EL DESTÍ DE L’ESTRELLA ARGENTINA

I a París ja es freguen les mans amb Messi

La premsa francesa dona per descomptat el seu fitxatge per l’equip parisenc i preveu que s’oficialitzi a principis d’aquesta setmana. El conjunt propietat dels qatarians li ofereix almenys dos anys de contracte i una fitxa de 40 milions nets

I a París ja es freguen les mans amb Messi
3
Es llegeix en minuts

Ja somien amb el seu acte de presentació. I amb el seu primer partit amb el PSG. La premsa francesa es mostrava aquest diumenge eufòrica davant la possible arribada de Lionel Messi al París Saint-Germain. L’objecte prohibit –i tan desitjat– dels xeics de Qatar sembla que s’acosta a l’equip parisenc, un dels pocs destins que s’entreveuen entre les grans lligues per a l’astre argentí.

«El PSG és una possibilitat», va reconèixer Messi durant la seva roda de premsa de comiat, en la qual va matisar la seva imminent arribada a la capital francesa: «Encara no tinc res amb ningú, no hi ha res tancat, però estem parlant».

Optimisme al PSG

Les paraules de Messi contrastaven amb l’optimisme desenfrenat de la premsa francesa. Segons el diari L’Équipe, «el club de la capital (francesa) i els representants de l’internacional argentí van arribar pràcticament a un acord aquest diumenge sobre els últims detalls». Le Parisien parlava d’un viatge del ‘10’ a París diumenge a la nit per passar la revisió mèdica dilluns. Finalment no serà així. Messi s’esperarà a tancar bé el contracte abans de desplaçar-se.

«Si l’argentí es mostra tan trist davant l’obligació de sortir del Barça en aquestes condicions, la seva tristesa es veurà clarament atenuada amb el contracte que li prepara el PSG», ironitzava L’Équipe. El club francès li ofereix un contracte de tres anys (dos més un d’opcional) amb un salari de 40 milions d’euros nets per temporada. Aquesta fitxa astronòmica el convertirà en el jugador més ben pagat de la joia esportiva de Qatar –Neymar cobra uns 35 milions nets–, tot i que suposarà una rebaixa considerable respecte als 70 milions que va guanyar a l’equip blaugrana en les últimes temporades.

El trident somiat

El trident somiatAmb el possible fitxatge de Messi, el PSG es prepara per formar un equip de somni. Malgrat la pandèmia, ja ha aconseguit la incorporació de Sergio Ramos, de l’italià Donnarumma i d’Achraf Hakimi, al lateral dret, un dels jugadors més destacats en els primers partits aquesta temporada de l’equip de Pochettino. «Tot i que a Espanya alguns mitjans ja s’imaginen una venda de Mbappé al Reial Madrid per fer possible l’arribada de Messi a París, la direcció del club de la capital no ho entén d’aquesta manera», afirmava L’Équipe.

Els dirigents del PSG tenen entre cella i cella reunir en una mateixa davantera Messi, Neymar i Mbappé. Aquest trident temible convertiria aquest equip en un dels grans favorits per a la pròxima Lliga de Campions, malgrat que una col·lecció de galàctics no sempre resulta la fórmula ideal i encara més tenint en compte el caràcter peculiar (parlant fi) d’aquests tres monstres de la pilota.

¿És viable econòmicament la «MNM» amb la qual somien els francesos? ¿Aconseguirà el PSG fer-la compatible amb el ‘fair play’ financer? Les normes de la Ligue 1 resulten bastant menys estrictes que les de la Lliga espanyola. Amb els petrodòlars del Qatar, l’equip parisenc té molt marge per gastar, a més de certa habilitat per l’enginyeria (o gairebé màgia) financera.

No obstant, els salaris de la seva plantilla mai abans havien sigut tan elevats com ara. El pressupost presentat per a la temporada 2021-22 preveu unes pèrdues d’entre 250 i 300 milions d’euros. 

Ingressos nous

Notícies relacionades

Segons L’Équipe, els seus dirigents esperaven obtenir 180 milions amb la venda de jugadors aquest estiu, «però hi ha un perill evident que aquest objectiu no es compleixi». Per això, «París ha de trobar nous ingressos».

Segons el diari esportiu de referència al país veí, els seus dirigents confien en els ingressos extra que els generaria l’arribada del millor jugador del món. Si es compleixen les expectatives de la premsa gal·la, ningú dubta que les pròximes setmanes el PSG vendrà munts de samarretes amb el nom de Messi. I segurament amb el número 10 que li prestaria el seu amic Neymar.