RECORDA LEO I CORONA PIQUÉ

El Camp Nou recupera la veu mentre busca un solista

Com Queen sense Mercury, el Barça no sonarà igual sense Messi. En la seva tornada a l’estadi, l’afició va corejar el nom de Leo en el minut 10 i va coronar Piqué pel seu lideratge dins i fora del camp. Sergi Roberto, esbroncat pel conflicte salarial, va acabar sent aclamat pel seu gol.

El Camp Nou recupera la veu mentre busca un solista

JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passat el dol per la mort de Freddie Mercury, Queen va sortir de gira primer amb Paul Rodgers com a cantant i posteriorment amb Adam Lambert. Les cançons eren les mateixes però sense l’ànima de la banda no sonaven igual. El Camp Nou va recuperar la veu aquest diumenge sabent que cap solista estarà tampoc a l’altura del millor del món, però que haurà d’aprendre a viure sense Messi. L’afició va corejar el seu nom en el minut 10 i va coronar Piqué pel seu lideratge dins i fora del camp. En la tornada a la grades, va aplaudir la bona actuació coral i va donar ànim després dels gols donostiarres en el primer partit oficial dM (després de Messi).

Després de gairebé un any i mig sense públic en un coliseu barcelonista on només s’escoltava l’eco dels jugadors i entrenadors, el temple culer va deixar enrere l’afonia. La pandèmia no permet que recuperi del tot la veu, però sí una cinquena part: 20.384 aficionats. La primera gran ovació se la va emportar Piqué, després d’abaixar-se el sou per poder inscriure Memphis i Eric Garcia (titulars ja aquest diumenge). Alba i Busquets, que continuen negociant la rebaixa salarial, es van emportar alguns xiulets quan l’‘speaker’ va repassar les alineacions. Umtiti i Pjanic, que ja van ser xiulats al Gamper, es van estalviar una xiulada més gran després de quedar fora de la convocatòria de Koeman, que els va enviar un missatge igual de clar que a Coutinho.

Si la Covid li va estalviar a Josep Maria Bartomeu xiulades i pancartes fins que va dimitir, Joan Laporta en va haver de llegir algunes dins i fora de l’estadi a causa de l’adeu del capità i estrella blaugrana. En el minut 10, part de la grada va començar a corejar el nom de Messi, acompanyats d’alguns xiulets i crits de ‘Puta PSG’.

Griezmann i Memphis van demostrar que estan disposats a intentar portar la veu cantant en aquests primers dies sense el líder de la banda. El Petit Príncep, en el seu centenari com a culer, va rondar el gol amb dues urpades en el primer quart d’hora i posteriorment li’n van anul·lar un. Però el primer de l’era post-Messi estava reservat per a Piqué. Després de sortir al rescat en les finances, també ho va fer al camp obrint el marcador amb un cop de cap a una centrada mesurada de Memphis.

Notícies relacionades

El davanter neerlandès va allargar les bones sensacions de la pretemporada i va estar a punt de marcar en una contra i amb una vaselina des de 30 metres. Però el segon i tercer arribarien de les botes de qui l’any passat va portar el seu dorsal 9: Braithwaite. L’afició, després de tant temps a casa, està amb ganes de cantar gols, els marqui Leo o qui sigui. L’any passat, a porta tancada, es van escapar 19 punts de lliga del Camp Nou. Tot i que Leo Messi no sigui al camp, Koeman confia que amb l’alè de la grada siguin molts menys, com va demostrar amb el seu ànim després dels gols donostiarres.

Caldrà veure com es readapten els jugadors, per al bo i el dolent, a la tornada del públic. Sergi Roberto, a l’entrar al camp, es va emportar una bronca del públic, fins i tot més gran que la d’Alba i Busquets, pel conflicte salarial, però va acabar sent aclamat després de marcar el gol de la tranquil·litat.

Temes:

Barça