EN MARXA L’ESPAI BARÇA

Laporta vol que el Barça jugui a l’estadi Johan Cruyff

El president anuncia l’ampliació a 50.000 persones per acollir el primer equip durant les obres del Camp Nou

Laporta vol que el Barça jugui a l’estadi Johan Cruyff

EP

1
Es llegeix en minuts

La situació econòmica del Barça «és molt pitjor de la que esperàvem trobar» reconeix Joan Laporta una vegada s’han sabut tots els detalls de l’estat dels comptes del club després del mandat de Josep Bartomeu. «És per posar-se les mans al cap», confessa el president, a l’espera encara de rebre els resultats de la investigació interna per depurar «responsabilitats» a l’anterior junta per haver deixat 481 milions de pèrdues i 1.350 milions de deute. Números propis de «fallida», segons havia avançat el CEO del Barça el dia anterior.

Mentre no arriben aquests resultats, que podrien arribar en les pròximes setmanes, el club es prepara per a la pròxima assemblea de compromissaris del 17 d’octubre. Una de les decisions crucials és que aprovin la concessió d’un crèdit de 1.500 milions per portar a terme l’Espai Barça, «un projecte capital per al futur del Barça», segons Laporta.

Notícies relacionades

Durant la campanya va insinuar que el primer equip jugaria a Montjuïc mentre duressin les obres. Ara, en la reformulació dels plans de l’entitat, es contempla la idea que es traslladi a l’estadi Johan Cruyff. Davant l’evidència del limitat aforament del recinte (uns 6.000 espectadors), Laporta ha explicat en una entrevista a RAC-1 que seria ampliat a 50.000 persones. L’assistència a l’estadi es faria per torns rotatoris entre els socis abonats (més de 80.000), perquè tots tinguessin opció de presenciar algun partit.

El trasllat del primer equip es limitaria a una temporada, que és el temps previst perquè s’instal·li la visera per sobre de les grades. La majoria de treballs arquitectònics, com en el projecte original, s’efectuarien mentre duri la competició.