EL FUTUR BLAUGRANA

Esperant Xavi

  • El tècnic guanya 4-1 el que podria ser el seu últim partit amb l’Al-Sadd entre els missatges de prudència del seu equip actual i del Barça

  • «No volem posar-nos pressió, les presses són males conselleres. Xavi és una opció, però no l’única», apunta Yuste

  • L’egarenc comprova que, sense Koeman, els mals de l’equip no remeten

Esperant Xavi

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Minuts abans que Sergi Barjuan s’estrenés a la banqueta del Camp Nou, Xavi va disputar aquest dissabte el que podria ser el seu penúltim partit a Qatar. Una nova i contundent victòria davant l’Al-Ahli (4-1) que permet a l’Al-Sadd continuar invicte i líder a la seva lliga. Descartat que pogués ser a Kíev, l’objectiu era que arribés a temps per estrenar-se a Vigo. Tot i que des del seu equip actual i del seu antic futur club hagin enviat missatges que cridaven a la prudència en les últimes hores. Des de Doha, el mite barcelonista ha comprovat que, sense Koeman, els mals de l’equip no remeten.

«No volem posar-nos pressió, les presses són males conselleres. Xavi és una opció, però no l’única. Xavi és una de les possibles, però no l’única. El Barça està treballant en diverses opcions. Treballant, treballant, treballant en el futur», deia Rafa Yuste abans del Barça-Alabès. «No ens marquem cap pauta, cap termini per al nou entrenador», afegia als micròfons de Movistar. «Posar-nos timings només implicaria posar-nos més pressió i podria complicar les negociacions».

«Posar-nos ‘timings’ només implicaria posar-nos més pressió i podria complicar les negociacions».

Rafa Yuste (vicepresident esportiu del Barça)

El missatge del vicepresident esportiu blaugrana arribava hores després de l’avís que han enviat des de l’Al-Sadd. «Xavi té dos anys de contracte amb el club i està totalment concentrat en els pròxims partits de l’equip per mantenir el nostre lideratge a la lliga i defensar el títol», va assenyalar el club qatarià a través de les xarxes socials. El club s’enfrontarà aquest dimecres a l’Al-Duhail, segon classificat i el gran rival de l’equip de Xavi.

Agüero surt amb ambulància

Des de Doha va veure com, sigui quan sigui, li espera molt treball per davant en el seu retorn al Camp Nou. La sortida de Ronald Koeman no va generar un efecte revulsiu en la primera meitat i l’equip va evidenciar els mateixos mals que havien condemnat el tècnic neerlandès: per setè partit consecutiu Ter Stegen va encaixar un gol en el primer xut a pals del rival; la plaga dels problemes físics no remet: Sergi Roberto, Kun Agüero (que va marxar del Camp Nou amb ambulància) i Piqué es van afegir aquest dissabte a una infermeria gairebé més freqüentada aquest any que la grada (contra l’Alabès, només 37.278 espectadors, menys que contra el Bayern de Munic quan hi havia restricció de l’aforament del 40%).

Notícies relacionades

I, sense desbordar ni gràcia, a l’equip li costa Déu i ajuda xutar a porta. Només en jugades aïllades, com el golàs que va fer des de fora de l’àrea Memphis o les dues ocasions que va fallar després d’un eslàlom de Gavi i una assistència en vaselina de Nico. Dos diamants en brut a què l’exinterior podrà transmetre la seva experiència. Igual que un Riqui Puig, que porta el seu dorsal 6, i que va ser ovacionat a l’entrar per disposar dels primers minuts aquesta temporada ja sense el veto de Koeman. Però la seva entrada no va evitar una altra ensopegada.

«És un punt dolent, tot el que no siguin els tres punts és dolent i més encara com estem. Hem fet mèrits, ens costa fer gol i amb poc que ens arriben ens fan gol. Tant de bo arribi una ratxa millor», ha apuntat Alba, que creu que Sergi i Koeman són «entrenadors diferents però la idea és la mateixa».