa que veu com altres joves talents li passen al davant. Semblava que l’arribada de Xavi podia canviar l’escenari, però ni l’allau de baixes a la medul·lar li dona la continuïtat que anhela: només ha jugat dos partits sencers en un any i mig. Amb Frenkie de Jong i Sergi Roberto lesionats, Pedri amb covid, Coutinho cedit i Demir apartat per no haver de pagar l’opció de compra, Xavi va preferir arriscar-se a Granada a una alineació indeguda amb Álvaro Sanz abans que posar Riqui.

Al tenir només set jugadors del primer equip sobre la gespa, l’expulsió d’un altre hauria provocat que el Barça perdés el partit. Però el tècnic va ficar el migcampista de Casp en lloc del de Matadepera. Només li ha donat un partit sencer a Riqui, fa una setmana a Mallorca i perquè només hi havia dos migcampistes del primer equip disponibles: ell i Frenkie de Jong.

Ernesto Valverde, que el va fer debutar el desembre del 2018 (a la Copa contra la Cultural Lleonesa), només el va tornar a utilitzar en dos partits de Lliga més aquella temporada i no li va donar ni un minut en la següent. La seva sort va semblar canviar amb Quique Setién, que va començar apostant per ell. Va ser decisiu en la victòria contra el Granada en l’estrena del nou entrenador i titular en el següent duel, de Copa a Eivissa. Va cantar en el gol local i a partir d’aquí va perdre la confiança del tècnic, que només li va donar continuïtat l’últim mes de Lliga, tot i que a la Champions no el va fer servir: en la tornada de vuitens contra el Nàpols va preferir fer debutar Monchu i Riqui va veure des de la banqueta el 2-8 de Lisboa.

De l’ombra de Pedri a la de Gavi

Des que va debutar fa més de tres anys només ha disputat 1.706 minuts, en què ha aportat un gol i tres assistències. El mateix balanç que ja porta Gavi, que suma 1.540 minuts en cinc mesos. El migcampista andalús és l’antepenúltim interior que ha avançat Riqui, que la temporada passada es va veure eclipsat també per l’eclosió de Pedri. Riqui havia començat el curs anterior amb mal peu amb Ronald Koeman. El tècnic neerlandès el va deixar fora de la llista del trofeu Joan Gamper i el va instar a buscar equip. Quan RAC-1 va fer pública aquesta conversa l’entrenador el va acusar de ser un «filtrador». Ilaix Moriba li va passar per davant i, tot i que Riqui va acabar participant en 24 partits, en gairebé tots va ser menys de mitja hora i només un de sencer contra l’Alabès. L’únic duel, amb el de la setmana passada a Mallorca, que el del planter ha disputat de principi a final en l’últim any i mig.

Joan Laporta va expressar en públic i en privat el seu desig que sota el seu mandat Riqui tingués més oportunitats, qualificant-lo de «jugador estratègic per al club». Però aquesta campanya amb prou feines va tenir quatre estonetes amb Koeman, mentre veia com el tècnic apostava per uns altres dos interiors fets a La Masia: Nico i Gavi.

Xavi ha donat més minuts a Abde i Jutglà

Notícies relacionades

Amb l’interí Sergi Barjuan va tenir un parell d’estonetes contra l’Alabès i el Celta, tot i que es va quedar sense jugar a Kíev. El dubte era què faria Xavi amb el jugador que porta el seu històric dorsal. Amb el nou tècnic no ha canviat res. Només ha sigut titular, per exigències del guió, a Mallorca i posteriorment Linares. Però a la Copa el va enviar a la banqueta al descans i a Granada, després de fer-lo escalfar després de la mitja part, va acabar veient el final del matx des de la banqueta. «És un risc que he pres. És una evidència però havíem de controlar el partit i necessitàvem Álvaro Sanz. Teníem moltes pèrdues i el necessitàvem», va explicar Xavi, que ja ha donat més minuts a Abde i Jutglà dels que ha disposat Riqui en tot el curs.

El futur no pinta bé per al migcampista, amb la tornada de Pedri i Frenkie de Jong i la intenció del Barça de fer fitxa del primer equip a Gavi i Nico, per la qual cosa la seva alineació ja no es veuria condicionada pel nombre de jugadors del filial.