SERGI RECUPERA PECES CLAU

Dembélé, Ansu Fati, De Jong i Araujo reben l’alta mèdica i viatgen a Kíev

Dembélé, Ansu Fati, De Jong i Araujo reben l’alta mèdica i viatgen a Kíev

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Sense el Kun Agüero, encara a l’hospital de Barcelona per ser tractat de l’arrítmia que se li va detectar dissabte, i sense Piqué, amb una sobrecàrrega muscular, però amb Ansu, que torna després de dos partits d’absència, i amb Dembélé, que ni tan sols ha debutat aquesta temporada. El Barça de Sergi Barjuan, que viurà el seu segon partit com a entrenador blaugrana, surt a Kíev jugant-se el futur en la Champions.

Amb Ansu, amb Dembélé, amb Frenkie de Jong i fins i tot amb Araujo, que són les grans novetats d’aquesta llista que ha facilitat Sergi per al transcendental duel contra el Dinamo. Fins a quatre futbolistes han rebut de cop l’alta mèdica per completar aquesta llista de 23 jugadors. «Tenim un equip molt competitiu», ha declarat Eric Garcia abans de volar a Ucraïna.

Necessita aquest triomf per tenir opcions de superar el Benfica, amb el qual va perdre 3-0 a Lisboa, i que rebrà el dimarts 23 de novembre al Camp Nou. Però per arribar amb un bri d’esperança a aquest partit, en el qual ja s’espera que Xavi estigui assegut a la banqueta (seria la seva estrena europea), ha de guanyar el Dinamo a Kíev després que patís molt per derrotar-lo a l’estadi blaugrana amb un ajustat 1-0.

Sergi Barjuan, mentrestant, recupera, almenys, potencial ofensiu, una cosa que necessita l’equip després de la baixa del Kun. Tot i que a Dembelé, que acumula més de quatre mesos de baixa, no el podrà utilitzar, òbviament, els 90 minuts. Amb Ansu, que es va perdre els duels amb el Rayo i l’Alabès, sí que hi podrà comptar des de l’inici Sergi, obsessionat com ho estava Koeman per recuperar la punteria.

La precarietat blaugrana

El Barça és un equip precari en tots els aspectes. Tant defensivament com ofensivament. En els quatre últims partits només ha aconseguit tres gols (el de Piqué, precisament, al Dinamo de Kíev; el del Kun, en el clàssic contra el Madrid, i el de Memphis contra l’Alabès), fet que delata l’enorme crisi que angoixa els blaugrana.

«Tant Ansu com Ousmane són dos jugadors diferencials. Que estiguin amb nosaltres ja és molt important»

Eric Garcia, defensa del Barça

«Tant Ansu com Ousmane són dos jugadors diferencials. Que estiguin amb nosaltres ja és molt important», ha dit Eric Garcia, segur que l’amenaça ofensiva que implica el retorn dels dos davanters donarà més profunditat a l’equip de Sergi.

No figura en la llista de convocats Sergi Roberto, que va patir un altre problema muscular a Vallecas i que torna a estar a la infermeria. Però sí que hi serà el central Ronald Araujo, que ja ha treballat aquest matí amb el grup. Però no en tota la sessió, només en una part.

Amb el retorn d’Ansu i Dembélé, tot i que aquest en menor mesura, Sergi podrà apuntalar la seva idea inicial del 4-3-3, amb extrems més oberts, insistint en la necessitat de dotar de més «ordre» l’equip a l’espera que la directiva tanqui el fitxatge de Xavi Hernández, l’encara entrenador de l’Al-Sadd, que juga aquest dimecres un partit decisiu de la Lliga de Qatar a l’estadi de l’Al-Duhail. L’equip de Xavi domina el campionat amb 24 punts (vuit partits, vuit triomfs), però només en treu tres d’avantatge al rival que tindrà dimecres.

Per això els dirigents de l’Al-Sadd al·leguen els dos anys de contracte que té Xavi (va firmar la seva renovació l’estiu passat), i insten el Barça a portar a terme una negociació directa, amb viatge inclòs a Doha dels seus màxims representants.

Notícies relacionades

Però Joan Laporta vola ara cap a Kíev, on l’equip de Sergi s’està jugant el seu futur en la Champions. Un futur que té impacte econòmic notable en els comptes, perquè si no arriba als vuitens de final (el club havia pressupostat l’accés fins i tot als quarts) podria suposar la pèrdua de fins a 20 milions d’euros. 

No hi hauria millor teràpia per al Barça que una victòria contra el Dinamo per recuperar l’esperança i, sobretot, la calma de cara a la imminent arribada de Xavi, que, si es tanquen les negociacions amb l’Al-Sadd, seria al Camp Nou contra l’Espanyol el 20 de novembre