EL NOU CICLE BLAUGRANA

Koeman segueix, per ara, després de la reunió amb Laporta

  • La cita al Camp Nou va durar amb prou feines mitja hora i es van emplaçar a una nova trobada per a una decisió definitiva

  • L’agent de l’entrenador es mostra optimista: «Bones sensacions», ha transmès a la premsa holandesa

  • Els dubtes sobre la continuïtat es mantenen internament i el president guanya temps

Koeman segueix, per ara, després de la reunió amb Laporta

JAVI FERRÁNDIZ

4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«A partir de la setmana que ve es prendran decisions per construir un equip més competitiu l’any vinent per tal de poder guanyar Champions i Lligues», va assegurar Joan Laporta dimarts passat, anunciant «un procés de renovació perquè s’ha acabat un cicle». Vuit dies després, abaixada la persiana de Lliga, el president ha posat fil a l’agulla. I ho va fer amb una llarga jornada a les oficines del Camp Nou, en què hi havia programada una reunió en particular juntament amb el director de futbol, Mateu Alemany, i el vicepresident esportiu, Rafa Yuste, amb Ronald Koeman i el seu representant, Rob Jansen. El cicle canvia amb el relleu de l’entrenador o de mitja plantilla.

El president havia citat Koeman a les 20.00 hores per comunicar-li la seva decisió i l’entrenador va arribar a les oficines del club amb un maletí. La reunió va durar mitja hora i es van emplaçar a una nova cita. De moment, l’entrenador segueix en el càrrec. O sigui, que la decisió va quedar posposada, en un senyal dels dubtes que nien a la cúpula del club: al despatx del president i en el de la direcció esportiva. «Bones sensacions», va transmetre, per la seva banda, Jansen al diari neerlandès ‘De Telegraf’.

Diners per a jugadors

Laporta té un parell de mesos per reconstruir l’equip abans que s’aixequi el teló la temporada vinent. I la primera decisió, i no menor, és si permet a Koeman complir el segon any del contracte que li va firmar Josep Maria Bartomeu. Si en prescindeix s’enfrontaria a una liquidació de 7,5 milions que dificultaria encara més la delicada situació econòmica, que es vol dedicar, en la mesura possible, a l’altre sector que ha de generar el canvi de cicle: nous jugadors. Els quatre que ha negociat el Barça arriben amb la carta de llibertat: Eric Garcia i Sergio Agüero, del Manchester City, i els holandesos Memphis Depay (Olympique de Lió) i Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Des que va tornar a la presidència, Laporta va mantenir silenci sobre la continuïtat de l’entrenador per no comprometre la seva paraula. Després de setmanes de rumors, es va asseure amb Koeman per revelar els seus plans. I, de moment, continua a la banqueta, tot i que el club és conscient que no pot demorar gaires dies més la decisió definitiva, per tot el que comporta d’incertesa.

Guanyar temps

El president vol guanyar temps per trobar una alternativa millor. Va quedar molt decebut amb el final de Lliga de l’equip –una victòria en cinc partits, abans de l’inútil triomf d’Eibar– i opina que continuar amb Koeman suposa una pèrdua de crèdit de cara a la plantilla. Per contra, els màxims responsables esportius (Alemany i el secretari tècnic Ramon Planes) advoquen per la continuïtat de l’entrenador, convençuts que ha fet una valuosa tasca i que pot millorar amb una plantilla de més nivell.

Laporta havia arribat a les oficines blaugrana passades les 11 del matí per començar a posar la primera pedra de la reconstrucció. Abans que arribés Koeman, hi havia altres holandesos a la casa: els representants de Wijnaldum. El centrecampista del Liverpool, de 30 anys, acaba contracte i era una de les peticions de Koeman com a reforç. El diari ‘De Telegraaf’ assenyala que els agents de l’internacional neerlandès negociaven un acord per tres anys.

I és que, en paral·lel a la decisió sobre qui serà el timoner de l’anunciat «nou cicle», han d’anar aclarint la resta de dubtes. Començant per la continuïtat de Messi i l’arribada del seu amic Kun Agüero, una cosa que Pep Guardiola va donar per fet: «Agüero està a prop d’arribar a un acord amb el club del meu cor, el Barça. Jugarà al costat del millor de tots els temps: Leo Messi. Segur que disfrutarà i farà més fort el meu Barça», va dir.

Suárez beneeix el Kun i dispara contra Koeman

Agüero arribarà al Barça i el seu antecessor li dona la benvinguda. Luis Suárez no considera una contradicció que un any després de ser acomiadat arribi un altre davanter només un any més jove i gran amic de Messi. «Hi ha una altra directiva, arriba lliure, i estic d’acord amb el seu fitxatge», va afirmar l’uruguaià, que conserva el ressentiment cap a Koeman i cap a Bartomeu, però cap ànim contra el Barça.

Suárez ha demostrat la seva vàlua a l’Atlètic i s’ha reivindicat després de la seva dolorosa marxa del Camp Nou, que li va obrir la porta de sortida contra la seva voluntat tres dies abans que comencés la temporada.

Notícies relacionades

«Koeman em va transmetre que no comptava amb mi i després em va dir: ‘Si demà no se soluciona, comptaré amb tu per a l’inici de Lliga’». Després d’aquesta afirmació, el ‘charrúa’ es va adonar que l’entrenador neerlandès no tenia «tanta personalitat» i que les ordres procedien de la directiva de Bartomeu, segons va explicar en una entrevista a la Cadena Cope.

L’aterratge d’Agüero es podria fer oficial després de la final de la Champions, igual que la d’Eric Garcia. L’economia del club no permet pensar en traspassos milionaris en un mercat en el qual, com ja va passar en l’anterior, es tornaran a intentar els intercanvis de cromos.