Sentència a l’Audiència Nacional

La jutge arxiva la denúncia contra Leo Messi i la seva fundació

  • La magistrada no aprecia indicis de criminalitat després d’una investigació de gairebé dos anys

aguasch34120635 barcelona s argentine soccer player lionel messi  sits in co190124104357

aguasch34120635 barcelona s argentine soccer player lionel messi sits in co190124104357 / POOL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La jutge de l’Audiència Nacional María Tardón ha arxivat la denúncia contra el jugador del FC Barcelona Leo Messi, el seu pare Jorge Horacio Messi, el seu germà Rodrigo Messi i la fundació de l’astre argentí per presumptes delictes comptables, d’estafa, contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals.

Notícies relacionades

En una interlocutòria amb data 2 de juliol, la titular del Jutjat Central d’Instrucció Número 3 ha decretat el sobreseïment provisional davant l’absència d’indicis de criminalitat després de les diligències practicades en una «especialment complexa i exhaustiva investigació» de gairebé dos anys.

Tot això arran de la denúncia presentada el juny del 2019 per l’exempleat de la fundació Federico Rettori, que assegurava que Messi i el seu entorn s’haurien beneficiat de la fundació per rebre pagaments personals que no van ser destinats a finalitats socials i lliurar-se així de pagar imposats a Hisenda. «Fons que originalment havien de ser destinats a accions socials van ser desviats a un altre tipus d’activitats privades o comptes diferents a les declarades per l’esmentada fundació», va denunciar Rettori, treballador de la fundació entre el 2012 i el 2015.