XAVI LAMENTA LA FALTA D’OFICI

Alves, l’experiència que li falta al Barça

  • El lateral brasiler demostra que el Barça no s’ha equivocat al repescar-lo. Camí dels 39 anys, dona el gol blaugrana i aporta l’experiència que no té un equip de joves talents, que encara comet pecats de joventut. Com l’expulsió de l’impetuós Gavi, que va costar dos punts vitals.

Alves, l’experiència que li falta al Barça

EFE / MIGUEL ÁNGEL MOLINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«‘Tan solo necesito una victoria para que todo vuelva a su lugar’», cantaven Los Planetas, la insigne banda granadina. Jota, el seu cantant, es va fer del Barça després de veure jugar Cruyff a Los Cármenes. A l’estadi on el geni neerlandès va començar a canviar la història blaugrana, l’equip de Xavi podia tornar a posicions de Champions si guanyava. Ho tenia a la mà, però l’expulsió de Gavi va canviar l’escenari. L’experiència que aporta Alves és la que li falta al Dream Teen.

«‘No eres la persona equivocada, hace tiempo ya que estoy detrás de ti; así que usa estas alas, solo tienes que subir’», entonava Jota a El coleccionista. Alves, a qui només li falta el Mundial per completar la seva rutilant col·lecció de títols, continua demostrant dia a dia que els que es burlaven del seu fitxatge estaven equivocats. Camí dels 39 anys, aporta no només experiència, sinó també talent i energia a dojo. 

Luuk sembla un altre De Jong

De les botes del carriler brasiler va sortir el gol d’un Luuk de Jong que també ha agafat volada amb el nou any, alliberat just quan sap que és a punt de marxar del Camp Nou. Malgrat que gairebé ningú diria que és el davanter adequat per al Barça, el tanc neerlandès ha aconseguit dos gols en una setmana.

«L’experiència i l’ofici es guanyen amb els partits. Gavi ens dona molt i la seva expulsió ens ha perjudicat molt»

Xavi

Es torna a sentir jugador, igual que Collado a Granada. Després de frustrar-se el seu fitxatge pel Sheffield en el mercat d’estiu i no poder ser reinscrit com a blaugrana, va disputar a Los Cármenes, la seva nova casa, i contra l’equip de la seva vida, el primer partit des del maig. El destí ha impedit que jugués amb Gavi, a qui li va treure l’expulsió. El tan talentós com impetuós migcampista andalús, que no va jugar a Mallorca per acumulació de targetes, en va veure dues en el seu retorn a l’onze. «L’experiència i l’ofici es guanyen amb els partits», va valorar Xavi sobre la jugada que va marcar el matx. «És un jugador que ens dona molt i la seva expulsió ens ha perjudicat molt, és una evidència. És moment de mantenir la pilota i de tenir paciència. És la mateixa sensació que a Pamplona: perdem dos punts per errors puntuals nostres», va lamentar l’entrenador blaugrana, després de veure que se li escapava una victòria vital. 

«En la segona part havíem d’haver tingut més pilota, no acabar les jugades tan ràpid i tenir més paciència»

Busquets

Busquets, un altre veterà com Alves, va trobar a faltar una miqueta més de paciència. «En la segona part havíem d’haver tingut més la pilota després del nostre gol. No havíem d’acabar les jugades tan ràpid i tenir més paciència. S’ha complicat tot amb l’expulsió. Després ens costava tenir mes la pilota», va apuntar el capità. S’haurà de veure si l’arribada de reforços per a la Supercopa (Pedri, Ansu i, si el fair play econòmic no ho impedeix, Ferran Torres) permet que Sergio Busquets pugui aixecar la Supercopa a l’Aràbia Saudita. 

Notícies relacionades

Buscant un bon dia

Un trofeu que la plantilla blaugrana confia que pugui ser el veritable punt d’inflexió de la temporada. «Una altra competició, un partit difícil, diferent, l’encarem amb molta il·lusió, moltes ganes d’anar a buscar un títol a meitat de temporada», va comentar Busquets. Per fer-ho, primer necessitaran, dimecres en la semifinal contra el Madrid, tenir un bon dia, com es titulava la cançó més memorable de Los Planetas (‘Un buen día’).

Temes:

Barça