«NO VOLIA ANAR-ME’N»

Les 10 raons de Messi per acomiadar-se del Barça

4
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va començar plorant i va acabar sense explicacions. Poc més de mitja hora per acomiadar-se de casa seva. La llar on ha estat 21 anys. Leo Messi no portava ni un paper escrit. No sabia què dir, atordit com estava perquè volia seguir en el Barça. I no ha pogut.

1.- «No sé si el club va fer tot el possible, però jo sí que ho vaig fer per quedar-me»

«No sé si el club va fer tot el possible, però jo sí. Però no es va poder. Estava ja tot arreglat i acordat, ja ho va dir el president. No hi ha més que això. No es va poder fer pel tema de la Lliga. El que sí que tinc clar és que jo vaig fer tot el possible per quedar-me. L’any passat, no; aquest, sí. Però no es va poder».

2.- «Vaig fer el 50% de rebaixa, havíem tancat el contracte, però no se’m va demanar res més»

«Vaig fer el 50% de rebaixa i havíem tancat el contracte i no se’m va demanar res més. Es va fer tot el possible, però hi ha moltes coses que es diuen que no són veritat. Vaig anar de cara amb la gent dient la veritat, de cara al soci»

3.- «Ho va explicar el president. El club té un deute molt gran i no es vol endeutar més»

«Ho va explicar el president. El club té un deute molt gran i no es vol endeutar més. I es va adonar que no es podia fer amb el tema, a més, de la Lliga. Per què estirar més si és un cas impossible. Repeteixo. Jo vaig fer tot el possible per quedar-me i no es va poder»

4.- «L’any passat, amb l’embolic del burofax, sí que volia anar-me; aquest, no»

«L’any passat, amb l’embolic del burofax, sí que estava convençut d’anar-me’n, però aquest any estava convençut de seguir aquí, de seguir a casa nostra, que era el que més volíem».

5– «Tornaré a aquesta ciutat, els ho vaig prometre als meus fills»

«Després d’estar uns anys fora, tornaré a aquesta ciutat. Els ho vaig prometre als meus fills. Sempre vam sobreposar el benestar nostre i continuar disfrutant de la vida a Barcelona, en l’àmbit esportiu i en el quotidià, que és meravellós. Avui em toca acomiadar-me d’això. Són molts anys aquí, vaig arribar sent molt petitó, amb 13 anys, i després de 21 anys me’n vaig amb la meva dona i els meus tres fills catalanoargentins. Aquesta és casa nostra»

6.- «M’hauria agradat acomiadar-me d’una altra manera, amb gent al camp»

«Me’n vaig més que conforme. M’hauria agradat acomiadar-me d’una altra manera, amb gent al camp. M’hauria agradat sentir una última ovació. Els vaig trobar a faltar molt durant la pandèmia, volia escoltar una ovació amb el meu nom»

7.- «Tant de bo pugui tornar a aquest club, en el que sigui»

«Tant de bo pugui tornar a aquest club, en el que sigui. Tant de bo pugui aportar perquè aquest club continuï sent el millor del món. És molt difícil quedar-me amb un moment. Són moltes coses bones i dolentes. Però potser em quedo amb el moment en què em va tocar debutar. Va ser el començament de tot, un somni fet realitat. Allà va arrencar tot».

8.- «Encara no assumeixo la realitat de deixar aquest lloc. És un canvi dur»

«Estic encara una mica bloquejat. En el dia d’avui no assumeixo la realitat de deixar aquest lloc i aquest club. Canvia la meva vida per complet. Cal assimilar-ho i digerir-ho. És un canvi dur, sobretot per a la meva família. Sé el que senten ells. És el moment més difícil de la meva carrera esportiva. Sens dubte. Vaig tenir moments durs, però això ja no torna. És el final en aquest club. Sento molta tristesa, me n’he d’anar del club que estimo. No ho esperava. Mai vaig mentir. L’any passat volia anar-me’n, aquest no. Per això, la tristesa. Com va dir el president, el club és més important que qualsevol. Estava convençut que seguiria. No va ser problema el meu contracte. Va passar el que va passar, no es va poder fer»

9.- «¿El Paris SG? És una possibilitat, però no hi ha res tancat»

Notícies relacionades

«No tinc res arreglat amb ningú ¿El Paris SG? És una possibilitat. Però vaig tenir moltes trucades després del comunicat. Estem parlant, òbviament. Però no hi ha res tancat»

10.- «Mai vaig enganyar la gent. Quan me’n vagi a casa em caurà encara més la fitxa. I serà pitjor encara»

«De part meva mai vaig enganyar la gent. ¿Alguna cosa a dir a Tebas? No sé bé l’entramat, però no tinc res a dir-li. No es va fer pel deute del club i allò de la Lliga. Encara avui estic assimilant-ho com puc. Quan me’n vagi a casa em caurà encara més la fitxa. I serà pitjor encara»