ES REBAIXARIA EL SOU UN 50%

El Barça arriba a un principi d’acord amb Messi per cinc anys

  • L’anunci oficial es podria fer aquesta mateixa setmana

Los números de Messi con el F.C. Barcelona.

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gairebé 11 mesos després d’enviar el burofax dient que volia marxar del club de la seva vida, el 10 del Barça podria tancar aquesta setmana la crònica d’una renovació anunciada. De voler marxar, tip de Josep Maria Bartomeu, a renovar amb Joan Laporta, l’únic president amb qui ha tingut complicitat. Des que va guanyar les eleccions, cada vegada hi havia menys dubtes que Leo seguiria. Des de Pep Guardiola fins al Kun Agüero havien donat per fet que la icona blaugrana es quedaria. Però encara no hi ha hagut la confirmació oficial, que podria arribar aquest mateix dijous o a principis de la setmana que ve després que el club i el jugador hagin arribat a un principi d’acord. Ampliarà el seu contracte no per les dues temporades inicialment previstes, sinó per cinc, i es rebaixarà la seva actual fitxa un 50%, cosa que permetrà al club rebaixar sensiblement la massa salarial.

Com ha avançat ‘L’Esportiu’ i ha pogut confirmar aquest diari, Messi no es mourà de la ciutat en la qual ha passat més de mitja vida. La ciutat on va aterrar amb 13 anys el desembre del 2000 i va passar uns dies en un hotel de la plaça Espanya a l’espera de fer una prova, després de la qual va firmar en el ja mític tovalló. Més de 20 anys després d’aquell primer contracte, rubricarà amb 34 l’últim, que posarà fi a la incertesa.

Dilluns, després guanyar la Copa Amèrica, es va arribar al principi d’acord que es podria oficialitzar a finals d’aquesta setmana o a principis de la setmana que ve. Cobrarà 20 milions el primer any, la meitat que ara, a més d’una prima per renovació. La idea inicial era que Leo firmés per dos anys i després se n’anés als EUA, a jugar a l’Inter Miami de l’MLS. Una opció que no s’ha de descartar ni de bon tros que acabi passant, ja que pot posar fi al contracte a partir de la segona temporada, cobrant una prima de sortida. Si continués passat aquell segon any, el sou s’aniria reduint any a any. Però en qualsevol cas no superaria els 200 milions en total.

La sintonia entre les dues parts era total però la inflexible posició de Javier Tebas sobre el límit salarial ha postergat un acord que Laporta va desitjar anunciar el dia del seu sant o el de l’aniversari de Leo, el 29 de juny (dia abans que caduqués el seu últim contracte). Fa 15 anys Javier Tebas va intentar impedir que Messi tingués fitxa a la Lliga amb el Barça. L’octubre del 2005 el llavors vicepresident de LaLiga i assessor jurídic de l’Alabès va denunciar que la llicència juvenil de Leo va ser feta «en frau de llei». La iniciativa legal no va prosperar però va posar a l'actualitat el lletrat, que dificulta ara de nou la inscripció de l’argentí. LaLiga ja té el nou contracte de Messi, tot i que continua insistint que per poder inscriure Leo i la resta de fitxatges el Barça haurà de deixar anar més llast salarial.

Des del burofax del 25 d’agost passat, Messi ha administrat en aquests 11 mesos les seves paraules i silencis. «Aquí es van fent malabars i fa temps que no hi ha projecte ni res», va dir el setembre de l’any passat en una entrevista amb Rubén Uría en què va explicar que es quedava: «Mai aniria a judici contra el club de la meva vida, el club que estimo». Al desembre, va assegurar a Jordi Évole que esperaria el nou president abans de decidir-se i va insistir que el projecte esportiu seria el que faria decantar la gran decisió. De moment, a l’espera de les tres o quatre incorporacions extra que ha anunciat Laporta, ja han arribat Memphis Depay, Eric Garcia, Emerson i el Kun Agüero. Després de compartir habitació en les concentracions de l’Argentina des que tenia 17 anys, Leo podrà compartir també amb el seu amic vestidor al Camp Nou.

Aquest camp on Leo juga des dels 17 anys, apadrinat a l’arribar al primer equip per un Ronaldinho que va veure ràpidament el talent que atresorava. No només va ser l’hereu del tron blaugrana i mundial del Gaúcho, sinó que l’alumne va superar el mestre i va sobrepassar totes les expectatives que hi havia en aquell prodigi de la Masia per seure a la taula de Maradona, Pelé i Cruyff. Disputa al seu compatriota el títol de millor argentí de la història, aquesta temporada va superar el rècord de gols amb un club que tenia el brasiler i ha canviat la història del Barça com l’holandès. Després d’haver cantat 672 gols amb la samarreta blaugrana, no es podia acomiadar per la porta del darrere, després d’haver marcat l’últim en un Camp Nou buit el dia en què el Barça va dilapidar les seves últimes possibilitats de guanyar la lliga.

Notícies relacionades

Col·leccionista de rècords, a més de sis Pilotes d’Or i sis Botes d’Or, és el blaugrana que més títols (35) ha conquerit: 10 Lligues, 4 Champions, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d’Europa, 7 Copes i 8 Supercopes d’Espanya. Una xifra que espera augmentar les pròximes temporades.

Porta de sortida per a Griezmann

En paral·lel, el Barça continua treballant en l’operació sortida per complir les exigències de LaLiga sobre el límit salarial. En aquest sentit, i una vegada confirmada la continuïtat de Messi, la prioritat és donar sortida a Griezmann, que té la segona fitxa més elevada de la plantilla. El davanter francès és cada vegada més a prop de tornar a l’Atlètic, en un canvi que portaria Saúl al Camp Nou.

Temes:

Barça