• L’exblaugrana va suplir Neymar al minut 66, per la qual cosa no hi va haver coincidència del trident a la gespa

Messi y Mbappe intercambian unas palabras

Messi y Mbappe intercambian unas palabras / FRANCK FIFE (AFP)

3

Eren els seus primers minuts al futbol de clubs sense la samarreta del Barça. Lionel Messi va debutar aquest diumenge a la nit amb el PSG. L’astre argentí va entrar al minut 66 en la visita del seu equip al camp del Reims. Sense fer un futbol brillant, el conjunt parisenc va demostrar l’efectivitat dels seus galàctics i es va imposar 0-2 davant l’equip entrenat per Óscar García Junyent, que va seguir el partit des de la grada a l’estar sancionat. Però el resultat va ser secundari en un partit marcat pels primers minuts de l’excapità blaugrana a l’Aventura 1. Una imatge dolorosa per als culers, però de gran rellevància per als aficionats de l’esport rei.

L’estadi Auguste-Delaune es va omplir amb 20.500 espectadors –a França no hi ha limitació en els aforaments–. Hi havia més de 150 periodistes acreditats, molts d’ells estrangers. L’expectació va ser màxima a Reims davant el debut de Messi. Aquesta localitat de menys de 200.000 habitants del nord de França es va convertir en l’epicentre del futbol mundial. El seu club és un dels històrics del futbol francès, que va viure la seva època daurada als anys 1950 i 1960 amb Raymond Kopa i ara forma part de la classe mitjana de l’Aventura 1.

Sense trident junt al camp

Mauricio Pochettino, entrenador de l’equip parisenc, va complir amb el guió previst i va donar entrada a l’astre argentí quan faltava poc més de mitja hora per al final del partit. Messi, que va substituir el seu amic Neymar, va notar la seva inactivitat. Però va participar en les seves primeres combinacions amb Mbappé, l’altre gran protagonista de la nit. El davanter francès va jugar com a titular i va marcar un doblet en el qual podria ser el seu últim partit amb el PSG abans d’incorporar-se al Reial Madrid, tot i que el seu fitxatge resulta més que incert.

Malgrat les bones intencions del Reims, el PSG va dominar bona part del partit. Mbappé va obrir el marcador al minut 15 amb un esplèndid cop de cap després de rebre una bona centrada de Di María. Però el domini de l’esfèric pels parisencs no va quedar reflectit en un futbol brillant ni devastador. L’equip d’Óscar no va abaixar els braços i va ficar la por al cos al conjunt de la capital amb un gol anul·lat a Munetsi al minut 51. Amb promeses interessants com el davanter Kebbal, el Reims va ser un rival més que digne contra el PSG. I a Pochettino encara li queda bastanta feina si vol convertir els seus galàctics en un dels favorits per aconseguir la Lliga de Campions aquesta temporada.

¿Mbappé va jugar el seu últim partit amb el PSG?

¿Mbappé va jugar el seu últim partit amb el PSG?Mbappé va tornar a veure porteria i va deixar el partit gairebé sentenciat al 63, pocs minuts abans de l’entrada de Messi. Amb els seus moviments dins de l’àrea i la seva velocitat endimoniada, el golejador de Bondy va liderar l’atac dels parisencs durant bona part del partit, en què Neymar no va ser especialment brillant. Una actuació decisiva que va justificar les ànsies de Florentino per vestir-lo de blanc.

Mbappé va compartir front d’atac amb Neymar i Di María des de l’inici de la trobada. La seva titularitat suposa una gerra d’aigua freda per als qui somien amb el seu aterratge al Bernabéu. Els directius del PSG encara no han respost a la segona oferta del Reial Madrid, de 170 milions més 10 en variables. Tot i que aquesta quantitat s’acosta al que va pagar l’equip francès fa quatre anys al Mònaco, els directius parisencs es resisteixen a desprendre’s del seu crac amb més futur. Però l’optimisme desmesurat que hi havia a la premsa madrilenya fa pocs dies s’està convertint en dubtes. Com ja va passar fa dos estius amb el retorn frustrat de Neymar al Camp Nou, París confirma la seva reputació de presó daurada, de què resulta molt difícil treure les seves estrelles. ¿Veurem al setembre el trident Messi-Neymar-Mbappé? ¿O el davanter de Bondy va jugar el seu últim partit amb el PSG? Queden 48 hores per al tancament del mercat de fitxatges i pot passar qualsevol cosa.

La fitxa del Stade de Reims – Paris SG (0-2)