MINUTS PER AL KUN; PRUDÈNCIA AMB ANSU

Koeman: «El ‘presi’ m’ha defensat, però qualsevol entrenador ha de guanyar per seguir»

  • «He vist l’equip molt posat, si recuperem lesionats hi ha plantilla per competir pel campionat», diu el tècnic

  • El neerlandès demana al Barça que «millori defensivament» per reaccionar contra el València, Dinamo i el Madrid

Koeman: «El ‘presi’ m’ha defensat, però qualsevol entrenador ha de guanyar per seguir»

FCBARCELONA

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Estic acostumat que es parli molt sobre el meu futur. No cal preocupar-se per mi. «El ‘presi’ m’ha defensat, m’ha recolzat i ha deixat les coses clares, com ha de ser. Però qualsevol entrenador per seguir ha de guanyar partits». Ronald Koeman ho té clar. Just ara quan arrenca aquest diumenge una setmana decisiva per al Barça. I, per descomptat, per a ell.

Arriba el València («hem de millorar defensivament, és un equip dur i competitiu», va alertar), després el Dinamo de Kíev, jugant-se el futur europeu en una sola nit després de dues derrotes (0-3 amb el Bayern i 3-0 amb el Benfica) i després apareix el Madrid. Els tres partits al Camp Nou sota la mirada exigent del públic culer («ha sigut fenomenal amb nosaltres sempre») i l’encara més exigent dictamen de Laporta.

Fins i tot ha canviat el seu discurs. Ara el to de Koeman, que ja no va ser tan enèrgic com últimament, no oculta, no obstant, la seva ambició, a mesura que ha anat rescatant davanters de la infermeria. «Poc a poc, i amb els canvis que hem fet, és la plantilla que volem. Si recuperem els lesionats i millorem tenim plantilla per competir i guanyar el campionat; d’això, n’estic seguríssim», ha dit el tècnic blaugrana

«He vist l’equip molt posat; tothom sap que és una setmana molt important», ha proclamat el tècnic, conscient que el primer dels tres partits «és importantíssim» perquè tindrà una influència futbolística i anímica sobre els altres dos. «Intento estar tranquil, tot i que sé que no és fàcil», ha confessat Koeman.

«La nostra situació a la Lliga dependrà molt dels partits que tenim a casa aquesta setmana»

Koeman, tècnic del Barça

«Cal posar l’energia en el que tens un cert control, certa influència, a millorar l’equip», ha recordat el tècnic blaugrana, conscient que surt a una setmana determinant. «La nostra situació a la Lliga dependrà molt dels partits que tenim a casa aquesta setmana», ha afegit.

Si suma sis punts de sis, el Barça haurà espantat les pors, almenys a la Lliga. Després ha de fer «sis de sis», com va dir el mateix Koeman, a la Champions, guanyant el doble duel amb el Dinamo de Kíev per tenir opcions d’arribar als vuitens de final. «Ara només em preocupa el partit de demà», ha remarcat l’entrenador.

Un partit on es podrà veure el Kun Agüero. No gaire temps. ¿Titular? Tampoc. «Ha millorat bastant, l’altre dia va jugar 20-25 minuts a l’amistós de dimecres», ha dit Koeman sobre el duel amb el Cornellà (2-2). «Però li falta ritme, li falta cert físic i l’ha de guanyar als partits. No és qüestió de la seva qualitat, tots sabem el que és el Kun dins de l’àrea o a prop de l’àrea. Pot donar molt a aquest equip a dalt», ha reconegut l’entrenador.

¿Ansu? El que no podem pensar és que pot jugar els tres partits sencers, cal recordar que porta molt temps fora»

Koeman, tècnic del Barça

Però Koeman vol anar a poc a poc amb el davanter argentí. El mateix amb Dembélé, que encara no està inclòs en la dinàmica del primer equip. Ni tan sols se sap si estarà disponible per al clàssic contra el Madrid. «Hi ha coses que ha de millorar per poder estar amb el grup»; ha precisat el tècnic del Barça.

Igual de prudent es mostra amb Ansu Fati. «Decidirem demà si és titular. Fa molt temps que és fora, però el que no podem pensar és que pot jugar els tres partits sencers; cal recordar que ha estat molt temps lesionat. Cal triar el millor per a ell i per a l’equip», ha dit Koeman, que ha elogiat l’actitud de Pedri, acabat de renovar fins al 2026 amb una clàusula de 1.000 milions d’euros.

Elogis a Pedri i Gavi

Notícies relacionades

«Jo no poso les clàusules», ha dit el tècnic al ser preguntat sobre aquesta xifra galàctica, que supera els 800 milions d’euros que tenia Griezmann al seu dia o els 700 de Messi. «És un tema del club, però estic molt content que Pedri hagi renovat amb nosaltres. És un exemple d’un jove que sap perfectament la situació. I hi ha molts joves que tenen un gran futur per davant», ha afegit l’entrenador.

Entre ells hi ha, és clar, Gavi. «Ha demostrat, malgrat la seva edat, que sap jugar. Quan li dones una oportunitat, com jo he fet o Luis Enrique amb Espanya, l’ha aprofitat. És el bo del futbol. Li dones oportunitats a la gent jove i, al final, depèn d’ells. És molt important tenir aquests jugadors, perquè són el futur».