HANDBOL

El Barça es classifica per guanyar el seu sisè mundial

Els blaugrana atropellen el Pinheiros del Brasil (24-39) i s’enfrontaran a la final d’aquest dissabte amb el Magdeburg

IHL

2
Joan Domènech

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

La sisena final de la Super Globe (el Mundial de clubs d’handbol) espera el Barça. Ha guanyat les cinc anteriors que ha disputat. Intentarà evitar-ho el Magdeburg, convidat al torneig perquè els blaugranes compleixen la doble condició de campió d’Europa i de l’última edició del 2019, ja que es va suspendre la del 2020 per la pandèmia. El set barcelonista va arrasar el Pinheiros del Brasil, el campió d’Amèrica (24-39), que amb prou feines va donar complicacions, incapaç de contenir la seva fúria ofensiva.

L’avís del dia anterior, quan el Zamalek li va endossar un 0-5 al començament del duel i l’equip d’Ortega va haver de redoblar esforços, va exercir el seu efecte. Era molt fresc el record de l’ensurt i el Barça va sortir mentalitzat i disparat. Tot i que encaixés el primer gol del partit, amb Leonel Maciel sota els pals perquè Pérez de Vargas descansés. Una anècdota, una broma, que va durar un parell de minuts, no més. El Pinheiros sabia que poc o res podia fer. Havia celebrat efusivament l’accés a les semifinals, conscient que el Barça estava fora del seu abast.

A Maciel, portentós durant els 60 minuts, l’acompanyaven Ariño, Dika Mem, Petrus, Fàbregas, Langaro –el seu germà Davi juga en el Pinheiros i va sortir en els últims instants– i Aleix. Cinc minuts després, el Barça ja vencia per cinc gols, cosa que va provocar el primer temps mort del tècnic brasiler.

La seguretat de Maciel

A l’empat de Mem el van succeir tres gols de Fàbregas i la màquina blaugrana es va posar a carburar a un ritme que el set sud-americà no podia aguantar. Per moments, el Barça anotava un gol cada minut. L’eficàcia davant es va recolzar en tot moment amb la seguretat que desprenia Maciel. Les seves parades van ennuvolar els ulls dels brasilers. Només va encaixar vuit gols en tot el segon temps, la meitat dels rebuts en la fase inicial.

El marge màxim de nou (11-20) es va reduir a set en el descans (16-23). La folgança del marcador va permetre que el del planter Artur Parera aparegués aviat per la pista. No va encertar en els seus primers tirs. Set dels seus companys portaven un 100%, destacant un demolidor Fàbregas (sis gols sense error), que ja no en va tirar més després del descans. Parera va continuar intentant-ho. Va poder rescabalar-se amb l’honor de marcar l’últim gol del partit, segellant també la màxima diferència del xoc.