«SERGI S’ASSEURÀ A LA BANQUETA DE KÍEV»

Laporta: «Parlo sovint amb Xavi, la meva opinió sobre ell és molt bona»

  • «La situació amb Koeman era insostenible. Han sigut els resultats, és la llei del futbol», diu el president

  • «Possiblement sí que arriba tard aquesta decisió. Veient el que ha passat, potser sí. Potser ho hauria hagut de decidir abans», afirma

Laporta: «Parlo sovint amb Xavi, la meva opinió sobre ell és molt bona»

ENRIC FONTCUBERTA/EFE

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

En set anys no havia acomiadat cap entrenador. En els set anys del seu primer mandat va mantenir Joan Laporta Frank Rijkaard i Pep Guardiola. Ara ha hagut d’acomiadar, i de matinada, a l’avió de tornada a Barcelona, Ronald Koeman. El president del Barça negocia amb Xavi i presenta Sergi Barjuan, el tècnic interí del club blaugrana.

«Sempre he dit que algun dia Xavi entrenarà el Barça. Ja l’hi vaig dir a ell al seu dia, em refio de les persones que tinc al meu voltant que segueixen l’evolució de Xavi i d’altres entrenadors. Tinc una relació personal molt bona amb ell», ha dit. «Ja ho veurem, ja ho veurem... Ja veurem com evoluciona tot. Parlo sovint amb ell, la meva opinió sobre ell és molt bona».

Amb la Lliga en marxa, aquest dissabte arriba l’Alabès al Camp Nou amb els blaugrana al novè lloc, lluny d’Europa, i la Champions en joc perquè dimarts jugarà a Kíev sense cap marge per a l’error. Si ensopeguen, Xavi podria arribar fora de l’aristocràcia europea. «La situació era insostenible. Pensàvem que si no actuàvem podria suposar una problema important per a les aspiracions d’aquesta temporada», ha dit Laporta sobre l’acomiadament de Koeman.

«Entenem que no és fàcil, però estem vius a la Lliga, vius a la Champions, es jugarà la Copa del Rei... Sergi s’asseurà a la banqueta fins que tanquem el nou entrenador. Entendran que mantingui la reserva de les opcions que tenim», ha remarcat tot indicant «la relació d’amistat» que té amb Xavi. «La meva opinió sobre ell és bona, molt bona. S’ha de treure més rendiment d’aquest equip que tenim, ha de ser més competitiu. Sergi s’asseurà a la banqueta de Kíev».

«S’ha de treure més rendiment d’aquest equip que tenim, ha de ser més competitiu»

Laporta, president del Barça

«Si no ha seguit Koeman és pels resultats», ha dit Laporta, acompanyat per Sergi en la seva estrena com a entrenador interí del Barça. «Valorem molt la seva decisió, és un home de club. Té l’experiència per fer aquest tipus de feina, ens mereix tota la confiança», ha comentat Laporta. «Volem fer les coses sense presses perquè les presses són males conselleres», ha afegit sobre l’elecció del nou entrenador.

Al ser preguntat per Xavi, Laporta ha començat sent molt acurat. Extremadament acurat. «Mantindré la reserva de les opcions que tenim. No actuarien com professionals i es podria perjudicar tot el que està fent l’equip de futbol», ha remarcat el dirigent sense citar el nom del tècnic de l’Al-Saad. 

«Tinc converses privades amb Xavi que no puc revelar», ha comentat Laporta indicant que en aquestes xerrades el tècnic de l’Al-Sadd sap on pot millorar l’equip a partir dels pròxims dies.

«¿Què opino de Xavi com a entrenador? Està en un procés interessant, evolucionant molt bé, en tinc molt bones referències, parlo amb ell molt sovint. Fa tres mesos o dos, quan vam donar aquest marge de confiança a Koeman, que l’hi havíem de donar..... Amb Xavi tinc una relació d’amistat, conec la seva opinió sobre l’equip que tenim i les coses que s’haurien de fer. La meva opinió sobre Xavi és bona, molt bona», ha comentat després d’abordar, ja directament, el futur del nou entrenador. 

«Havíem entrat en una deriva molt perillosa perquè ens podíem desenganxar de tot. Esperem que serveixi de motivació i permeti a l’equip remuntar»

Laporta, president del Barça

Entorn de la liquidació de Koeman, el dirigent tampoc ha volgut donar gaires detalls. «La relació amb Koeman està bé, almenys per part nostra. L’hi vam comunicar amb tot el respecte, ell entén el nostre esforç per donar-li un marge de confiança. La situació era insostenible, és llei de futbol. ¿La rescissió? Va bé, va bé, respectarem els drets de les dues parts», ha dit sobre la liquidació de 12 milions d’euros que es deuen a Koeman després de l’acomiadament. 

Notícies relacionades

«Potser sí. Possiblement sí que arriba tard aquesta decisió. Veient el que ha passat, potser sí. Potser ho hauria hagut de decidir abans», ha admès el president sobre la seva tardança a prescindir de Koeman. «Havíem entrat en una deriva molt perillosa perquè ens podíem desenganxar de tot. Esperem que serveixi de motivació i permeti a l’equip remuntar».

En aquest sentit, Laporta ha dit que «la plantilla és bona, tot i que es pot millorar i compensar més», però no s’ha aconseguit treure’n el rendiment adequat. «Ronald ho ha intentat, ho ha intentat. Amb el retorn dels lesionats segur que millorarà. A la Lliga no hi ha res clar», ha comentat el president blaugrana,