ACTUALITAT BLAUGRANA

Sergi Barjuan: «Vull que els jugadors vagin contents a jugar»

L’entrenador interí assumeix que té poc marge per intervenir i que espera recuperar «l’alegria i la felicitat» a la plantilla

Sergi Barjuan: «Vull que els jugadors vagin contents a jugar»

FC BARCELONA

2
Es llegeix en minuts

Sergi Barjuan ha trigat 16 minuts a rebre la primera pregunta en la roda de premsa en què ha comparegut al costat de Joan Laporta. Ell s’asseurà demà dissabte en el partit del Barça davant l’Alabès i també ho farà possiblement contra el Dinamo de Kíev dimarts en la Champions, però l’atenció estava més focalitzada en l’entrenador a llarg termini, que serà Xavi Hernández. Barjuan tapa un forat durant un parell de partits i semblava saber perfectament el seu rol d’interí. Tot li ha anat molt ràpid, i així ho ha confessat. «És una situació d’estrès que cal dominar al més aviat possible», va dir al referir-se de si havia ja pogut preparar el matx contra l’Alabès.

«Jo soc guanyador, i tots hem de revertir la situació. Si he d’intervenir en situacions pel bé de l’equip ho faré. Tot depèn de la demanda de cada situació», ha explicat l’exlateral esquerre del Barça de Johan Cruyff. «Coneix i entén bé la nostra filosofia. Va jugar amb Cruyff. I coneix bé la nostra plantilla i està motivat», ha assegurat Laporta. I Barjuan li ha regalat les orelles amb l’estil. «Els jugadors del Barça estan per un estil de joc que és innegociable. Hem de treballar i fer que els jugadors creguin en la nostra manera de fer».

Notícies relacionades

Barjuan va fer un al·legat en favor d’alegria. «El primer que vull és que torni una mica l’alegria, les cares contentes, la felicitat, que els jugadors vulguin anar al camp a jugar, a disfrutar del futbol. Ja han demostrat que saben competir i aguantar la pressió». L’entrenador accidental va dipositar abans de res la responsabilitat de recuperació a la plantilla. «El repte el tenen ells. La Lliga està oberta i cal guanyar punts. Hem de recuperar la idea de futbol vertical», ha declarat.

De moment només ha pogut dirigir un entrenament, per la qual cosa, ha admès, no sap amb certesa quins jugadors estan bé i quins no per provar amb molts canvis. Sap segur que no podrà comptar amb Ansu Fati, lesionat, i pel que fa a Dembélé ha dit que s’ha entrenat i que té opcions d’entrar en la convocatòria. «Arribo en una situació complicada, però ja estem treballant. És més fàcil treballar amb jugadors com ells. El que hem fet avui m’ha agradat. Cal intentar que tothom estigui endollat, que és una cosa difícil. Hem d’estar tots units, la gent ha de venir demà al camp. La manera de jugar no variarà, però potser alguns conceptes tàctics podrien donar la solució».