FUTBOL

El Barça, el Madrid i l’Athletic proposen un crèdit de 2.000 milions com a alternativa a CVC

  • Plantegen als altres 39 clubs professionals un finançament amb millors condicions financeres de cara a la decisiva assemblea del 10 de desembre

  • «Això de CVC és inviable, no ens beneficia, suposa més deute, i nosaltres ja en tenim molt. Aquesta és una alternativa molt millor», afirma Laporta

El Barça, el Madrid i l’Athletic proposen un crèdit de 2.000 milions com a alternativa a CVC

AFP

2
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona, el Reial Madrid i l’Athletic de Bilbao han enviat una carta als clubs de Primera i Segona amb un pla alternatiu al presentat per LaLiga amb CVC per injectar liquiditat ràpida als clubs professionals. La proposta, avançada per diversos diaris econòmics de món, ofereix millors condicions de finançament –segons els tres clubs– que el fons britànic, que el mes d’agost passat es va comprometre a abonar 2.000 milions per aconseguir el 10% del negoci durant els pròxims 50 anys.

El desig del Reial Madrid, el Barcelona i l’Athletic és que els altres 39 clubs que formen part de LaLiga rebutgin l’oferta de CVC en la decisiva assemblea que tindrà lloc el 10 de desembre, en la qual els presidents dels equips de primera i segona divisió faran la votació definitiva per donar llum verda a l’operació. LaLiga de Javier Tebas en té prou amb el vot afirmatiu de 22 clubs.

Aliança a 25 anys

L’oferta alternativa consisteix en un crèdit d’una quantitat similar, uns 2.000 milions, però és una aliança a 25 anys, és a dir, la meitat del termini, amb unes condicions financeres millors i, com va recalcar aquest divendres Joan Laporta, sense comprometre els drets televisius dels clubs.

«Això de CVC és inviable, no ens beneficia, suposa més deute, i nosaltres ja en tenim molt. Aquesta és una alternativa molt millor. Es tracta d’un crèdit de 2000 milions del 2,5% al 3,5% en 25 anys. És una proposta sostenible i, per tant, molt millor», ha indicat el president blaugrana a TV-3.

«És una ajuda en la qual ens posem d’acord per millorar la situació. No diem que no a CVC per vici, sinó perquè ens hipotecava els drets de televisió per 50 anys. Ara a veure què responen els clubs i LaLiga», ha afegit Laporta.

Crític missatge de LaLiga

I LaLiga no ha trigat a contestar. Ràpidament ha emès un comunicat molt crític. «Presentar una oferta la nit del dia 2 de desembre sabent que l’Assemblea serà el dia 10 de desembre, i coneixent l’operació des del 12 d’agost, demostra que la intenció és fer descarrilar un projecte que posa en perill els seus objectius individuals, tot i que per a això hagin de destruir el futur col·lectiu de la competició i els seus clubs», indica en un llarg i detallat comunicat, que recorda que «és un crèdit que presenta una important absència de detalls imprescindibles per entendre’n la viabilitat».

Notícies relacionades

A més, l’organisme que presideix Javier Tebas recalca que el projecte Impuls «és el resultat de molts mesos de treball intens», mentre que la proposta dels grans clubs «en una operació presentada en aquesta carta es basa en una proposta improvisada elaborada sense el rigor mínim exigible». Després, la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha recordat que les companyies en les quals inverteix CVC «tenen un historial inigualable de millora operativa i comercial, com és el cas de Moto GP, Fórmula 1, rugbi, voleibol i criquet».

Assessor històric de Florentino

El pla de Barça, Madrid i Athletic està assessorat per Key Capital Partners, un dels assessors històrics de Florentino Pérez. Bank of America, JP Morgan, HSBC, BNP Paribas i Société Générale recolzen el finançament, que estarà sustentat en una emissió de bons, de manera que els bancs no assumiran riscos en els seus balanços, segons explica ‘Cinco Días’. Es tracta d’una operació similar a la que ja va tancar Florentino Pérez per finançar la remodelació del Santiago Bernabéu.