«EL PRESIDENT POT PARLAR I OPINAR»

Koeman: «Sé que hi ha noms, però jo només he de pensar a guanyar»

  • «No hi ha diferència d’opinions amb Piqué i Sergi Roberto. En el missatge general, ells estan d’acord», afirma el tècnic

  • «Com a entrenador he acceptat sortides de jugadors pel bé econòmic del club», recalca el neerlandès

Koeman: «Sé que hi ha noms, però jo només he de pensar a guanyar»

Jordi Cotrina

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

No hi va haver cap comunicat. Ronald Koeman va comparèixer tranquil, relaxat, diplomàtic, sense la franquesa i contundència que acostuma. El tècnic va aparèixer per parlar del retorn d’Ansu Fati, a qui vol donar 15 minuts si tot va bé aquest diumenge contra el Llevant, i per analitzar la seva relació amb el president Joan Laporta, just ara que el seu futur corre seriós perill.

«No puc dir gaire d’aquest tema. Fa temps que no estic posat a llegir la premsa», ha dit Koeman, reconeixent, això sí, que està al corrent dels candidats que maneja el club (Xavi Hernández i Robert Martínez) per substituir-lo. «Sé els noms i rumors que hi ha, però l’únic que hem de fer és guanyar partits», ha dit el tècnic.

«He de posar energia en coses que jo puc controlar i no perdre energia en coses que no puc controlar», ha sentenciat després Koeman, conscientment que el seu futur depèn, únicament i exclusivament, de Laporta. Fins i tot en el seu to referint-se al president ha sigut molt més baix que en altres ocasions. «El president és l’home més important del club. Pot parlar i pot opinar, no hi tinc cap problema», ha confessat.

«Des del dia del comunicat no ha passat res. Vam estar parlant a l’avió del partit de Cadis i res més»

Koeman, tècnic del Barça

L’entrenador va xerrar amb Laporta al viatge de tornada de Cadis, abordant, sobretot, la polèmica arbitral i posant el focus també en el fet que l’equip no aixeca el vol amb una derrota (Bayern) i dos empats (Granada i Cadis). «Jo he d’estar ficat en el treball i guanyar partits. Les altres coses no m’interessen», ha insistit Koeman.

«Des del dia del comunicat no ha passat res. Vam estar parlant a l’avió del partit de Cadis i res més», ha revelat Koeman per intentar projectar una imatge de calma al club, malgrat la tempesta que s’està vivint.

Xerrada amb els capitans

En aquest sentit, ha fet autocrítica per la seva expulsió al Nuevo Mirandilla, que li impedirà asseure’s aquest diumenge a la banqueta del Camp Nou complint el primer dels dos partits de sanció. «Tinc prou arguments per queixar-me per aquest tema, però cal acceptar-ho i pensar, sobretot, que no es repeteixi», ha dit l’entrenador.

«He d’estar més tranquil; n’he d’aprendre, d’això. He de pensar en l’equip. Però soc humà i hi ha moments en què és complicat acceptar això», ha afirmat sobre la seva expulsió després d’indicar que no hi ha divisió entre l’ambició que pregona la plantilla, com es va escoltar en els discursos de Piqué i Sergi Roberto després del 0-0 del Cadis, i el realisme que ell pregona.

«Cada jugador i cada entrenador vol guanyar partits i vol guanyar títols. No hi ha diferència d’opinions. He parlat amb ells. I en el missatge general, ells estan d’acord», ha remarcat Koeman. «No hi ha diferència d’opinions entre el que diuen ells i jo», ha precisat abans d’incidir en la falta d’efectivitat que mostra el Barça. Només vuit gols en els sis partits que ha jugat, cosa que retrata la pobresa de l’atac blaugrana.

«A l’últim partit, Memphis se sent molt responsable de no marcar. Però jo li he dit que no ha d’estar obsessionat»

Koeman, tècnic del Barça

«En l’últim partit Memphis se sent molt responsable de no marcar per haver guanyat. Però jo li he dit que no ha d’estar obsessionat. Tot i que cal buscar aquesta efectivitat. Ens costa, ens costa, ens costa crear i fer mal a aquests equips; depens de jugadors que tenen u contra u, velocitat...», ha comentat Koeman. Jugadors que ara mateix no té.

«Sabem que en els últims temps hem perdut jugadors que tenien aquesta efectivitat, no s’ha d’oblidar», ha recordat el tècnic, tot i que va evitar pronunciar noms. No va citar el de Messi. Tampoc el de Griezmann. Ni tan sols el de Suárez. Però sí que va deixar una frase contundent: «Com a entrenador, he acceptat sortides de jugadors pel bé econòmic del club».

Notícies relacionades

I l’equip, és clar, ho està pagant ara, per molt que apareguin joves, com Gavi (va debutar com titular a Cadis amb 17 anys i 49 dies, que no només són el futur del club, sinó també el present. «Ha demostrat en molt poc temps que té lloc en aquest equip».

Conscient que el temps corre en contra seu si no guanya el Llevant i el Benfica abans de presentar-se el 2 d’octubre al Metropolitano conra l’Atlètic, Koeman va triar la via pacificadora. Va aparèixer, va respondre 10 preguntes durant 14 minuts a la sala de premsa de la ciutat esportiva de Sant Joan Despí, i se’n va tornar a preparar un altre examen gairebé definitiu, amb «només 17 jugadors de camp».