ENCARA NO HA JUGAT NI UN MINUT

Dembélé, una tornada plena d’incògnites

Dembélé, una tornada plena d’incògnites

FCB

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ousmane Dembélé encara no ha jugat ni un minut en la seva cinquena, i potser última, temporada al Barça. Es va lesionar el juny passat amb la selecció francesa disputant l’Eurocopa i va prolongar, així, aquesta ja gairebé rutinària visita a la infermeria del Camp Nou. Més de quatre mesos allunyat de la gespa, així que Koeman ni ha pogut tenir-lo aquest curs.

A Sergi Barjuan, tècnic per dos partits, de moment, (Alabès i avui Dinamo), li correspon gestionar els delicats músculs del davanter francès, que no ha deixat cap empremta en les seves quatre primeres campanyes perquè tot el talent que insinua i posseeix no acaba traduint-se sobre la gespa.

Dubtes sobre el seu futur

I just ara, quan Dembélé enfila l’última, segons determina el seu contracte, apunten els tradicionals dubtes sobre el seu estat físic units a la també delicada decisió que ha de prendre el club sobre ell. O el deixa jugar, si està recuperat totalment, o repeteix el cas Ilaix Moriba, que consisteix a deixar-lo a la grada per negar-se a renovar.

Però és tal la situació de precarietat que castiga el Barça que no es pot permetre perdre un jugador punyent i amb desequilibri, capaç d’espantar les defenses contràries, que viuen ara còmodament cada atac blaugrana (quatre gols en els quatre últims partits) després de la dictadura futbolística i golejadora que va protagonitzar Messi durant tres lustres.

Gestió dels minuts

En bona forma, Dembélé és una solució imprescindible per a qualsevol equip. I més encara per al Barça, ara de Sergi, perquè seria una peça capital, però serà difícil que sigui titular avui a Kíev.

Seria, en realitat, una temeritat, venint d’on ve el francès. «Fa molts mesos que està fora del terreny de joc», va recordar Sergi, prudent, extremadament prudent, com ha de ser en la gestió dels minuts. 

«Dembélé fa molts mesos que és fora dels terrenys de joc. Cal anar amb compte»

Sergi Barjuan, tècnic del Barça

«Cal anar amb compte», va admetre el tècnic, que desitjaria que el duel contra el Dinamo estigués tan encarrilat que no necessités ni tan sols l’aportació del francès. «Cal agrair que vulgui ajudar-nos en un moment tan delicat per al club», va remarcar Sergi, que en un sol matí va rebre quatre grans notícies enmig d’aquest clima depressiu que sacseja l’equip. I el barcelonisme.

Dembélé va rebre l’alta mèdica i va entrar en la llista de 23 jugadors, cosa que no passava des de la temporada passada. Mateix certificat per a Ansu Fati, que es va perdre els duels contra el Rayo i l’Alabès. També està recuperat Frenkie de Jong, que va caure després del clàssic al patir un altre problema muscular que ha debilitat la plantilla.

El Kun, tres mesos de baixa com a mínim

Notícies relacionades

Tot i que, potser, l’alta mèdica més sorprenent va ser la de Ronald Araujo, que després d’entrenar-se amb el grup (es va lesionar amb l’Uruguai i s’ha perdut cinc partits), va volar cap a Kíev. El Kun Agüero, mentrestant, segueix en un hospital de Barcelona amb aquesta arrítmia («ens hem enviat whatsaps i m’ha dit que està tranquil a la seva habitació», va revelar Sergi), que el mantindrà allunyat de l’activitat en els tres pròxims mesos, segons ha informat el club blaugrana en un comunicat mèdic oficial.

No es precisa, no obstant, l’abast d’aquesta malaltia. «Ha sigut sotmès a un procediment diagnòstic i terapèutic a càrrec del dr. Josep Brugada. És baixa i durant els pròxims tres mesos s’avaluarà l’efectivitat del tractament per determinar el seu procés de recuperació», s’ha limitat a informar el Barça.