ACORD ESTRATÈGIC

El Barça renova Pedri fins al 2026

  • El club inicia la política de renovar els joves i planeja una clàusula de 1.000 milions d’euros de rescissió per al canari

  • Ansu Fati és el proper objectiu de la directiva de Laporta, que vol assegurar el futur esportiu de l’equip

El Barça renova Pedri fins al 2026

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Primer va ser el 10 que va heretar Ansu, amb valentia després de l'adeu de Messi. Ara és la firma de Pedri fins al 2026. El Barça vol anar més enllà dels gestos en la seva política d’enfortir el futur esportiu de l’equip, impactat encara per la sortida de Leo al París SG i de Griezmann a l’Atlètic.

L’objectiu de la directiva de Laporta és assegurar la continuïtat dels joves que han de ser el futur i, alhora, present de l’equip de Koeman. Mentre les converses amb Ansu Fati, segons ha indicat el president Joan Laporta, van «per bon camí», la firma de Pedri ja està garantida.

S’adequa el seu salari al rol que té en el Barça, titular indiscutible, a més de rebutjar qualsevol opció d’escoltar ofertes alienes, convertit en un dels grans talents del futbol europeu. Pedri no només va ser elegit el millor jugador jove de la passada Eurocopa i va ser inclòs en l’onze ideal del torneig, sinó que és l’únic jugador del Barça que figura en la llista de 30 nominats a la Pilota d’Or 2021.

El valor que li dona el Barça a Pedri es mesura també en la clàusula de rescissió que planeja posar-li. Seria de 1.000 milions d’euros, segons ha revelat el periodista Fabrizio Romano, la més alta en la història del club superant els 800 milions que va tenir al seu dia Griezmann i els 750 en què va quedar fixada la llibertat de Messi quan va renovar amb el club blaugrana al novembre del 2017, quan era president Josep Maria Bartomeu.

Just abans de l’assemblea

Laporta ha volgut, a més, donar-li un valor estratègic a aquesta renovació perquè l’anuncia la setmana prèvia a l’assemblea de compromissaris en la qual ha de demanar el suport dels socis per rebre un crèdit de 1.500 milions d’euros per aixecar l’Espai Barça i que se suspengui, de manera provisional, l’article 67 dels estatuts per alliberar-lo del compromís de no tenir dos anys de pèrdues, que implicaria la dissolució de la junta i la convocatòria de noves eleccions.

Pedri suposa, per tant, com va passar al seu dia quan Ansu va assumir el 10 de Messi, el punt de partida per construir el futur esportiu del Barça. Fa un any, el canari va arribar directament de Segona A amb Las Palmas (va pagar 5 milions d’euros) i amb contracte fins al 2022, amb opció unilateral del club a ampliar-lo fins al 2024.

Notícies relacionades

Però el seu futbol, clarivident i màgic, ha trencat totes les previsions. Guiat per Koeman, que li va obrir les portes del Camp Nou de bat a bat, i impulsat per Luis Enrique, que l’ha fet intocable a la nova Espanya, el jove canari, de 18 anys, ha anat trencant barreres que semblaven inaccessibles.

Per això el Barça ha anat a correcuita per renovar-lo, conscient que no pot deixar escapar una joia com aquesta. El següent és Ansu Fati. Després, Gavi. Després, Araujo...