RC CELTA - FC BARCELONA (3-3)

El Barça de Sergi s’ensorra i malgasta un 0-3

Efe / Salvador Sas

El Barça de Sergi s’ensorra i malgasta un 0-3

Ansu Fati, Eric García i Nico han marxat lesionats i ja hi ha 11 blaugranes a la infermeria

6
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Castigat per la seva covardia, el Barça es va ensorrar en una miserable segona meitat en què va topar amb el gol d’Iago Aspas, que significava el 3-3, víctima de la falta de govern. Els blaugranes anaven guanyant 0-3 després d’una primera part sensacional i van estar esgarrapant temps al final per la qual cosa l’àrbitre va afegir un minut més als cinc sobre el 90. I el destí va voler que, precisament, en aquests segons finals aparegués el cinquè gol del Celta, el tercer legal, per enfonsar un equip que no va tenir futbol ni autoestima en aquesta dramàtica segona part. 

Dramàtica perquè el Barça va ser incapaç de defensar l’última jugada com si li anés la vida. I l’hi anava. Fins a tres jugadors van perdre temps en aquest tram final (Ter Stegen, Abde i Frenkie de Jong van veure la groga del minut 90 al 95). El minut extra (el 96) va resultar fatal per als blaugranes. Un minut de càstig perquè va enviar a la paperera tot el que havia aconseguit en una excel·lent primera meitat. Excel·lent perquè es va sostenir sobre Ansu Fati i Nico, dos jugadors que va perdre per lesió, igual que Eric García. I el Barça fiable i seriós del començament es va transformar en una caricatura grotesca, ridícula perquè va acabar escampat per la gespa amb els jugadors desconsolats.

Tancats

Desconsolats perquè van rebre cinc gols en 45 minuts (tres de legals i dos d’anul·lats) i es va tancar de tal manera davant el nas de Ter Stegen que va acabar embrutant la prometedora idea que va insinuar al principi. En mitja hora, el Barça de Sergi va encertar tot el que havia fallat al seu dia el Barça de Koeman. Però mai existeix la felicitat completa perquè aquest triomf parcial, i ple de bon joc, va quedar eclipsat quan Ansu Fati va emprendre a Vigo una carrera a l’esquena de la defensa del Celta i es va posar la mà a la cama esquerra. Sí, ¡s’havia lesionat! Un altre cop. Un problema muscular que enterrava la il·lusió que va irradiar el joc fresc, agosarat, ple de solucions per superar la pressió del Celta, transformant cada arribada a l’àrea gallega en un gol.

El Barça de Sergi va arribar a aquesta impressionant lliçó d’eficàcia per diversos camins. Iago Aspas va fallar una ocasió que no solia fallar i els blaugranes, amb una precisa i elegant sortida de la pilota des de darrere, va construir una jugada d’atac que va començar per la banda dreta de la defensa (Mingueza va tocar per a Ter Stegen) i va acabar després al flanc esquerre amb Alba guiant la pilota cap a ‘territori Ansu’. Un lloc on, suposadament, no hi ha res. O no hi havia perquè el jove davanter va espantar amb la seva sola presència Hugo Mallo, un defensa expert. Però no li va servir de res l’ofici perquè es va anar empetitint davant aquest nen descarat que es va inventar un xut amb la dreta per arrencar el primer somriure de Sergi.

Un altre partidàs de Nico

Un somriure que gairebé es converteix després en una rialla quan Nico, un altre irreverent nen de la casa, un migcampista de tarannà alemany i amb peus de seda, peus construïts a La Masia, va deixar el seu carril de volant dret per disfressar-se d’extrem esquerrà, ballant sobre la línia de fons abans de detectar Sergio Busquets a la frontal de l’àrea. I Busi, un dels millors amics de Xavi, va demostrar que té xut. Un altre gol inusual. Un xut enverinat i precís, que va esquivar la felina estirada de Matías Dituro, el porter del Celta. ¡Veure-ho per creure-s’ho! Busquets marcant des de fora de l’àrea. I perquè la festa fos, fins aquest moment, completa, va arribar una jugada coral (hi van participar 10 jugadors) i llarga (gairebé un minut) abans que Alba, que va donar la segona assistència, posés la pilota, com si fos un caramel, al cap de Memphis. Als 34 minuts, el Barça de Sergi semblava tenir una tarda tranquil·la. Però 10 minuts després tot es va torçar amb aquesta carrera d’Ansu Fati que va quedar bruscament interrompuda a l’esquinçar-se els músculs de la cama esquerra.

I els blaugranes, que creien tenir a la mà una tarda còmoda i confortable, es van complicar la vida amb un desastrós començament de la segona meitat. Tan caòtic que va concedir fins a dues opcions abans que Ter Stegen demostrés tenir unes mans de mantega amb un xut de Javi Galán que no va saber aturar. El problema és que va obrir la porta i va regalar l’esperança al Celta. A més, Nico, que havia captivat per la seva personalitat i desimboltura, va tornar a demanar el canvi, ara amb molèsties musculars. Ni una hora de partit i tres lesions: Ansu, Eric, tots dos substituïts en el descans, i Nico.

Tot el domini blaugrana de la primera part es va esfumar després perquè el Celta no només va arriscar més sinó que ho va fer millor. I al Barça, a diferència del principi, li costava superar aquesta pressió. I a Sergi, que es va imaginar un comiat senzill per al seu interinatge, se li va complicar tot, obligat a acabar el seu últim partit amb un atac insòlit: Abde-Memphis-Balde.

Sergi patia, i més del que pensava, perquè el seu equip va entrar en descomposició incapaç de governar el partit. Va rebre quatre gols (dos d’anul·lats i dos de legals) el que va provocar l’agonia final, com revela la pèrdua de Busquets que va generar el gol de Nolito que el va posar contra les cordes. Retrat del que és, i ha sigut, aquest Barça. Un equip fràgil anímicament, castigat per la lesió d’Ansu, que el va deixar atordit.

Però no serveix ni de coartada. I molt menys de justificació. El Barça es va ensorrar en una mutació incomprensible. Es va divertir en la primera meitat i va fer patir en la segona fins a caure en la desesperació perdent el temps com si fos un equip menor. I ho era perquè el seu joc es va convertir en carrincló i miserable fins a topar amb aquest 3-3 que delata les greus carències d’un Barcelona acovardit. 

La fitxa del Celta - Barça (3-3)

Celta: Matías Dituro (4), Hugo Mallo (3), Aidoo (4), Murillo (5), Javi Galán (6), Tapia (4), Solari (5), Denis Suárez (5), Nolito (6), Thiago Galhardo (5) i Iago Aspas (7).

Canvis: Kevin Vázquez (6) per Hugo Mallo (m. 46); Fran Beltrán (6) per Solari (m. 46); Cervi (5) per Tapia (m. 65); Néstor Araujo (4) per Murillo (m. 70).

Entrenador: Eduardo Coudet (6)

Barça: Ter Stegen (4), Mingueza (5), Eric Garcia (5), Lenglet (4), Jordi Alba (6), Nico (7), Busquets (6), Frenkie de Jong (5), Gavi (6), Ansu Fati (7) i Memphis (6).

Canvis: Balde (5) per Ansu Fati (m. 46); Araujo (5) per Eric García (m. 46); Riqui Puig (5) per Nico (m. 58); Abde (s.q.) per Gavi (m. 80).

Entrenador: Sergi Barjuan (6).

Gols: 0-1, Ansu Fati (m. 5); 0-2, Busquets (m. 18); 0-3, Memphis (m. 34); 1-3, Iago Aspas (m. 51); 2-3, Nolito (m. 73); 3-3, Iago Apas (m. 95+1)

Àrbitre: Hernández Hernández (6), canari

Notícies relacionades

Targetes grogues: Eric García (m. 29); Solari (m. 37); Jordi Alba (m. 45+1); Tapia (m. 55); Coudet (m. 64); Busquets (m. 88); Ter Stegen (m. 90+2); Abde (m. 90+4); Frenkie de Jong (m. 90+5); Iago Aspas (m. 97)

Estadio: Balaídos

Actualitzar

Fa 873 dies

Hasta aquí la narración en directo del RC Celta - FC Barcelona. En breves instantes podréis leer la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 873 dies

¡Final del partido!

Fa 873 dies

MIN 95. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Sobre la bocina, Aspas empata el partido para el Celta.

Fa 873 dies

MIN 95. Amarillas a Abde y Frenkie.

Fa 873 dies

MIN 92. Amarilla a Ter Stegen por perder tiempo.

Fa 873 dies

MIN 91. Disparo de Javi Galán a las nubes.

Fa 873 dies

MIN 90. Se añaden cinco minutos.

Fa 873 dies

MIN 89. Disparo de Nestor Araujo que se va fuera. Aprieta el Celta.

Fa 873 dies

MIN 88. Gran carrera de Balde con Aidoo que acaba con esférico para el Celta.

Fa 873 dies

MIN 87. Amarilla a Sergio Busquets.

Fa 873 dies

MIN 85. ¡A LA MADERA! Jugada individual y disparo al larguero de Frenkie.

Fa 873 dies

MIN 84. Presión tímida de Riqui Puig que no sirve para nada.

Fa 873 dies

MIN 82. Presiona el Celta, que quiere más. Pide la hora el Barça.

Fa 873 dies

MIN 80. Bronca de Jordi Alba a Riqui Puig.

Fa 873 dies

MIN 79. Entra Abde por Gavi.

Fa 873 dies

MIN 77. Disparo de Riqui a las manos de Dituro.

Fa 873 dies

MIN 76. ¡La tiene Riqui Puig! Sale el Barça de la cueva.

Fa 873 dies

MIN 75. Salva Jordi Alba un balón y casi tira a Coudet.

Fa 873 dies

MIN 72. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Estaba al caer. Ahora sí. Tanto de Nolito para recortar distancias.

Fa 873 dies

MIN 70. Más para el Celta. Buena acción de Aspas por la banda.

Fa 873 dies

MIN 69. Entra el VAR y el gol no sube por manos.

Fa 873 dies

MIN 68. GOL ANULADO A NOLITO.

Fa 873 dies

MIN 66. Sale bien Ter Stegen para evitar el peligro de Aspas.

Fa 873 dies

MIN 64. Comunicados médicos. Ansu Fati tiene una lesión en los isquiotibiales de la pierna izquierda. Eric, molestias en el soleo.

Fa 873 dies

MIN 63. Amarilla para Coudet por protestar.

Fa 873 dies

MIN 62. Reclama el Celta penalti de Mingueza pero no lo señala el colegiado.

Fa 873 dies

MIN 61. Carrera de Balde pero se acaba cruzando la defensa a tiempo.

Fa 873 dies

MIN 60. Momento para la posesión del Celta. Posesión lenta y horizontal, eso sí.

Fa 873 dies

MIN 58. Nico se retira cojeando y entra Riqui Puig. Coutinho, con mala actitud tras la lesión de Ansu, sigue en el banquillo.

Fa 873 dies

MIN 56. ¡OTRA LESIÓN! Se rompe Nico del abductor y pide el cambio.

Fa 873 dies

MIN 55. Baja el ritmo del partido y el Barça empieza a tocarla en campo propio ante la presión del Celta.

Fa 873 dies

MIN 54. Amarilla a Tapia por derribar a Balde.

Fa 873 dies

MIN 53. No reacciona el Barça, que no logra llegar a la meta celeste.

Fa 873 dies

MIN 50. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Estaban avisando y acaba llegando. Aspas mete al Celta en el partido.

Fa 873 dies

MIN 49. Ha salido enchufado el Celta en esta segunda mitad. ¡GOL ANULADO A ASPAS POR FUERA DE JUEGO!

Fa 873 dies

MIN 47. Buena ocasión para el Celta. Disparo de Tapia que tapona la defensa.

Fa 873 dies

MIN 45. Cambios de Sergi. Entran Balde y Araujo.

Fa 873 dies

¡Arranca la segunda parte!

Fa 873 dies

¡Descanso en Balaídos!

Fa 873 dies

MIN 45. Se retira Ansu llorando y se añaden dos minutos.

Fa 873 dies

MIN 43. ¡ALARMA! Se rompe Ansu y se tira al suelo llorando. Calienta Coutinho.

Fa 873 dies

MIN 41. Intentó sorprender Galán pero acabó disparando fuera.

Fa 873 dies

MIN 39. Se recupera Ansu. Respira aliviado el barcelonismo.

Fa 873 dies

MIN 38. Entran las asistencias. Ansu se duele de la mano.

Fa 873 dies

MIN 37. Increíble lo de Ansu. Jugadón del 10 que no acaba definiendo bien.

Fa 873 dies

MIN 33. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Desatados. Sensacional jugada que acaba con un tanto de Memphis. Tercero para el Barça.

Fa 873 dies

MIN 32. ¡LA TIENE EL CELTA! Remate, totalmente solo, de Tapia que se va fuera por poco.

Fa 873 dies

MIN 32. Nuevo saque de esuina para el Celta.

Fa 873 dies

MIN 30. Pierde una nueva ocasión el Celta tras una contra que tapona la defensa.

Fa 873 dies

MIN 28. Amarilla para Eric, la primera del partido.

Fa 873 dies

MIN 26. Intenta recomponerse el Celta a través del balón. El Barça se defiende muy ordenado.

Fa 873 dies

MIN 25. Ataque y gol del Barça, que ahora está dominando a placer.

Fa 873 dies

MIN 23. Se duele ahora Nico por una falta de Murillo.

Fa 873 dies

MIN 22. Codazo se Nico sobre Tapia, que se queds tendido en el suelo.

Fa 873 dies

MIN 17. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Se ha abierto la lata. Hoy también marca Busquets. Segundo del partido.

Fa 873 dies

MIN 15. Primer córner del partido para el Barça.

Fa 873 dies

MIN 15. De momento, posesión para el Celta. Eso sí, sin peligro.

Fa 873 dies

MIN 12. Falta de Ansu para detener la salida de balón del Celta.

Fa 873 dies

MIN 9. ¡Salvador Gavi! Providencial en defensa para enviar el balón a córner.

Fa 873 dies

MIN 8. Se iba a luchar contra el mundo Nico y la acaba perdiendo.

Fa 873 dies

MIN 7. Vuelve a llegar el Celta con facilidad. No está fina la defensa azulgrana.

Fa 873 dies

MIN 4. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Recorte y a la escuadra. Golazo de Ansu en la primera del partido.

Fa 873 dies

MIN 3. Intenso Sergi en la banda dando instrucciones.

Fa 873 dies

MIN 1. ¡Avisa el Celta! Llegada de Aspas tras un desajuste defensivo.

Fa 873 dies

MIN 1. Balón para el Celta, que intenta avanzar sin éxito.

Fa 873 dies

¡Arranca el partido!

Fa 873 dies

Homenaje a Sergi Álvarez antes de empezar el partido.

Fa 873 dies

¡15 minutos para que empiece el partido!

Fa 873 dies

FEUDO COMPLICADO

Balaídos es el estadio donde más derrotas ha sufrido el Barcelona desde la temporada 2015/16.

Fa 873 dies

MALOS PRESAGIOS

El único partido que ha disputado Eduardo Coudet frente al Barça terminó con victoria gallega.

Fa 873 dies

Coudet:  "Tenemos que repetir las últimas actuaciones, así vamos a ganar muchos partidos. Hay que seguir generando situaciones porque estoy con confianza de que la pelota va a entrar".

Fa 873 dies

Coudet: "Nos sentimos obligados por la situación, más allá del rival queremos ganar en casa y regalar alegría a la gente. Lo venimos haciendo bien y los últimos juegos en casa nos han castigado más allá del rendimiento futbolístico".

Fa 873 dies

Coudet en la previa del partido: "Vamos a enfrentar a un equipo que tiene jugadores de mucha jerarquía"  

Fa 873 dies

DUELO DE URGENCIAS

En Balaídos se ven las caras el peor local ante el peor visitante de lo que va de liga.

Fa 873 dies

HORAS BAJAS

No pasa por su mejor momento el Celta, que suma solo tres triunfos en lo que va de temporada.

Fa 873 dies

¡Sale a calentar Ter Stegen!

Fa 873 dies

MES CLAVE EN EL CELTA

La institución celeste ha tenido cinco entrenadores en los últimos cuatro años. Tres de ellos, fueron despedidos a noviembre.

Fa 873 dies

DUELO COMPLICADO

El Celta solo ha perdido uno de los últimos 6 partidos en Balaídos ante el Barça.

Fa 873 dies

TOCADOS

El Celta también pierde a dos de sus jugadores más en forma: Santi Mina será baja por una elongación en el bíceps femoral izquierdo y Brais Méndez cumplirá ciclo de tarjetas amarilla.

Fa 873 dies

SIGUE LA ENFERMERÍA LLENA

El Barça llega a Vigo sin el defensa Gerard Piqué, los centrocampistas Sergi Roberto y Pedri y los atacantes Sergio Agüero y Martin Braithwaite, bajas a las que ahora se suma la de Neto con un cuadro febril desde hace un varios días, Sergiño Dest, con una lumbalgia, y Ousmane Dembélé, que sufrió su enésima lesión muscular tras disputar en Kiev sus primeros minutos de la temporada.

Fa 873 dies

PARTIDO DE DESPEDIDA

Acaba en Vigo el trabajo interino de Sergi Barjuan. Ha durado diez días, desde que fuera elegido para sustituir a Ronald Koeman (el 28 de octubre) y hasta la llegada de Xavi Hernández, que se ha desligado del Al Sadd para volver al Barça. Siendo consciente de que su labor era breve y momentánea -siempre ha dudado si iba dirigir el siguiente encuentro-, siente que deja de saborear "un caramelo muy goloso" como era entrenar al primer equipo del Barça, el club en que se formó y triunfó.

Fa 873 dies

Sergu Barjuan: “Cuando entras en una dinámica negativa haces cosas que no tienes que hacer. Hay que estar ordenados y dar un paso adelante en la liga ganando fuera de casa”

Fa 873 dies

Sergi Barjuan, ahora en Movistar: “Hay que seguir trabajando para encontrar los goles. Tienen que confiar en su capacidad goleadora”

Fa 873 dies

ESTÁ DE VUELTA

Está hecho y ya firmado. Está cerrado y anunciado, pero de madrugada, sobre las 01.47 h. Xavi vuela a Barcelona junto a Rafael Yuste, vicepresidente deportivo del Barça, y Mateu Alemany, director de fútbol, para estampar su rúbrica como nuevo entrenador azulgrana hasta el 2024, quedando fijada su presentación oficial el próximo lunes al mediodía. "Llego con una exigencia máxima. Somos el Barça, el mejor club del mundo", ha dicho en el aeropuerto de Doha acompañado de su familia, de vuelta a casa.

Fa 873 dies

LAS CLAVES DEL PARTIDOPor Marcos López

Sergi repite el equipo de Kiev

1.- No toca nada. Ha mantenido el técnico interino el mismo once con el que salió y ganó en Kiev. Juega ante el Celta, por lo tanto, con Lenglet acompañando a Eric García en el eje de la defensa, escoltados ambos por Mingueza (lateral derecho) y Jordi Alba (lateral izquierdo).

2.- Nico se consolida. De nuevo, el joven centrocampista se cuela en el once inicial como premio a su excelente rendimiento en los últimos partidos. Nico, Busquets y Frenkie de Jong integran la sala de máquinas del equipo azulgrana.

3.- Siete de la casa. Y como ya sucedió en Kiev, Sergi Barjuan apuesta por jugadores formados en la cantera azulgrana para medirse al equipo gallego. Mingueza, Eric García, Jordi Alba, Busquets, Nico, Ansu Fati y Gavi han pasado por La Masia. 

Fa 873 dies

El Celta, por su parte, sale con: Dituro; Hugo Mallo, Aidoo, Murillo, Javi Galán; Tapia; Solari, Denis Suárez, Nolito; Aspas, Thiago Galhardo

Fa 873 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Ter Stegen; Mingueza, Eric, Lenglet, Alba; Nico, Busquets, De Jong; Gavi, Memphis, Ansu

Fa 873 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración del RC Celta - FC Barcelona. El conjunto azulgrana visita un feudo históricamente complicado con la obligación de seguir puntuando para no desengancharse de la lucha por el título.

Carregar més