«NO PODEM PERMETRE QUE SE’N VAGI»

L’Al-Sadd insisteix a retenir Xavi, malgrat la visita del Barça

Yuste i Alemany viatgen per negociar amb l’Al Sadd la desvinculació del tècnic, però el club qatarià s’hi oposa

L’Al-Sadd insisteix a retenir Xavi, malgrat la visita del Barça

AFP / KARIM JAAFAR

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’arribar de matinada de Kíev, Rafa Yuste i Mateu Alemany han sortit aquest dimecres a les 8.40 del matí de l’aeroport del Prat rumb a Doha per lligar Xavi, però l’operació continua sense concretar-se. Finalment, segons ha avançat RAC-1, Joan Laporta no ha viatjat amb l’expedició blaugrana, malgrat la insistència del club qatarià que fos ell qui negociés directament amb el seu homòleg de l’Al-Sadd la desvinculació del mite blaugrana, a qui li queden dos anys de contracte.

Però l’Al-Sadd, ja amb el partit contra l’Al-Duhail iniciat, va emetre un comunicat oficial en el seu compte de Twitter per insistir que vol retenir Xavi. A través d’un fil el club qatarià ha volgut argumentar la seva postura oficial de no accedir a la proposta blaugrana, malgrat que el tècnic té una clàusula de sortida de cinc milions d’euros en el contracte que va firmar l’estiu passat fins al 2023.

Turki Al-Ali, CEO de l’Al-Saad, va començar el seu missatge donant la benvinguda als representants del club blaugrana ja que Yuste i Alemany estaven còmodament instal·lats en unes luxoses butaques de l’estadi Abdullah bin Khalifa. Però després va apujar el to del seu missatge per deixar clar que vol continuar comptant amb Xavi.

«La posició del club és molt clara des del principi. Estem compromesos a mantenir el nostre entrenador Xavi amb nosaltres i no podem permetre que se’n vagi en aquest moment delicat de la temporada».

Com Grau i Abidal el 2020

El gener del 2020 ja hi va haver una altra expedició barcelonista, encapçalada per Òscar Grau i Éric Abidal, llavors CEO i secretari tècnic blaugrana, respectivament, perquè l’entrenador egarenc fos el relleu d’Ernesto Valverde. No ho van aconseguir, i Josep Maria Bartomeu va acabar contractant Quique Setién. Després de la clatellada del 2-8 de Lisboa, el llavors president va tornar a intentar-ho, aquesta vegada per telèfon, per intentar convèncer-lo abans d’oferir el càrrec a Ronald Koeman.

La diferència és que Xavi té ara tota la predisposició de tornar al Camp Nou i que ja ha acordat firmar per dues temporades i mitja. Només queda per resoldre la desvinculació del vallesà del que ha sigut el seu equip des que va deixar el Barça el 2015. Yuste i Alemany es reuniran a Doha amb Mohammed bin Hamad, germà petit de l’emir de Qatar, per mirar de rubricar una sortida amistosa. La clàusula de rescissió, segons ha explicat el programa ‘Què t’hi jugues’ de la SER, és de cinc milions d’euros, però l’amo del club havia promès a Xavi deixar-lo marxar gratis al Barça.

Un amistós a Doha

Una de les opcions podria ser la celebració d’un amistós a Qatar, malgrat les crítiques que ha aixecat que el club anunciés que disputarà la Maradona Cup a l’Aràbia Saudita just després que inclogués als estatuts que «lluitarà per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes».

Yuste i Alemany han arribat a Doha passades les dues de la tarda en un vol de Qatar Airways, antic patrocinador del club. La trobada entre Bin Hamad i la delegació barcelonista es produirà després que l’Al-Sadd, líder i invicte a la lliga, disputi aquest dimecres (17.55 h) el que podria ser l’últim partit de l’exblaugrana a la banqueta qatariana.

Notícies relacionades

S’enfronta a l’Al-Duhail, segon classificat i gran rival, i en cas de guanyar deixaria gairebé sentenciat el títol de lliga. Seria el punt final perfecte per a Xavi de la seva aventura a l’Orient Mitjà, després de quatre temporades com a jugador i dos i mitja com a entrenador.

El debut seria contra l’Espanyol

L’objectiu és que Xavi sigui a Vigo dissabte, però que vegi el partit contra el Celta des de la llotja i que Sergi Barjuan dirigeixi el tercer i últim partit com a interí, després de salvar el ‘match-ball’ de la Champions a Kíev. L’‘era Xavi’ començaria després de l’aturada de seleccions, contra l’Espanyol, el 20 de novembre al Camp Nou.

Temes:

Joan Laporta