OPTIMISTA AMB ELS CAPITANS

Laporta vol estendre les rebaixes salarials a tota la plantilla del Barça

La massa salarial està en el 103% dels ingressos després de la sortida de Messi i la retallada de Piqué

Laporta vol estendre les rebaixes salarials a tota la plantilla del Barça

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després d’haver hagut d’escoltar xiulets en la tornada del públic a l’estadi, Jordi Alba i Sergi Roberto van airejar el seu malestar amb la directiva per haver quedat com els dolents, negant que no volguessin abaixar-se el sou. Joan Laporta s’ha mostrat conciliador i esperançat amb arribar a un acord perquè no només tots els capitans facin com Piqué, sinó per estendre la reestructuració salarial a tota la plantilla.

«Esperem que altres capitans actuïn en la línia de Piqué. Les negociacions van molt bé i s’estan portant extraordinàriament bé», ha assenyalat el president, després que Alba digués diumenge que li preguntessin a Laporta sobre com havia anat la negociació en el seu cas. «Vam contactar amb el seu agent el 24 de maig, que hi va haver un dinar. I després va rebre una carta el 8 de juliol. Entenc els jugadors. Venen d’una reducció i se’ls demana un altre esforç. Fins que no l’assimilen és comprensible. Tant Alba com Busquets i Sergi Roberto molt bé, s’estan portant molt bé i arribarem als acords a què les dues parts volem arribar i faran un acte de servei al club i, en el moment que puguem, els ho reconeixerem».

Laporta és conscient del «sobreesforç que es demana» i ha puntualitzat que s’abordarà cas per cas, a diferència de l’acord a què es va arribar la temporada 2019-2020, quan es va pactar una retallada del 70% mentre durés l’estat d’alarma. «N’hi ha alguns, com Piqué, que el més clar era fer una reducció per inscriure jugadors. El gest de Piqué és extraordinari. Els altres s’està contemplant o bé un ajornament o una supressió de les bonificacions per títols. Es busquen solucions. I estem veient molta predisposició. La idea és reestructurar els salaris de tota la plantilla».

«Un 25% més que els competidors»

En el dia d’avui, després que la ‘due dilligence’ hagi certificat finalment unes pèrdues de 481 milions, la massa salarial és de 103%. «En total són 617 milions d’euros. Representa un 25 o 30% més que els nostres competidors. Estem molt per sobre quant a la massa salarial esportiva». La rebaixa salarial de Piqué, en el seu cas amb la ràtio 1x2 (cada dos euros que s’alliberin permeten inscriure’n un en fitxatges), va possibiiltar inscriure Memphis Depay, Eric Garcia i Rey Manaj. Laporta no ha tancat la porta a l’arribada del davanter que Koeman demana després de la marxa de Messi i la lesió d’Agüero, tot i que ha assenyalat que és complicat i impossible si no hi ha sortides abans. Umtiti, Pjanic, Coutinho i Braithwaite, l’estrella del debut, són alguns dels que són a la rampa de sortida.

Crítica a la política salarial de Bartomeu

Notícies relacionades

Laporta, que va rebatre les «mentides» de la carta de Josep Maria Bartomeu, va criticar la política salarial del seu predecessor. «Hem trobat un context d’una política esportiva errònia que genera perjudicis a l’entitat. És la piràmide invertida, que els veterans tenen contractes llargs i els joves contractes curts. I això és difícil per renegociar contractes. Aquestes reduccions de salaris que presumien els anteriors gestors, es va aconseguir 68 milions de reducció però en realitat no és reducció perquè ho hem trobat en forma de primes de fidelitat per l’acabament de contracte».

Abans de saber que no podria renovar Messi i que el dèficit de la temporada passada era més del doble del projectat, la nova directiva s’havia fixat l’objectiu de rebaixar 200 milions. Ara, sense Leo, ha descartat vendre puntals de present i futur com Ansu Fati o De Jong, però sí jugadors amb qui no es compta.

Temes:

Barça